USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Глава УГКЦ розповів про «несправжню» греко-католицьку церкву

26 Березня 2013 13:59
Українська правовірна греко-католицька церква не має нічого спільного з католицькою церквою. Це ініціатива іноземців – чехів та словаків.
Про це стверджував під час прес-конференції у Луцьку Блаженніший Савятослав (Шевчук) – глава Української греко-католицької церкви 26 березня.

На запитання «ВН», чи відомо Главі Української греко-католицької церкви про ініціативну групу людей, які називають себе представниками альтернативної церкви – Української правовірної греко-католицької церкви, Блаженніший Святослав розповів, що їм відомо, що є така група людей, зокрема з інших країн, які намагаються привласнити ім’я їхньої церкви.

Правдоподібно, що цьому хтось сприяє чи комусь це потрібно. Очевидно, що ми інформуємо своїх вірян про те, що це формування нічого спільного не має з нашою церквою. Більше того, немає нічого спільного з католицькою церквою - про що є відповідна заява Ватикану. Наскільки мені відомо, люди, які називають себе керівниками цієї ініціативи – мешканці Чехії та Словаччини», - резюмував патріарх УГКЦ.

Довідково:

Украї́нська правові́рна гре́ко-католи́цька церква (УПГКЦ) — незареєстрована, офіційно не визнана релігійна організація в Україні. УПГКЦ виділилась із Української Греко-Католицької Церкви у 2008—2009 роках. Державний комітет України у справах національностей і релігій відмовляє у реєстрації назви «Українська Правовірна Греко-Католицька Церква», обґрунтовуючи це «повагою до традицій та внутрішніх настанов релігійних організацій» з посиланням на Кодекс Канонів Східних Церков (ККСЦ), у якому назву «Католицька» можна використовувати лише за погодженням з офіційною церковною владою.

Главою самопроголошеної УПГКЦ обрано Михайла Осідача. Членами постійного синоду є Антонін Ілля Догнал, Ричард Методій Шпіржик (Чехія), Роберт Самуїл Обергаусер (Словаччина) і Василь Маркіян Гітюк (Україна). Вони звинуватили керівництво Української Греко-Католицької Церкви в єресях і проголосили про створення «правовірної» церковної структури. Названі особи у 2008 році проголосили, що вони були таємно висвячені на єпископів, однак станом на вересень 2011 року не надали жодних доказів про реальність таких свячень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus