USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині знову полювали на вовків

7 Лютого 2017 20:48
Чергову облаву на вовків влаштували у лісах Шацького району.

Члени ГО ТОВ «Шацьке МГ» та працівники охорони Шацького НПП виявили сліди вовків та пригледіли їхнє лігво, повідомили у прес-службі ВОУЛМГ.

– У відстрілі вовків взяли участь 26 мисливців, – розповідає Володимир Черняк. – Серед них – працівники охорони Шацького НПП Андрій та Ігор Сидоруки, Володимир Солов’янчик, Андрій Сизук, члени ГО ТОВ «Шацьке МГ» Олександр та Валентин Наумичі, Василь, Юхим та Адам Сидоруки, Андрій Кашик, лісничий Поліського лісництва ДП «Шацьке УДЛГ» Сергій Смитчик та інші.

– У ході полювання було добуто трирічну 43-кілограмову вовчицю та п’ятирічного рудого 58-кілограмового вовка, – уточнює Володимир Михайлович і наголошує: – Завдяки цьому в угіддях вдасться зберегти поголів’я диких свиней, козуль, зайців, бобрів, іншого звіра та пернатих. Адже добова норма харчування одного дорослого сіроманця – 5-6 кг, річна – 4-5 тонн м’яса.

Дозвіл на відстріл хижаків, бродячих собак, котів на території ПЗФ (господарська зона) Шацького НПП виданий управлінням екології та природніх ресурсів Волинської обл. при Волинській обласній державній адміністрації і дійсний до кінця 2017 р.

Нагадаємо, нещодавно любомльські мисливці вполювали 7 сіроманців, що через шацькі мисливські угіддя прийшли до них із Білорусії. Загалом же, кажуть мисливці, цієї зими в області добуто 19 вовків, більшість з яких, на їхню думку, примандрували з Польщі, Білорусії та Чорнобильської зони.

Сергій ЦЮРИЦЬ

Фото Володимира Черняка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Джек Показати IP 7 Лютого 2017 20:57
В польщі і білорусії вовки не мішають,а в нас прям всіх з'їдять
Анонім до Джек Показати IP 8 Лютого 2017 16:11
а на війні хай інші сидять в окопах а ці прямо героі хренові...
спостерігач Показати IP 7 Лютого 2017 21:04
тільки психічно хворі люди можуть вихвалятись демонстративними фото з вбитими тваринами!!!!!!
спостерігач Показати IP 7 Лютого 2017 21:06
ВН а чим аргументована така увага до " супер крутих мисливців"????? MONEY????
Зайчик Показати IP 7 Лютого 2017 21:19
Ви там показилися чи що?? Скільки можна піарити живодерів
Грінпіс Показати IP 7 Лютого 2017 21:24
А цей жовтий хіба це вовк? Схожий на собаку звичайного...
1312 Показати IP 7 Лютого 2017 21:42
Хлопці ви ще вовка не бачили!!! Якусь рижу собаку вбили і балдеють...КЛОУНИ!!!
уася Показати IP 7 Лютого 2017 21:54
Якщо вбивство, живої істоти, приносить людині задоволення, якщо вона з трупом фотографується і цим фото пишається - ця людина неможе вважатись психічно здоровою. Живе вовк в лісі, ніхто ним непіклується, ніхто нелікує, некормить, в мінус двадцять незігріє, цим "мисливцям" він неприніс жодної шкоди. І от людина вирішила що вона вінець творіння Божого і може вбивати кого їй захочеться (крім собі подібних), вбавати просто так, не для виживання/харчування, та ще й може продавати таку можливість іншим людям. Скільки коштує життя істоти? кабана, качки, косулі? хто нам дав право розпоряджатися життям інших
Любитель до уася Показати IP 7 Лютого 2017 23:21
"УАСЯ" почитайте літературу про мисливство і закони України на цю тематику, там чітко написано, що в Україні існує полювання на вовка. А з ваших коментарів зрозуміло, що ви свою п'яту точку не взмозі винести взимку на вулицю і не розумієте нічого в полюванні і вам зручніше сидіти на дивані та писати ахінею. Полювання на вовка дуже тяжке та водночас цікаве, ця тварина достойний трофей, він дуже розумний та витривалий і його не легко добути, треба затратити багато сил та засобів на одне полювання. Вовк у щільній кількості приносить багато шкоди мисливському господарству, може зменшити популяцію кабанів і комусь та інших тварин. УАСЯ перш ніж коментувати треба розібратись в ситуації!!! Зі статей у ВН я зрозумів, що за зимовий період в одному Любомльському районі було добуто близько 15-ти вовків!!!
Мауглi до Любитель Показати IP 8 Лютого 2017 01:19
Популяцiю кабанiв, косуль та iнших тварин нещадно зменшують такi "умники" як ви, якi прикриваючись рiзними пафосними фразами луплять все живе чисто зi спортивного iнтересу. II не добуто, а вбито 15 членiв вовчих сiмей -називайте речi своiми iменами. Задовбали вже! Прямо всiх пiдряд деруть тi вовки, i в домашнi господарства лiзуть!. Переживаете, що вам кабанiв i косуль не вистачить? Вам же нема чим сiмю прогодувати - макаронами перебиваетесь,, бiдаки. Тiштеся вже - Любомльський район вiд вовкiв визволили. В попереднiх коментарях хтось дуже точно пiдмiтив - нi одного людського обличчя на фото, однi ....! Вовки в 100 раз розумнiшi, ,благороднiшi, чеснiшi i вiрнiшi!
ВВ до Любитель Показати IP 8 Лютого 2017 08:53
Повне знищення популяції, це реально занадто. Повторюсь. Скоріше за все власник угіддя рішив захистити свою популяцію. Немає популяції - немає бабла за відстріл.
Джмол до Любитель Показати IP 8 Лютого 2017 14:35
Цікавим полювання буде в тому випадку, коли ти проти вовка вийдеш в формі одягу "голий торс", а зі зброї в тебе буде ніж - оце ПОЛЮВАННЯ. А з тепловізорами та квадракоптерами і оптикою - ВБИВСТВО
мойша Показати IP 7 Лютого 2017 21:58
Рудий собака - я його годував біля їдальні у Гаївці...
Андрей Показати IP 7 Лютого 2017 22:04
Долбой*би!
Стєкломой Показати IP 7 Лютого 2017 22:06
коментар було видалено
це вже дістало Показати IP 7 Лютого 2017 22:12
як можно піарити вбивць.що у всіх психічни розлади
Нестор Показати IP 7 Лютого 2017 23:35
Це злочин проти природи! Люди схаменіться, що ви робите? ВН ви теж подумайте, кого ви піарите? Навіщо випускати такі новини?
Йопрст Показати IP 7 Лютого 2017 23:36
Уроди
Юля Показати IP 8 Лютого 2017 00:00
Хватить писати новини про вбивць тварин!!!а на фото обмежені люди.бридко дивитись
Любі свині Показати IP 8 Лютого 2017 00:03
А на фронт слабо?
АхотнІк до Любі свині Показати IP 8 Лютого 2017 09:24
А на фронт ми сц...мо. Ми лучче тут з ружжами пофоторафіруємся.
Жанін Показати IP 8 Лютого 2017 00:55
П...ець..
За мисливців Показати IP 8 Лютого 2017 01:40
Множимо 19 вовків на 4-5 тонн м'яса! Виходить 76-95 тонн м'яса за рік мали з'істи 19 знищених сіроманців. Можемо уявити скільки оленів, козуль, зайців, бобрів, молодняку весняного та іншого звіра врятували наші волинські мисливці. Хлопці, дякую! Тепер і з дітьми в ліс не страшно буде ходити.
NAZI Показати IP 8 Лютого 2017 02:45
Я мисливець а от такі фото - ознака бидлуватості. Чому? Кожен нормальний мисливець не вилізе на трофей і ногу ніхто на убитого звіра не ставить, а за вуха нехай тебе недолюдку твої "духовноскрєпльонниє товарищи ахотніки" тягнуть. СТИДОБА! А журналістам окреме дякую за те, що ще раз показали нам яка наша українська народність бикувата і то через окремих індивідуалів нас такими будуть вважати у світі. http://www.volynnews.com/news/authority/brakonyerstvo-svavillia-i-borhy-iak-zhylosia-zvirivskomu-lisnytstvu/ і ще http://www.volynnews.com/news/society/na-volyni-za-vbytoho-losia-sudytymut-brakonyeriv-/ а ще http://www.volynnews.com/news/city/na-volyni-vidrizaly-holovy-trom-oleniam-brakonyerstvo-chy-zamovlennia-/ і http://www.volynnews.com/news/society/na-volyni-zlovyly-brakonyeriv-sered-nykh-kerivnyk-dai/ а також http://www.volynnews.com/news/society/na-volyni-brakonyer-pidstrelyv-losia/ і насамкінець - http://www.volynpost.com/news/72678-u-volynskyh-lisah-vbyly-troh-zubriv НЕ СТИДНО?
NAZI Показати IP 8 Лютого 2017 02:49
Я розумію, вовки то лихо для звіра і людини теж але глум над впольованим звіром - сором! Шановні журналісти виправте у статті слова "мисливці" на "невігласи з рушницями". А що вовків винищити потрібно було то й так відомо, за це схвалю.
Мауглi до NAZI Показати IP 8 Лютого 2017 13:57
Класнi коментарi! Респект! Але хотiлося б, щоб ! вовки мали право на життя. Нiхто з прац1вник1в НПП, державного лiсництва, т.зв. ГО мисливського не озвучив, яка популяцiя вовкiв на таку-то кiлькiсть км2, бо нiхто й не рахував. Заклалусь, що не перевищуе допустиму. Так, по принципу - побачив вовка- треба вбити! Посл1дуюча ixня риторика буде така: 'Ti лос1, косулi з оленями i кабанами стiльки лiсу за рiк зжерають! Рятуймо волинський лic!! При1зжайте до нас рятувати!' Не тим людям дов1рили таке багатство! Бикуни! Н1яко! поваги до живого! Ще й б1дного пса пристрелила зграя ахотнikiв! СТИД 1 ПОЗОР!
степан Показати IP 8 Лютого 2017 09:04
А рябого вовка часом не зустрічали? Мій Рябко пішов з дому 5 лютого і досі не повернувся.
Мисливцям. Показати IP 9 Лютого 2017 09:08
Руда собака , кличка "Руся", кимось викинута чи з села я іі навіть двічі біля окрнчька бачив як рибу купував помилки бути не може, можливо і правильно відстрілювати бродячих собак, але навіщо з ними фотографуватися ???!!
Мисливцям Показати IP 9 Лютого 2017 09:09
Оконська
Марк Показати IP 22 Червня 2019 00:50
Люди давайте відстоємо нашу природу у цих диких психічно хворих людей, які вбивають все живе щоб заробити гроші на шкірах і щоб показатися сильними, бо на самом то ділі слабкі духом ось і збоживоліли. Проведемо петицію на заборонення охоти, а так просто дивитися як вимерають тварини неможливо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus