USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Все для перемоги»: на Волині творчістю збирали гроші для АТО

19 Листопада 2014 10:16
Концертний тур творчих колективів Ківерцівського районного будинку культури імен М. П, Ковальова у Ратному та Старій Вижівці розпочався 18 листопада. Про це інформує прес-секретар «Автомайдану України» Ірина Мусій.

Під час двох концертів вдалося разом зібрати 6300 гривень, а також іншу допомогу, необхідну бійцям в АТО.

Анна Мов'як, активістка «Автомайдану України», зазначила, що це - хороший старт акції «Все для перемоги».

«Люди приходили та концерт, кидали гроші у скриньку. Я бачила, як жінки виходили після заходу зі слізьми на очах. Бачила, як діти кидають по одній, дві гривні. І це - важливо. Вони розуміють, що в країні війна», - розповіла активістка.

Волиняни також приносили речі та все необхідне, щоб відправити бійцям на Схід.

Тетяна Панасюк, директор Ратнівського будинку культури, розповіла, що до збору речей долучилося багато людей – від пересічних ратнівчан до підприємців, працівників будинку культури і навіть учнів:

- Часто приносили допомогу люди, яких ми навіть не знаємо. Побачили оголошення, що збираємо допомогу і відбудеться такий захід, і вирішили приєднатися. Я знаю, що з Ратнівського району багато хлопців воює на Сході. Раніше ми вже збирали кошти. А це вперше така акція, що окрім коштів можна принести теплі речі. Люди швидко відреагували на те, що першою чергою наших героїв потрібно одягнути».

Микола Макарук, голова Ратнівської районної ради, наголосив, що актовий зал у будинку культури був заповнений майже повністю.

«Такі акції потрібно проводити частіше, і люди приходитимуть та допомагатимуть. Це об’єднує і допомагає нашим бійцям боротися проти окупанта на Сході», - наголосив чоловік.

Артисти підтримували героїв українськими народними піснями та віршами про вільну Україну, Волинь та боротьбу повстанців.

Особливо всіх збадьорила українська народна пісня «Хай живе рідна Україна». Опісля всі обмінялися гаслами «Слава Україні – героям слава».

Координатор акції Олександр Гарбуза наголосив, що такі концерти спрямовані не лише на збір коштів та допомоги для бійців на Сході, а й для піднесення патріотичного духу серед українців.

Петро Філюк, начальник відділу культури Старовижівської РДА, розповів, що такі благодійні акції на підтримку бійців відбуваються не вперше.

«Такі заходи потрібні, виправдані сьогодні, бо ми повинні робити все для наших захисників.», - резюмував він.

Нагадаємо, що заходи відбуваються за підтримки «Автомайдану України» і Волинської обласної державної адміністрації.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus