USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині бійці в судах відстоюють право на грошову допомогу

21 Листопада 2016 16:43
Десятки учасників бойових дій з Камінь-Каширського району звернулися до суду щодо недоплаченої щорічної грошової допомоги. Попри те, що такі позови масово задовольняють в різних регіонах України, вони занепокоєні позицією судді, який не налаштований підтримати вимоги бійців.

У Камінь-Каширському районному суді сьогодні, 21 листопада, відстоюють свої права, звертаючись з позовами щодо недоплаченої щорічної грошової допомоги учасники бойових дій з Камінь-Каширського району.

Як повідомив учасник АТО, боєць батальйону «Донбас» Богдан Пташник, сьогодні відбувається перше судове засідання, і коли бійці АТО зібралися для підтримки тих, хто звернувся з позовом, помічники судді пропонували підписати заяви про розгляд справи без їхньої участі. Бійці все ж наполягли на розгляді справ сьогодні.

Цікаво, що справу розглядає суддя, який писав заяву на звільнення після Революції Гідності і, як повідомляють очевидці, має намір відмовити у задоволенні позовів учасникам АТО. Водночас, в Україні вже є прецеденти задоволення позовів бійців з аналогічного приводу – в Івано-Франківській області є виконавчий лист на стягнення коштів, хоча суддя сьогодні переконує, що таке рішення начебто скасоване рішенням Вищого адмінсуду. Учасники АТО промоніторили ситуацію та з’ясували, що в багатьох областях (Львівській, Сумській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Київській) такі позови масово задовольняють у першій інстанції і жодних розглядів у Вищому адміністративному суді не було (було декілька апеляційних скарг, які залишилися без задоволення).

Позиція судді учасникам бойових дій незрозуміла, адже вони навели достатньо аргументів. Управління соцзахисту, мовляв, посилаючись на одні норми законодавства, забуває про інші – Конституцію, верховенство права. Так, обмеження прав, свобод та зменшення грошових компенсацій може бути виключно за умов оголошення надзвичайного або воєнного стану, який ніхто не оголошував в Україні.

Нині нараховують до 50 заяв від учасників АТО з Камінь-Каширського району, загалом в межах області такі заяви написали приблизно тисяча бійців, тож вони занепокоєні тим, що Волинь може «прославитися» внаслідок рішення не на користь бійців. Так, наразі на Любомльщині районний суд відмовив атовцям у задоволенні позову «за безпідставністю».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
іван Показати IP 21 Листопада 2016 17:08
мій дід і дід моєї дружини воювали з фашистами ...., але ніколи не скиглили про пільги, а тут прийшлось взятись за зброю заради дітей і з всіх сторін чути чвари...хоч до цього кпа військових получили Учасників Бойових дій - воювавши найманцями в ООН за гроші в косово, ірак, лівія , сіоре леоне за що получили учасників непойму? тож заробітчанам за кордоном недають пільг !?
івану до іван Показати IP 21 Листопада 2016 18:33
ти шо дурак? ти працюєш за безплатно? дуй та воюй там патріот, коли діти дома їсти захочуть то ти не скиглити а вити будеш.
до Івана Показати IP 21 Листопада 2016 18:36
Ми живемо в епоху дикого капіталізму і заробітчани на бренді ато хочуть жити до глибокої старості получати різноманітні гроші,як депозити від банку, нічого ГОСПОДЬ БОГ все бачить я був у 51 омбр то я того херойства надивився і не робив собі учасника і дякую за це Господу
Це Показати IP 21 Листопада 2016 19:42
заліплені аватари просять тисячу в магазинах запісь списати вони ще на вулицях у формі задирають нормлюдей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus