USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Макрон пообіцяв покарати учасників заворушень в Парижі

2 Грудня 2018 12:11
Президент Франції Еммануель Макрон заявив у суботу, що покарає людей, які організували заворушення в центрі Парижа.

Про це повідомило видання AFP з посиланням на заяви президента Франції на прес-конференції у Буенос-Айресі, передає 24 канал.

«Їхні особи буде встановлено, і вони понесуть відповідальність за свої вчинки перед судом», – сказав Макрон.

Він також пояснив, що погроми, на відміну від мирних акцій протесту, абсолютно неприпустимі. Еммануель Макрон попередив, що займеться цією проблемою вже в неділю – коли повернеться на батьківщину з Аргентини.

Крім того, влада Франції роздумує над введення режиму надзвичайного стану через масові мітинги «жовтих жилетів» у Парижі, повідомляє Reuters.

Представник французького уряду Бенжамен Гриво розповів, що ініціатива запропонована для того, щоб не допустити повторення масових вуличних заворушень. «Ми повинні думати про ті заходи, які можна вжити для того, щоб запобігти подібним інцидентам», - сказав він.

Нагадаємо, 1 грудня у Парижі сталися сутички між учасниками акції протесту проти підвищення цін на паливо та поліцією. Внаслідок цього було затримано майже 300 осіб, понад 100 людей поранено. Поліції довелося застосувати водомети та сльозогінний газ.

У Франції з 17 листопада тривають акції проти підвищення цін на паливо, організовані ініціативою «Жовті жилети». Протестний рух спрямований проти планів уряду продовжити підвищення податків на паливо в 2019 році. Учасники акцій заявляють, що підвищення податку вже призвело до зростання цін на паливо до рівня, що не спостерігався з початку 2000-х років. Зараз один літр бензину А-95 у Франції коштує близько двох євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 2 Грудня 2018 13:38
Злочинний режим Макрона продовжує спроби тоталітарного придушення демократичної опозиції.Макрон - геть в Ростов

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus