USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Директорів шкіл Волині при призначенні перевірятимуть на моральність

11 Лютого 2016 10:29
У контрактах з керівниками освітніх закладів буде доданий пункт про те, що моральні якості керівника мусять відповідати засадам патріотизму.

Про це стало відомо під час другого пленарного засідання другої сесії облради сьогодні, 10 лютого.

Так, депутат Костянтин Зінкевич запропонував у контракт з керівниками освітніх закладів Волині додати пункт про те, що вони мають бути патріотами країни.

«У нас є випадки, коли директор школи не визнає Російські Федерацію агресором і висловлює ставлення до подій на сході як до внутрішньої міжусобиці, а не зовнішньої агресії. Думаю, керівників освітніх закладів, яким ми довіряємо виховання наших дітей, при призначені треба переглядати моральні принципи», - зазначив депутат.

З його слів, вже є інформація про те, що деякі директори шкіл передають посилки на окуповану територію терористам, у той час коли волонтери щодня їздять на передову. Цим, імовірно, вже займаються СБУ. Однак, директори шкіл, на його думку, повинні мати моральні якості, які відповідають засадам патріотичної свідомості та національної гідності патріотів України.

Голова облради Ігор Палиця підтримав цю ініціативу і додав: такі речі варто було б впроваджувати на загальнодержавному рівні.

«Верховна Рада мала б давно заборонити магазин, фірми і банки країни-агресора. Два мобільні оператори контролює країна-агресор. Ми підтримуємо звернення про визнання Росії країною-агресором. Але ж треба, щоб в парламенті визнавали ці речі практично», - зазначив голова облради.

Зрештою, депутати підтримали пропозицію Костянтина Зінкевича і включили згаданий вище пункт у типовий контракт для керівників комунальних закладів області, в частині освітніх закладів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 41
Учитель Показати IP 11 Лютого 2016 11:44
А інші моральні якості вас не цікавлять? Директор може вживати алкоголь, наркотики, хамити дітям, курити в школі і т. д. Оце рівень зінкевича.
вчитель до Учитель Показати IP 12 Лютого 2016 22:31
Чи можуть шановні пан Зінкевич та пан Палиця говорити про запровадження таких нововведень на загальнодержавному рівні, що стосуються директорів, коли їх же колеги у Верховній Раді, і не тільки, демонструють аморальну поведінку. Напевно такі люди не мають морального права приймати відповідні рішення. Невже на часі немає більш нагальних проблем. Чому учитель на даному етапі розвитку нашої незалежної України став "каменем зіткнення" можновладців. Чому ми у школах не бачимо представників владних структур, наших обранців - депутатів? Їх не цікавить , як живе школа, як і за які кошти наші ошатні "сільські осередки освіти і культури" зустрічають перевірки у вересні по підготовці шкіл до нового навчального року, звідки у школах зявляються нові меблі, двері, світильники, гардини, скільки часу директор оббиває пороги відділу освіти, адміністрації у пошуках спонсорів, які хоть щось підкинуть. Просить , як жебрак допомоги. І отримує її від батьків, колишніх випускників, друзів, колег, того ж самого начальника Матвіюк Н.М.. А коли ж наші школи дочекаються уваги з боку Вас, шановні депутати. Не забувайте, що у школі навчаються діти - наше майбутнє. Яким ж воно буде, якщо про школу памятає лише директор: вдень і вночі, у відпустці на вихідних, у свята і будні. Жертвує сімєю, родиною, вільним часом, здоровям. Думаю, що це теж є виявом патріотизму. Але кожен це розуміє по своєму............!!!!!!!!
учень Показати IP 11 Лютого 2016 12:25
Особливо на моральність перевірити негайно нач. відділу освіти Турійської РДА Матвіюк Н.М. Працівники із-за корупції чиновниці масово звільняються з відділу. Виконавча влада, райрада, депутати необхідно щось робити. На носі ЗНО. ОДУМАЙТЕСЬ
Депутат до учень Показати IP 12 Лютого 2016 15:16
Цікаво, а хіба учень в цей час має можливість читати "Волинські новини"? А як же підготовка до ЗНО? Здається, в 12.25 учень повинен бути на уроці!!! І хіба це компетенція учня розбиратись у таких складних питаннях, як корупція у відділі освіти і звільнення працівників. Чи за учнем хтось ховається?
позитив до учень Показати IP 12 Лютого 2016 16:25
А коли при попередній владі школи стогнали в Турійському районі, то ніхто нічого не робив! Привласнювалися сотні тисяч гривень! Колишні заступники бухгалтерів покупляли вілли за гроші райво. А зараз якраз іде розвиток освіти району. Такого начальника як Матвіюк Н.М. відділ освіти ніколи не мав і вже мати не буде!
Евтерпа до учень Показати IP 12 Лютого 2016 20:09
Як легко плюнути в велике – У нього точно попаде. Усе бридке й усе безлике Тоді собі ціну складе © Ліна Костенко Саме так відносяться у наш час до людини, котра прагне змін, модернізації, досягнення достойних умов для навчання дітей. А кошти райво ховає, напевно, в заміні вікон і дахів по школах, в ремонтах приміщень ЗНЗ, в оргтехніці, посуді для шкільних їдалень, інтерактивних комплексах і т.п….. Б'ють не слабших, б'ють сильніших. Всі удари від невдах. Б'є мізерія. Б'є тупість, б'є заздрість, Жадібність і страх. © Ліна Костенко
батя Показати IP 11 Лютого 2016 12:52
також провірте працівників районо на порядність. де ховають кошти - і чому не виділяють школам.
вихователь Показати IP 11 Лютого 2016 13:01
А кадри поставлені ще регіоналами і відповідно живуть і діють з тими ж ще позиціями, а патріотизм підроблений, -- таких ніхто не думає "почистити"? Кадрова політика на Волині на нулю. Добродію Палиці порадив би уважно придивитись, бо ці люди досі штопор.
світлана до вихователь Показати IP 12 Лютого 2016 22:34
такі ж самі регіонали протирають стільці у ВР. Штопорять у Києві!!!!
Правда до вихователь Показати IP 14 Лютого 2016 11:04
Колишні регіонали - директорка ганебна Торчинської ЗОШ Ворошик, Смолигівський директор ЗОШ Марушко , Усицикий директор ЗОШ Карпінський, а ще Томаченко в.о. начальника Луцького відділу освіти - голови повтягували в плечі, і вже стали патріотами, думають, що люди забули, як вони їздили на антимайдан, перші туди перлися, , пийнули в автобусі і кричали: "бий фашистів(студентів)!" не пора хіба на рівні хоча б області спитати, чого вони ще на тих посадах.?
Васьок Показати IP 11 Лютого 2016 14:09
Скільки може тривати цей безлад в Турійському відділі освіти ? Ганьба.........
машуня до Васьок Показати IP 14 Лютого 2016 18:17
У Турійському відділі освіти все нормально! Звільняються ті, хто не хотів працювати по-новому або був високої думки про себе.
іринка до машуні до машуня Показати IP 16 Лютого 2016 12:38
А вжеш-звільняються ті, кому набридло дивитися що робиться і слухати брехню "незамінного начальничка"
машуня до іринки до іринка до машуні Показати IP 17 Лютого 2016 21:59
"незамінний начальничок" зробив для освіти району більше ніж всі попередні разом взяті. Школи розвиваються в районі при тому, що в країні безлад
небайдужа до машуня Показати IP 18 Лютого 2016 20:03
Дуже цікаво чи санітарно-гігієнічними нормами передбачено дозвіл харчуватися дітям з металевої посуди невідомого виробництва і сертифікаціїї, якою були забезпечені школи Турійського району? Чи не окислюється метал під впливом високої температури харчових продуктів? Про естетику і культуру харчування вже мова не ведеться...як завжди на дітях економлять, бо металевий посуд не б'ється
машуня до небайдужої до небайдужа Показати IP 18 Лютого 2016 20:52
Посуд не окислюється. Нехай ваші розумні кухарі його миють перед тим як давати дітям, а не дали з мазутом. Шкільна їдальня це не фешенебельний ресторан, шкільна їдальня. Металевий посуд, до речі, використовують і оздоровчі заклади. Наприклад у таборі "Артек" завжди був металевий посуд.
мівіта до Васька Показати IP 11 Лютого 2016 14:23
Буде тривати поки їх можновладці прикривати будуть, поняв Васьок як то в Турійську тенета "СПРУТ" розпустив. Гідні звільняються, а негідники правлять БАЛОМ!!!!
Луцьк Показати IP 11 Лютого 2016 15:32
«У нас є випадки, коли директор школи не визнає Російські Федерацію агресором і висловлює ставлення до подій на сході як до внутрішньої міжусобиці, а не зовнішньої агресії." А що не так? Події на сході і є саме внутрішньою міжусобицею, ніяк не зовнішньою агресією. Пора вибиратись з матриці про зовнішнього ворога. А то виходить як у вислові "не заважайте красти, бо Путін нападе".
Степан Показати IP 11 Лютого 2016 16:21
Хай не перевіряють Турійський відділ освіти а порозганяють всіх підряд...що є він що нема..сидять тільки і язики чешуть...познімали вчителям індексацію, престижність, скільки можна, ні на що кошти не виділяють...В АТО всіх нехай там керують..БЕЗСОРОМНІ ГАНЬБА!!!!!!!
турійськ до Степан Показати IP 12 Лютого 2016 17:00
А хіба лише у відділі чешуть язики? Хіба їх не чешуть всюди: в адміністрації, районній раді (особливо депутати, висловлюючи свої ганебні думки відносно вчителів, які нічого не роблять, а шкодують дітям зайву гривню на харчування - нехай самі посмакують ласим шматочком у шкільній їдальні за 4 гривні), на бахарі, у транспорті. Впевнена, що з такими підлеглими пані Матвіюк , напевно, не може спрацюватись. Бо сама не любить пліток, а любить чіткі дії свої підлеглих,в тому числі директорів, їх відповідальне ставлення до роботи, професіоналізм. А таких на освітянській ниві Турійщини немало.Якщо усіх в АТО - то хтож виховає молоде покоління, навчить його? Може Ви, пане Степане?
юрист Показати IP 11 Лютого 2016 16:46
Бардак в освіті тому ,що ніхто нікого не контролює Любомльський нач райвно через день в Луцьку Службова машина,бнзин є- їздити внуків глядіти за 120 км А на підвіз учнів бензину нема Тут і кримінал ,і мораль.Всім по цимбалах На роботі каже ,що захищає якийсь проект.
Іван Показати IP 11 Лютого 2016 23:46
Як корупціонери можуть перевіряти директорів? Спочатку замінити керівників відділів освіти. Всіх
Старший вчитель до Іван Показати IP 12 Лютого 2016 15:32
Шановні, може хтось з Вас має бажання стати на місце керівника відділу освіти??? Відгукніться!!! Шукаємо одержимих!
директор до Старший вчитель Показати IP 12 Лютого 2016 16:53
До кого звертається учень, закликаючи чиновників одуматись? Може сам до себе! Адже його результат ЗНО не залежить від чиновників відділу освіти. А тим паче ані депутати, ані апарат Турійської РДА. Зрештою ми не можемо тверезо оцінити ситуацію, що склалася у відділі освіти . Якщо вірити пліткам, всяким нісенітницям, які виходять з тієї ж структури - то, напевно, треба спочатку перевіряти на моральність не директорів,а самих працівників відділу освіти . Хіба можно заочно судити людину? А може в даній ситуації є вина інших - тих, хто звільняється. А хіба людина не може звільнитися із роботи за інших обставин? Тут "говорить" наша українська ментальність : хто б не був -усі погані. А чому ніхто не бачить зрушень, які відбуваються в освіті, змін у матеріальній базі шкіл. Чому в області визнають і підтримують начальника відділу освіти, а в районі - ні? Невже в управлінні освіти працюють не профі? Адже турійські освітяни не на останній позиціїї в області. Нас знають, про нас говорять, нами гордяться. А до праці нас стимулює не лише матеріальне благополуччя. Іноді і той самий начальник відділу освіти змушує працювати по новому, відповідально, принципово.Напевно іноді по-іншому не можна? Бо той хто працює, чогось прагне, віддається роботі, буде всеодно так само працювати: незалежно від керівництва, його діяльності. його моральних принципів. У кожного мораль своя.Перш ніж замінити когось- треба заглянути собі у душу. У невмілого не лише руки болять , а і сумління мучить. Бо думає , що як сам не робить і не хоче, то і інші такі як він. А де ж наші християнські переконання: "Не суди- не будеш судимим". Звичайно, легше занапастити "ближнього", а ніж протягнути йому руку підтримки і довіри.
Колись вчитель до директор Показати IP 13 Лютого 2016 14:15
Не можна працювати по новому зі старими кадрами. Сліпому очі не вставиш. Протягни руку підтримки і довіри, кажеш, то ноги протягнеш.
Анонім до Колись вчитель Показати IP 13 Лютого 2016 18:57
Це протягують руку підтримки ті, котрим начальник платить премії у досить немалому розмірі.
Степан до Старший вчитель Показати IP 13 Лютого 2016 14:09
Святе місце тустим не буває. Було б місце бажаючі будуть, На те конкурс оголошується. А скажи що "я хочу" то тебе задавлять.
Вчитель до вчителя Показати IP 12 Лютого 2016 18:35
Спустіться з небес!
Вічний учень Показати IP 13 Лютого 2016 13:47
Спустіться з небес. Управління освіти (рай, міськ)-багно, яке слід стерти з системи освіти. Достатньо фахівцям-предметникам вибрати по 1 людині (компетентній, знаючій, авторитет якої для батьків та колег-однозначний). Дати їй надбавку, можливість консультувати, пройти сертифікацію і допомагати колегам, не контролювати (це справа батьків). 1 -Бухгалтер та 1 -Секретар для прийому заяв. Раз на 2 тижні компетентні фахівці збираються, розглядають заяви, консультуються з юристами, фахівцями- день організації методичної роботи, роблять висновки- дають відповіді. ВСЕ! Вчитель має бути держслужбовцем (нести відп. аж до кримінальної за вчинки,за слова,за пости в ВК, ФБ і за безвідповідальність, пасивність, вічне "за"). Перевірити легко, запитайте керівників ск. звернень, заяв, що покращують умови навчання учнів, праці вчителів, рівень оплати праці, скільки фактів протистояння режиму є задокументовані ними і робіть висновки- це директор чи плазун. Майно варто перевірити також. Усі результати мають бути публічними. Можна і скайп і відеоконференції транслювати на місцевих каналах та радіо. Ой і цікаво ж буде. Звідки у нас стільки заслужених дають хабарникам, скільки коштують медалі і відзнаки, скільки вчительські звання?
Просто вчитель до Вічний учень Показати IP 13 Лютого 2016 14:12
Всі управління освіти (рай, міськ)-багно просто не потрібні, зробіть центр в області, зараз інформаційні технологі дозволяють керувати на відстані, є селектори, вебінари і т.д. Більше сучасних технологій, менше посередників і корупції
машуня Показати IP 14 Лютого 2016 18:25
Із досвіду керівника скажу вам чесно, якщо не буде перевірки - не буде роботи. В українцівт ака ментальність "роблю це, бо приїдуть і перевірять". Це стосується не лише освіти. Скоротили санстанції і що... В магазинах безлад, в закладах громадського харчування безлад і т.д. Всі впевнені у своїй безкарності. Перевіряти треба обов'язково. Якщо директор школи не піде на урок до вчителя, то він його і на такому рівні проведе, якщо відділ освіти не перевірить роботу школи, то вона розвалиться!!!!!!
Просто вчитель до машуня Показати IP 14 Лютого 2016 20:02
Перевіряти потрбно, без мови, але вистачить і одного обласного управління. А щодо санастанції то а магазинах нічого не змінилось, Тоді брали хабарі казали що всем добре.
Машуня до просто вчи Показати IP 18 Лютого 2016 20:54
А як видумаєте, чи вистачить спеціалістів обласного управління на всі школи. Вони у районі бувають з перевіркою 1 раз на п'ять років.
Просто вчитель до Машуня до просто вчи Показати IP 18 Лютого 2016 21:29
Дешевше ніж тримати посередників. В нашій фірмі вже давно все онлайн
Машуня до просто вчи Показати IP 18 Лютого 2016 21:38
А у нас завжди позиція "Аби дешевше", а якість де?
Просто вчитель до Машуня до просто вчи Показати IP 21 Лютого 2016 22:01
Якість відповідна
Машуня до просто вчи Показати IP 22 Лютого 2016 21:19
Таки правда! Якість "відповідна"!
Ксюшка Показати IP 29 Лютого 2016 17:51
Скільки бурхливих емоцій! А почалося з простої репліки-перевірити директора на моральність! Переконана, що вчителем може бути лише високоморальна людина,яка є взірцем професійної компетентності, моральноті, толерантності, емпатійності........ Якщо ж вчитель не моральна людина, то його вчителем і назвати не можна. Якщо вчитель моральна людина- він не буде чекати і боятися перевірок, тому що будь-який урок - це,насамперед, екзамен перед собою і дітьми, які тобі вірять і довіряють. Раз, кожен з нас став на педагогічну стежину, то має працювати задля знань дитини!! Почнімо з себе! Будьмо моральними!!!! може тоді і всі, хто нас оточує, будуть такими ж???!!!
Машуня до Ксюшки Показати IP 2 Березня 2016 21:10
Чому у нас в країні у всіх проблемах винна школа і вчителі ? І як перевіряти на моральність, то теж зразу вчителя! Я бачу уже результат перевірки нової поліції, яку набирали по тестах, по детектору брехні, а вони як брали гроші так і далі їх беруть!!! Ось де є розгулятися перевірці на моральність!!!
Ксюшка до Машуня до Ксюшки Показати IP 3 Березня 2016 14:00
Я не наголошую на винуватості/невинуватості школи (сама педагог), констатую, що за будь-яких обставин, педагог має бути взірцем моральності!!!! І ви, як педагогічний працівник, це маєте розуміти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus