USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Героїчний танковий екіпаж з Волині нагородили орденами

4 Листопада 2015 10:42
Президент України Петро Порошенко відзначив нагородами 210 військовослужбовців та працівників Міністерства внутрішніх справ, які брали участь в бойових діях в зоні проведення АТО. Відповідний указ Глава держави підписав 3 листопада. Імена усіх нагороджених оприлюднені на офіційному сайті глави держави.

Зокрема, орденами “За мужність” ІІІ ступеня нагороджені члени екіпажу танку молодшого сержанта Миколи Тишика. Так, нагороди присвоєні волинянам – Миколі Тишику з Седлища Старовижівського району, Андрію Мудрику із Луцька і Олександру Пугачу із Губина Локачинського району.

Це екіпаж танку Т-64 з 51-ї ОМБР, який у серпні минулого року виграв бій одразу у трьох російських танків Т-72. Вони зуміли підбити одну ворожу машину, а дві інших заманили у болото. Окупанти змушені були тікати зі своїх танків. Один Т-72 вдалося витягнути з трясовини. На ньому Микола Тишик повернувся на базу 51-ої бригади.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГЕРОЇ-ТАНКІСТИ СТАНУТЬ ПОЧЕСНИМИ ГРОМАДЯНАМИ ВОЛИНІ

Нагадаємо, громадськість Волині очікувала гідного відзначення на державному рівні подвигу одразу двох танкових екіпажів під командуванням Миколи Тишика. У складі першого вони знищили кілька ворожих танків, а одну броньовану машину Т-72 захопили як трофей, а з другим Микола Тишик вивів колону українського війська з котла під Дебальцевим.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що громадськість та журналісти неодноразово піднімали питання про справедливе відзначення подвигу волинян-танкістів Миколи Тишика, Андрія Мудрика, Олександра Пугача, Костянтина Мрочка та Романа Ляшка.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ГЕНЕРАЛАМ ЩОСЬ ЗАВАЖАЄ НАГОРОДИТИ ВОЛИНСЬКИХ ГЕРОЇВ-ТАНКІСТІВ

Указом президента від 3 листопада нагородами відзначені 171 військовослужбовець Збройних Сил України, 26 військових і співробітників МВС, з яких 3 посмертно та 23 поранених, а також 13 військовослужбовців Державної прикордонної служби, з яких 2 посмертно та 11 поранених.

ІМЕНА НАГОРОДЖЕНИХ

Вказано, що серед нагороджених - 16 військових лікарів, які в бойових умовах врятували життя сотень солдат і офіцерів.

Нагородами відзначені також військовослужбовці 28-ої окремої механізованої бригади, які відзначилися в боях під Мар’їнкою 3 червня 2015 року, та військові протитанкового артилерійського дивізіону 44-ої окремої артилерійської бригади, які виявили мужність і незламність духу в боях на Дебальцевському плацдармі в січні-лютому 2015 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
волинянка Показати IP 4 Листопада 2015 12:02
Дуже радіє за вас, дорогі хлопчики, вся Волинь! Нехай вам щастить у житті! Будьте сильними і мужніми у подальшому житті, щоб ви досягли у цьому брудному суспільстві того, чого ви варті!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus