USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі коти разом зі світом святкують «професійне свято». ФОТО

1 Березня 2015 15:15
Всесвітній день котів традиційно відзначають на території усієї планети сьогодні, 1 березня. Саме томув перший день весни любителі «чотирилапих вуханів» мають ще одну нагоду зайвий раз попестити та потішити своїх улюбленців.

Історія того, як саме виник день кішок, на жаль, не збереглась. Згідно з даними Вікіпедії, близько 54 мільйонів людей святкує це свято.

Як відомо, кішки мешкають «пліч-о-пліч» із людиною з прадавніх часів. До прикладу, у Стародавньому Єгипті за вбивство кішки карали смертю. Однак, уже в часи середньовіччя у Європі масово винищували кішок та їх любителів, адже представники тодішнього духовенства вважали, що сам Люцифер може приймати образ чорного кота.

Натомість, ці симпатичні тваринки протягом багатьох століть однаково залишались незмінними улюбленцями як бідних людей, так і представників аристократії.

І якщо раніше котиків заводили з практичною ціллю – задля винищення надокучливих гризунів, то нині лучани вважають їх повноправними членами родин.

До слова, наука, що займається вивченням цього виду тварин, твердить, що кішки є надзвичайно розумними створіннями, багато в чому перевершують собак. Вважається, що кішки не приносять кинуту їм палицю, як це роблять собаки, лише тому, що вони не вважають цю роботу своїм обов'язком.

Святкування дня котів влаштовують для 36 видів цих тварин, які знаходяться поруч з людиною у всіх куточках землі. Кожна кішка має свій особливий характер. Ці тварини вимагають поваги до себе, оскільки відчувають себе рівними з людиною.

Всесвітній день котів — це ще один привід попестити свого улюбленого домашнього вихованця або звичайного мурлику на вулиці, адже всі коти без винятку дуже люблять ласку і тепло. Тож, якщо обдарувати їх ласкою та турботою, натомість «вусаті» та «хвостаті» друзі щиро віддячать лагідним муркотінням.

Кіт Крюгер
Крюгер з господарем


Вуличні котики у Луцьку
Кіт луцьких валютників. Очевидно, блокуючи доступ до банкомату, тваринка допомагає луцьким «міняйлам», які, своєю чергою, підгодовують улюбленця щодня котячими ласощами.
Рядовий Бублик – приїхав до Луцька разом з бійціями ДУКу з Пісків
Як виявилось, сільські коти подекуди більш лагідні, ніж міські родичі
Киця, що жила за вітриною одного із магазинів обласного центру
Маленькі шибайголови
Незвичайна дружба
Висловухий красень Фідель


Киця Воля-Аліса полюбляє імпровізоване домашнє джакузі
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Штефан, Луцьк Показати IP 1 Березня 2015 15:45
Люди, коли професійне собаче свято відмічаємо?
Кшиштоф, Луцьк до Штефан, Луцьк Показати IP 1 Березня 2015 17:06
Вчора було. День працівників ППС називається
Гостя до Кшиштоф, Луцьк Показати IP 2 Березня 2015 16:56
Для чого собак ображати?
Наталія Показати IP 1 Березня 2015 17:13
Чудові котики! Зі святом всіх котолюбів, котоманів і самих пухнастиків!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus