USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Лучан кличуть на безкоштовне кіно про кримських татар

3 Листопада 2015 13:46
У рамках проекту «Українська cinema на бібліоекрані» 5 листопада о 19:00 в приміщенні Центральної бібліотеки для дітей (проспект Грушевського, 1) відбудеться показ культового художнього фільму «Хайтарма».

«Хайтарма» - це перший кримськотатарський повноформатний художній фільм і перша художня картина про депортацію кримський татар. Фільм створений на основі реальних подій і розповідає про сталінську депортацію кримських татар, вчинену в травні 1944 року. Стрічка наповнена переживаннями про минуле та стимулює переосмислити сьогодення.

Як повідомлялося, стрічка «Хайтарма» про переселення кримських татар стала лауреатом першої премії Національної спілки кінематографістів України.

Режисер фільму й виконавець головної ролі – Ахтем Сейтаблаєв.

Вхід вільний.

Спеціальні гості перегляду – вимушено переселені на Волинь кримські татари Сервер Зейнідінов, Редван Закірьяєв та інші.



Нагадаємо, проект «Українська cinema на бібліоекрані» спрямований на популяризацію українського кінематографу. «Під час кожної зустрічі ми доводимо, що українці вміють знімати кіно,» - зазначає організаторка проекту Марина Пивовар.

Тож, якщо зимними осінніми вечорами ви сумуєте вдома, шукаєте теплий шалик та гарний настрій, гайда в гості! Організатори запрошують вас на перегляди якісного українського кіно щочетверга о 19:00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus