USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Горохівщині розшукали надгробок солдатам Імперської армії Німеччини

5 Травня 2016 08:31
Пам'ятний знак солдатам Імперської німецької армії в Першій світовій війні знайшли поблизу давньої церкви в Борочичах Горохівського району.

Про це пише Богдан Ворон у мережі Фейсбук.

Як повідомляє волинянин, на знаку залишились написи «Нашим друзям», «Бельгія-Франція» та назва підрозділу «Reserve INF. RGT. 208».

«Вирішив погуглити про це. Виявилось, що це може бути знак полеглим із 44-ї Резервної Дивізії. Ця одиниця брала участь у боях у Бельгії та на півночі Франції. У червні 1915 року перекинута на Східний фронт, де брала участь у Горлицькому прориві, битві за Львів та наступі на Берестя (нині Брест, Білорусь). Резервний піхотний полк № 208 числиться у складі цієї дивізії. Мабуть те, що такий надгробок із німецьким хрестом, а також інші подібні на Волині вистояли польські і російські часи, тоді як українські військові поховання від УНР до УПА безжально рівняли із землею, говорить про одне - українців зі зброєю боялися та ненавиділи навіть після смерті», - йдеться у повідомленні Богдана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus