USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Легендарний волинський монастир потребує допомоги. ФОТО

9 Вересня 2013 11:55
Урочистості з нагоди 70-ої річниці героїчного бою особливої чоти УПА із переважаючими силами німецьких окупантів відбулися 8 вересня 2013 року в селі Новий Загорів Локачинського району на території Новозагорівського монастиря.

Заходи пройшли без участі представників волинської влади, яка їх повністю проігнорувала - повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Участь в акції взяли патріотично налаштовані громадяни, мешканці села Новий Загорів, народні депутати Анатолій Вітів, Євген Мельник та Валерій Черняков, члени Братства воїнів ОУН-УПА імені Клима Савура, депутати-свободівці рад різних рівнів.

Вшанування пам’яті загиблих розпочалось з панахиди. Після цього слово взяли народні депутати та лідери громадських організацій.

Анатолій Вітів розпочав свій виступ із заклику згадати про тих воїнів УПА, які ще живі. Народний депутат наголосив, що нинішня влада не шанує подвигу повстанців.

«Теперішня влада не хоче вшанувати подвиг воїнів УПА. На цьому місці немає губернатора Бориса Клімчука, голови обласної ради Володимира Войтовича. А вони мали б покаятися тільки за те, що служать режиму Януковича і здійснюють його згубну політику на Волині. Я щороку кажу голові ОДА про потребу виділити кошти і відбудувати святиню українського духу», - зауважив Вітів.

«Нагадую про те, що до Нового Загорова потрібна якісна дорога. Але він мовчить. Зате коли святкувати совєтські свята, то Клімчук і Войтович завжди перші. А що вони святкують? День перемоги одного окупанта над іншим?» - відзначив нардеп.

Також Анатолій Вітів зауважив, що Новий Загорів – це наочний приклад боротьби УПА з німецькими окупантами, який спростовує московські міфи і ярлики: «Українці боролися на своїй рідній землі і мали право на святу боротьбу за власну державу. Вони боролися і проти московських, і проти німецьких, і проти польських загарбників. Сьогодні політична ситуація складається таким чином, що Кремль знову прагне поставити Україну на коліна, проводить економічні війни, чинить тиск на всіх напрямках. Але Москва програє, як і програла вона боротьбу з тими хлопцями, що гинули по лісах по Волині в ім’я незнищенної ідеї».

«Ми повинні наслідувати приклад вояків, які поклали свої життя під стінами цього монастиря. Вони розуміли усю складність тодішньої ситуації. Але боролися. І нам потрібно боротися. Знаючи, що українська держава є, але держава не того змісту, за яку боролися і віддавали своє життя ці герої у 1943 році. Тому, коли ми приїжджаємо сюди під стіни монастиря, то набираємось мужності і сміливості, віри у те, що наша мета і мета воїнів УПА буде зреалізована», - наголосив у виступі Євген Мельник.

Після завершення віча на честь річниці бою УПА зі святковим концертом виступив Володимир Вермінський та гурт «Акцент».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Втрачені надії Показати IP 10 Вересня 2013 10:58
Слава героям-героям слава!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus