USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанин показав, якою може бути альтернатива новорічній ялинці

20 Грудня 2015 19:00
Жива ялинка в горщику як альтернатива зрізаній новорічній красуні – таку ідею подав на своїй сторінці у Фейсбуці лучанин, виконувач обов'язків ректора Волинського інституту економіки та менеджменту Василь Байцим.

Чоловік розповів, що щороку напередодні Новорічних свят він із сином купує ялинку в горщику, рідні її прикрашають, а навесні Василь із малим висаджують зелену красуню біля будинку. Такій традиції у його родині – 10 років.

«Кожного року, в кінці грудня, ми з малим купуємо таку ось ялиночку, потім він з мамою та бабусею прикрашають її до Новорічних свят, а в кінці березня з дідусем чи зі мною висаджуємо лісову красуню десь біля будинку. Сьогодні зранку нарахував вже десять таких лісових красунь – як швидко летять роки... а скоро знову Новий рік – підтримайте нашу традицію і цього року», – йдеться у дописі.



У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Василь розповів, що таку незвичну традицію започаткував його батько – Федір Філаретович запропонував онукові висадити ялинку біля хати – ту, що Василь якось придбав, повертаючись наприкінці грудня з відрядження.

«Тепер та, перша ялинка, – справжня красуня, – втішається співрозмовник. – З-поміж інших, висаджених пізніше, вона – найбільша, хоча роки три майже не росла».



Так, зі слів Байцима, всю зиму ялинка повинна знаходитися в оселі, при кімнатній температурі. Навесні отак відразу висаджувати її не бажано – може не прийнятися. Треба, щоб тиждень-другий деревце постояло надворі. Висаджувати у ґрунт Байцим радить разом із тією ж землею, в якій росла ялинка в горщику.

«Літом рясно підливайте водою на ніч, особливо у періоди посухи», – підсумовує лучанин.





До слова, для бажаючих придбати новорічну красуню у горщику і висадити її навесні, волонтери WWF в Україні склали карту, на якій відмічені розсадники та магазини живих ялинок в горщиках.

Так, на карту в Луцьку нанесені дві точки – магазин товарів для дачі і саду «Сад Город», що на вулиці Шевченка,11 та приватний розсадник ялинок у селі Гаразджа.

Нагадаємо, у Луцьку головну ялинку на Театральному майдані засвітили на Святого Миколая.

Раніше ІА Волинські Новини писало про те, скільки цьогоріч витратили на «вбрання» новорічної красуні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Дід Мороз Показати IP 20 Грудня 2015 21:12
Ялинки в горщиках за доступною ціною є в "Зеленому господарстві" по вул. Рівненській (навпроти АЗС Shell), можуть ще й доставку організувати....
Лучанин Показати IP 21 Грудня 2015 01:34
Як би там не було, але традиція є традиція. Кожен раз купую саме живу ялинку і кожен раз її дуже шкода викидати, бо перепробував вже всі доступні мені засоби щоб вона пустила коріння та мати можливість її висадити потім. Хороша реклама, але Байцим ніяких нових ідей не подавав, про це вже давно говориться. Справа ще в тому, що зрізана ялинка коштує набагато менше, ніж ялинка в горщику. Байцим собі може дозволити придбати кожен раз таку ялинку, а я ні. Давайте порахуємо: ялинку щоб зрізати треба ростити кілька років, а в горщику їх продають меншими, тобто затрат там менше; зрізати велику та копнути маленьку праця абсолютно однакова; вартість горщика. Якщо не враховувати вартість горщика, то ялинка в горщику повинна коштувати значно менше за зрізану + збереження природи. А з горщиком ціна повинна бути однаковою. От тоді можна буде піднімати подібні питання про "ініціативи".
Лучанка до Лучанин Показати IP 21 Грудня 2015 10:22
А зустріти новий рік взагалі без ялинки вам буде ще дешевше. Нищити природу ви собі можете дозволити, а купити ялинку у горщику ні?
Анна Показати IP 22 Грудня 2015 08:47
А ще ялинки реалізовує в с.Гаразджа державне підприємство, самі вирощують і вибір велий: зелені,голубі,подушковидні,конусовидні також в горшках, а є і зрізані.
Петро Показати IP 22 Грудня 2015 15:03
Цитатата : "Так, зі слів Байцима, всю зиму ялинка повинна знаходитися в оселі, при кімнатній температурі." Ех, правда ТА НЕ ВСЯ! Температура ДАЛЕКО не єдиний фактор, який потрібно при цьому( щоб ялинка змогла вижити)потрібно витримувати!!! З досвіду - в кімнатних умовах, навіть при створенні особливих умов, ялинка може бути НЕ більше 5-7 днів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus