USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани здали ще 650 кг кришечок на протезування бійців

3 Грудня 2015 08:00
В рамках Всеукраїнської акції «Добро жменями» луцькі волонтери наприкінці листопада здали на переробку 650 кг пластикових кришечок від пляшок, зібраних волинянами з метою виготовлення протезів постраждалим бійцям АТО.

«29 вересня ми здали першу партію кришечок – 271 кг. І це, як ми й прогнозували, були лише перші краплі рясного кришечкового дощу. Лише за 2 наступних місяці Волинь зібрала втричі більше,» – зазначає координатора акції в Луцьку Юлія Сідімянцева.

Щоправда, цього разу кришечки купив інший переробник – ТОВ «Екологіка Кіровоград», адже місцевому передникові ТзОВ «Інвідвтор» (с. Зміїнець), який прийняв попередню партію, не вистачило виробничих потужностей для такого об’єму сировини. Тому, якщо Волинь і далі буде так активно збирати кришечки, то й працювати доведеться з великими переробниками. Варто зазначити, що ТОВ «Екологіка Кіровоград» також дає чудову ціну за кришечки – 10 гривень за кілограм.

Волонтери переконують, що транспортувати кришечки з Волині в Кіровоград не дорого, адже за один такий рейс велика фура забирає вторинну сировину в багатьох містах України:

«Ми дякуємо всім школам, дитячим садочкам, коледжам, університетам – кожній дитині, кожному учневі та студентові, які повірили в нашу ідею рятувати життя, здаючи на переробку пластик. Ми дякуємо всім, хто зробив правильний вибір і не викинув кришечку в смітник, а приніс її нам».


Особливу подяку волонтери акції висловлюють підприємству ТМ «Руна» (м. Луцьк) за більш ніж 80 кг пластикових відходів від виробництва, які вони самі запропонували віддати на підтримку акції «Добро жменями».

«Протягом осені активно збирати кришечки школярі. Мало не щодня нам телефонують із тієї чи іншої школи з проханням забрати мішок чи два. Ми ледве встигаємо реагувати на виклики. В кінці року неодмінно нагородимо найактивніші школи подяками за участь у зборі», – розповідають волонтери.
Активними партнерами акції є наукова, юнацька, дитяча та профспілкова бібліотеки, а також Молодіжний Центр.

В останній момент перед здачею кришечок на переробку велику партію передали волонтери «Жіночої сотні Самооборони».

Географія збору кришечок на Волині вражає: долучилися Маневичі, Рожище, Ковель, Нововолинськ, Камінь-Каширський, Згорани тощо.

Свою лепту в спільну справу внесли навіть українки, що зараз перебувають на заробітках в Італії – вони зібрали й передали до Луцька 4 ящики кришечок.

Таким чином, від початку літа волиняни зібрали й здали на переробку майже тонну кришечок. Все це могло стати сміттям, але перетвориться на протез для бійця.

Зазначимо, що за 5 місяців проекту українці здали на благодійність більше 13 тонн пластику. Як зазначено на офіційному сайті організатора акції БФ «ОВЕС», ці кошти спрямують на протезування бійця 90-го батальйону 81-ї бригади ЗСУ Сергія Тимощука з Хмельниччини, який отримав поранення в селі Опитному на Донеччині та втратив ліву ногу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
морозюк Показати IP 3 Грудня 2015 08:32
идиотизм...скоро бабкам молоко не куда наливать будет, зато аж на 6500 гривен крышек насобирали...а молоко будут сдавать в тридешево на заводы, которые за него не платят...и кому на самом деле это выгодно? люди задним местом думают...)
ВВВ до морозюк Показати IP 3 Грудня 2015 09:39
не морозь дурниць. буду радий коли бабки нарешті перестануть лити молоко в пляшки вийняті з мусорних баків і перейдуть на скляну тару. чи ти думаєш, що ті бабки щодня випивають по кілька пляшок мінералки, щоб потім у пусті півторачки тобі молока налити?
Ось вам до морозюк Показати IP 3 Грудня 2015 09:53
Молоко хай наливають у скляні банки, а не в брудні пляшки, які їм бомжі з смітників за стопку шмурдяка приносять. А волонтери роблять добру справу, та й інших добро робити привчають.
лікар Показати IP 3 Грудня 2015 08:58
Це дуже добре. Але дітям і дорослим тієї води з пластикових бутилок стільки пити недобре.
радован до лікар Показати IP 3 Грудня 2015 10:40
Больной нуждается в уходе врача. Если уход врача произойдет раньше, то больной выздоровеет быстрее.
лікар Показати IP 3 Грудня 2015 09:00
Використовувати потрібно скляний посуд
qwerty Показати IP 3 Грудня 2015 09:20
До чого тут бабка з молоком? Для продажу молока, взагалі треба брати нову тару. А не ходити шукати бутилки по смітниках. А тут мета є!!! Треба молодих хлопців на ноги ставити!!!!
Ось вам. Показати IP 3 Грудня 2015 10:06
Окрім того пляшка викинута в смітник без кришки, добре спресовується у сміттєвозі. Це сприяє тому, що сміттєвози не возять у Брище повітря, як це відбувається коли пляшка закрита кришкою. Якщо порахувати в маштабах міста, то це і економія добра, і повітря менш забруднюється. Ось з таких на перший погляд дрібниць, робиться чимало добрих і корисних справ. Сам із сімєю цю акцію підтримую і інших запрошую долучитись.
ФигВам до Ось вам. Показати IP 3 Грудня 2015 13:10
Так вот на самом деле в чем дело!
просто до Ось вам. Показати IP 3 Грудня 2015 22:28
ПЕТ-пляшка підлягає переробці! І повинна бути перероблена, а не викинута на сміттєзвалище! Хто придумав той фейк з кришечками для виготовлення протезів...
Джулія Показати IP 3 Грудня 2015 10:47
Менше сміття-чистіше повітря-кращий стан здоров'я. Все просто :-)
морозюк Показати IP 3 Грудня 2015 13:11
страх просто, сколько у нас в стране космонавтов далеких от реальной действительности и живущих в сюрреализме...) так мы и живем...) 650 кг. это почти миллион крышек и почти миллион пустых бутылок, которые реально бы использовались, реально, а не "пусть продают в стекле" (что не реально, потому как никто платить за тару не хочет, в пакетики на базаре сметану набирают). В магазине в стекле почти не продают)... Хотелось бы увидеть как бабушки в "нову тару" наливать молоко будут...фантазеры кто об этом думает. Или про пользу от засорения и для прессования тары из-за легкости выпуска воздуха...для пресса этот воздух роли не играет...) Есть реальность, есть стоимость тары, а не фантазии. А те кто эту тему запустил и за 300 долларов фактически лишает и так нищее село заработка, советуя продавать в стекле, хорошую услугу оказывают, тем кто молоко задешево скупает и при том за него почти не платит, бодяжит и продает то ли молоко то ли непонятную жидкость (поставьте прокиснуть магазинное молоко и сравните с сельским). Стекло, экология, помощь на протезы...смешно и удивительно...думайте реально...)))
Ось вам Показати IP 3 Грудня 2015 14:27
Реально іти на ринок зі своєю тарою і купувати молоко на розлив. Я так роблю. Нічого складного. Так робили і колись. Ви б сильно хотіли щоб ваша дитина пила молоко з пляшки, яка ймовірно взята із смітника, з якої з горла пив невідь хто?...
Юля Показати IP 3 Грудня 2015 16:28
ПЕТ-пляшка має маркування "1". Це означає, що при повторному використанні вона виділяє в рідину отруту. Повторно таку тару використовувати не можна. Не лінуйтеся ходити на ринок із власною скляною тарою.
Андр Показати IP 9 Серпня 2016 15:19
чому не переробляють усю пластмасу? А тільки кришечки і тільки від пляшок?
Андр Показати IP 9 Серпня 2016 15:21
Хто може пояснити яку пластмасу приймають бо міг би допомогти з кількістю 0666424494

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus