USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Газета «Волинь-нова» роздержавлюється

2 Березня 2016 18:11
Реформа чи ліквідація – такий вибір поставив законодавець перед комунальними та державними друкованими ЗМІ. Газета «Волинь-нова» вирішила провести реформу, відповідно, облрада готується вийти зі складу співзасновників редакції.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області сьогодні, 2-го березня.

Зауважимо, що редакція незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова» розташована у центрі Луцька в приміщенні обласної комунальної власності й має пільгову оренду – гривня за рік. Більше того, щороку облрада виділяла 150 тисяч на фінансову підтримку видання.

Втім, згідно із Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ», комунальні та державні друковані ЗМІ якщо не пройдуть етап реформації (роздержавлення), то будуть ліквідовані за 3 роки.

Як повідомив заступник головного редактора газети «Волинь-нова» Василь Уліцький, колектив провів збори й готовий до реформування.

Члени комісії одностайно підтримали вихід облради із співзасновників та рекомендували депутатам ухвалити Проект рішення «Про вихід обласної ради зі складу співзасновників Редакції незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова».

Зауважимо, що редакція газети матиме право орендувати існуюче приміщення на пільгових умовах не менше, ніж 15 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Микола Показати IP 2 Березня 2016 18:59
Такої газети як при Шафеті та Сачуку вже ніколи не буде. Як розцінити коли заступником гол.редактора є колишній голова колгоспу.Колись газету возив мамі на Житомирщину вона нею захоплювалася Тепер Уліцький та Згоранець(парад голів на Аверсі) зенепастили газету Шакали бізнесмени більше підписуватись не буду
До Микола Показати IP 2 Березня 2016 19:49
підтримую на всі 100%! Правильно сказано - Згоранець та Уліцький розвалили все те, над чим Шафета та Сачук працювали десятки років.
Колега Показати IP 2 Березня 2016 20:50
Разом з облрадою потрібно вивести із співзасновників ще й "Волиньпошту".
Питаннячко Показати IP 2 Березня 2016 21:56
А чого це громада Волині, яка в своїй домінуючо-переважній більшості навіть не знає про існування згоранцево-кумівської "ВОЛИ-ні", має нести велеткнські збитки на дивних пільгах за оренду дороговартісного комунального майна, що використовується однією з газеток?
лучанин Показати IP 3 Березня 2016 10:40
Якось виживає газета Вісник без підтримки обласної ради.Учіться робити газету цікавою і ви вижевете.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus