USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Гроші замість квартир: волинським АТОшникам пропонують 9 тисяч за «квадрат»

7 Листопада 2016 12:08
Інвалідам І-ІІ груп з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО, а також членам сімей загиблих, пропонують грошову компенсацію для поліпшення житлових умов. Таким чином, за квадратний метр з бюджету даватимуть близько 9 тисяч гривень.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови Волинської ОДА Володимира Гунчика сьогодні, 7 листопада.

Посадовець зауважив, що від членів сімей загиблих у війні на сході України було чимало звернень з проханням прискорити вирішення житлових питань. Разом з тим, чимало з сімей, які проживають в районах Волині, хотіли отримати житло саме в обласному центрі, у зв’язку з чим виникали «напружені ситуації».

Відтак, в Кабміні дещо змінили схему забезпечення житлом, прийнявши постанову «Про забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов».

Отже, тепер сім’ям виділятимуть кошти, а ті вже вирішуватимуть, як ними розпоряджатись. Для цього передбачена сума, яка становить близько 9 тисяч гривень за метр квадратний житлової площі. Загалом, уряд планує виділити регіонам субвенцію у розмірі 300 мільйонів гривень на реалізацію цього рішення.

До слова, з наступного року в Луцьку діятиме програма співфінансування придбання житла для учасників АТО. Депутати Луцької міської ради затвердили умови пограми зі змінами від профільних комісій. Програмою, до слова, не зможуть скористатися працівники МВС та інших силових структур, кадрові офіцери ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Іванна Показати IP 7 Листопада 2016 15:13
А яким саме законом чи постановою визначається ця сума - 9 тисяч гривень?
вони Показати IP 7 Листопада 2016 18:45
заслужили їм тра по 9 тисяч доларів
33 Показати IP 9 Листопада 2016 12:53
Думаю таке треба кожному. Житям ризикув кожен. До того ж іваліди отримали компенсацію і пенсію. сам такий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus