USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

На Волині в зоні відпочинку зловмисники зрізали дуба-велентня

7 Квітня 2016 08:33
За зрізаного дуба групу волинян чекає кримінальна відповідальність. Крадії добре спланували операцію і таки встигли звалити прадідівського велетня й порізати на колодки, однак від поліції не втекли.

Про це повідомив представник прес-служби Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Цюриць.

У ніч з понеділка на вівторок, 4 квітня о 21 вечора у 13 виділі 55 кварталу Берестянського лісництва ДП «Цуманське ЛГ» загули мотори.

Чотири автівки (Ауді, Фольксваген, Бус Т 4, Пасат Б3) і два мотоциклети (Віпер і Лайкер) виїхали на «нічне полювання».

Предметом зацікавлення молодиків був дуб діаметром 78 сантиметрів у ПЗФ неподалік рекреаційного пункту «Холодок», який лісівники обладнали для відпочинку.

Тут все робилося для людей – бесідки, місця для вогнища, майданчик для дітей. Довкіл – багатолітні сосни та дуби. Це урочище входить до складу заповідника «Цуманська пуща». Місце унікальне. Втім, жителі селища Цумань цього разу приїхали сюди не для відпочинку, а для крадіжки велетня-дуба. Вочевидь, пригледіли його давно. Операцію спланували за шухерськими законами: одна автівка несла чергування з боку Цуманя, інша – з боку села Берестяне. Не врахували крадії пильності лісової охорони, яка й викликала на місце події поліцію. При появі стражів порядку, усі «шухерщики» повтікали, лишивши головних винуватців сам на сам з рейдовими бригадами поліції та лісової охорони.

Була 1 година ночі. На той час крадії вже звалили прадідівського велетня, встигли порізати на колодки по 2,5 м завдовжки, а два навіть повантажили на причеп. Побачивши, що до них наближаються працівники поліції та державної лісової охорони, автівка з дубовими колодками рвонула лісовою дорогою, намагаючись відірватися від погоні.

Дорогою втікачі вирішили позбутися причепа, сподіваючись, що переслідувачі припинять погоню. Та шлях автівці заблокувала лісова охорона.

Чоловіки забарикадувалися всередині Пасата Б3 і категорично відмовилися відкривати двері. Так просиділи до ранку: лісокради – у машині, правоохоронці – біля вогнища. Вранці «полоненці» таки змушені були поспілкуватися з поліцією. Домовились, що вони добровільно їдуть у Ківерцівський райвідділ поліції. Втім, дорогою один із пасажирів утік з автівки, двох було доставлено у поліційний відділок. На штрафмайданчик притягли і причеп з двома колодками дуба.

Зараз триває слідство, виявляються всі причетні до нічної пригоди, перевіряється причетність затриманих і до інших резонансних крадіжок лісу на Волині та Рівненщині. За цим фактом відкрито кримінальне провадження. Цуманьчанам доведеться сплатити 11,5 тисяч гривень штрафу, на них також чекає кримінальна відповідальність, оскільки зрізаний дуб ріс у природо-заповідному фонді.



Фото автора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 12 Квітня 2016 04:53
всі вказані машини окрім пасата б 3 ніякої причетності немають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus