USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Головній туристичній зоні Волині загрожує сміттєвий колапс

3 Серпня 2016 13:07
Шацьке сміттєзвалище можна буде експлуатувати ще кілька днів. Полігон, який був розрахований на 10 років функціонування, цьогоріч здав свої позиції.

Як запевняє місцева влада, все це через наплив відпочиваючих у літній період, - йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Зі слів селищного голови Сергія Віннічука, така ситуація склалась через наплив відпочиваючих у літній період. Під час туристичного сезону відходів вивозять у 5-6 разів на день більше, ніж зазвичай.

Щоб збудувати нове сміттєзвалище треба порядку 6-7 мільйонів гривень. Оскільки таких коштів держава не має, наразі реконструюють старе звалище. Частину коштів на роботи виділили з обласного бюджету, решту - з селищного.

Наразі там триває реконструкція.

Проте проблему цим не вирішиш, адже за два-три роки сміттєзвалище в Шацьку знову вичерпає свій ресурс. Тож доведеться або перебудовувати полігон знову, або зводити новий.

Та не одне шацьке сміттєзвалище потребує повного оновлення, таких на Волині - близько десятка. Адже саме така проблема постала у Ковелі, Локачах, Нововолинську, Ківерцях тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
місцевий Показати IP 3 Серпня 2016 14:04
вимагаю щоб курортники забирали своє сміття додому! понаіхали....
курортник до місцевий Показати IP 3 Серпня 2016 15:18
ми вам щоразу платимо "екологічні внески". За стільки часу пора відкласти трохи коштів, і з кожної хатки, де ночують туристи також не забудьте взяти.
оля до місцевий Показати IP 4 Серпня 2016 15:11
Крім сміття туристи привозять і заробіток для Вас, і дуже непоганий, судячи з цін. Можливо якусь частину варто витратити на благоустрій свого краю!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus