USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На місці, де зародилася УПА - історико-військовий табір для волинян

25 Серпня 2015 17:26
Молодіжний історико-військовий табір «Вовчак-2015» відбудеться 29-30 cерпня в урочищі «Вовчак», що на Турійщині.

Про це йдеться на сторінці Молодіжний табір "Вовчак - 2015" Вконтакте.

Урочище Вовчак у лісових масивах на межі Турійського, Володимир-Волинського та Локачинського районів Волині вважається місцем, де 14 жовтня 1943 року, на свято Покрови, зродилася Українська Повстанська Армія. У 1943-1944 роках тут діяла велика база УПА під назвою «Січ».

Таємні курси, військові школи виникли на Турійщині у 1942 році, а вже згодом виросли корпуси госпіталю, штабу, казарм, складів, гарбарні, пекарні, коптильні, кузні, різноманітних майстерень та підстаршинської школи.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про заходи з відродження урочища Вовчак - місця бойової слави УПА та перетворення його на базу патріотичного виховання та вишколу.

До слова, єдиний живий учасник бою в урочищі Вовчак - дев’яностооднорічний повстанець з Володимира-Волинського Петро Мартинюк, ветеран УПА на псевдо «Дуб». Він та його дружина Ольга, зв’язкова УПА на псевдо «Ліщина», досі несуть у серці непохитну віру в Україну.

Із усіма секретами та історією славетного оплоту повстанців зможуть познайомитися усі охочі.

Участь у таборуванні - безкоштовна (кількість місць обмежена). Учасники забезпечуються харчуванням, місцем для намету, по можливості наметом, транспортом від селища Турійськ до місця таборування і назад.

На учасників чекає:

- Курси військової медицини

- Смуга перешкод

- Конкурси

- Лекції на тему УПА

- Квест

- Турнір з Криївки та інше.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВЕЛОМАНДРІВКА НА «ПЕРЦЕВУ ГОРУ» - МІСЦЕ ЗАГИБЕЛІ ВАСИЛЯ ЧЕПЕЛЮКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Цікавість Показати IP 25 Серпня 2015 17:35
Я нічого не переплутав? Про табір на Вовчаку повідомляє московитська соціальна мережа?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus