USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волинській митниці активісти перекрили трасу

25 Квітня 2016 10:30
У селі Старовойтове біля кордону із Польщею зібралося близько 400 мітингувальників. Вони перекрили міжнародну трасу Київ-Ягодин, ходять по пішохідному переходу, утворився затор із фур, протяжністю понад кілометр.

Нагадаємо, на Волинській митниці уже понад три тижні триває безстрокова акція. Її організували громадські активісти та місцеві підприємці. Їхні головні вимоги – звільнення виконувача обов’язків начальника Волинської митниці Олександра Шавлака, в жодному разі не призначення його на вакантну посаду, припинення призначення очільниками Волинської митниці керівників-«гастролерів».

Як пояснив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини голова Громадської організації «Волинські патріоти» Володимир Красуля, активісти 20 день беруть участь в мирній акції і досі їх ніхто не почув.

«Раніше ми зверталися до голови фіскальної служби Романа Насірова з тим, щоб він звільнив свого ставленика Шавлака. І все марно. Жодної реакції. Тепер ми звертаємося до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Президента України Петра Порошенка, щоб вони відреагували. Якщо голос півтисячного зібрання це – не аргумент, тоді такі керівники і не мають права обіймати свої посади. Ми вимагаємо у Володимира Гройсмана звільнити Насірова. А перекривати трасу Київ-Ягодин будемо доти, доки нас не почують», - каже Володимир Красуля.

Попри негоду кількість активістів поступово збільшується. Мітингувальники налаштовані рішуче. Як пояснив Красуля, якщо всі інші рази, коли вони перекривали трасу, не давали жодного результату, тому зараз вони не припинять блокування траси доти, доки не будуть виконані їхні вимоги. Черга з фур поступово збільшується. Окремі водії-далекобійники навіть приєдналися до мітингувальників.

Водночас, серед тих же водіїв-далекобійників все більше з’являється кермувальників, які активно виявляли своє невдоволення перекриттям траси. Вони безперервно сигналили, вигукували до мітингувальників, підходили до них і агресивно з ними розмовляли. А окремі навіть намагаються фурою прорватися, провокуючи активістів. Ті ж підперли спинами автівки і столи на своєму - дорогу вони не розблокують, поки їхні вимоги не виконають.
Згодом, все ж активісти розблокували проїзд міжнародною трасою. Рух автівок повністю відновився. А тим часом мітингувальники вирушили у село Римачі до адміністративного корпусу Волинської митниці, щоб продовжити безстрокову акцію протесту.

ІА Волинські Новини повідомляло раніше, що на Волинській митниці виникла криза через псевдореформи нового керівника-«гастролера». Трудовий колектив виступив проти нового виконувача обов’язків з Чернігова й заявив про адміністративний тиск на працівників. Невдоволення висловлює й громадськість, яка організувала безстроковий пікет.

ЧИТАТИ ЩЕ: 16 ДЕНЬ ПРОТЕСТУ НА ВОЛИНСЬКІЙ МИТНИЦІ: КЕРІВНИК «ТІКАЄ» ВІД КОЛЕКТИВУ

22 квітня виконувач обов’язків керівника Волинської митниці Олександр Шавлак не приїхав на зустріч з громадськістю краю та вкотре проігнорував вимогу керівника області з’явитися на засідання. Його дії назвали неповагою.

Багатьох працівників митниці обурив той факт, що з Чернігова Шавлак привіз свою команду, а спеціалістів з Волині попередили про скорочення. Водночас сам Шавлак пояснює своє рішення тим, що не може покластися на місцевих спеціалістів і згадує бурштинову проблему, актуальну на Волині. Але видання «Стоп Откат» у своїй публікації писало, що Олександр Шавлак може бути причетним до оборудок з контрабандою, зокрема, бурштину. Свого часу через пропускний пункт «Нові Яриловичі» Чернігівської митниці, яку він очолює дотепер, поставки бурштину могли безперешкодно проникати в Білорусь, звідки далі йшли замовникам у Європі.

До слова, термін перебування на посаді тимчасового керівника митниці поспіхом йому продовжив Роман Насіров. Щойно 10 квітня тодішній прем’єр міністр Арсеній Яценюк заявив, що піде у відставку, як стало відомо ІА Волинські Новини з власних джерел, голова фіскальної служби країни у той же день прийняв рішення ще на місяць продовжити термін перебування на посаді виконувача обов’язків керівника Волинської митниці своєму ставленику Шавлаку - до 13 травня.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Никитюку Показати IP 25 Квітня 2016 10:38
Ти під шумок про чутки що звільнять Насірова рішив зробити акцію..тиму ми пермогли))))))Цікаво скілики автобусів та скільки грошей він тратить в день на да4кі замовні акції!!???Але зрозуміло, що з тих каорупційних потоків він назбирав стільки грошей, що готовий і рік бастувати))))Ганьба Гунчику Никитюку Терещуку та Гілю...
Ккккк до Никитюку Показати IP 26 Квітня 2016 00:27
400 грн людині за те що вона там стоїть, тепер ті тьоткі контрабандисти папіросники не їдуть обмотані сигаретами а стоять на мітингу☺☺☺☺
Знову Показати IP 25 Квітня 2016 10:41
Задовбали вже Гунчик Никитюк Гіль .скільки ви вже можете боротись за збереження своїх корупційних потоків!!??Всім крім оцих "проплачених активістів"розуміють, що там борятьзя за хабарі та кантрабас
Мінсують до Знову Показати IP 25 Квітня 2016 12:25
це видно посіпаки вищезазначених хабарників і злодюх)))
Олег Показати IP 25 Квітня 2016 11:17
Тв*р* контрабандисти! Походу добре їх прижали що так активізувались.
Анонім Показати IP 25 Квітня 2016 11:29
Платять по 100 грн в годину. Прикро що хлопці які воювали на сході замішані в цій акції.
знайко Показати IP 25 Квітня 2016 11:45
Не вже не можуть знайти управу на того КрасаТулю, ніхто не знає хто то такий? Ну взагалі вже...!!!
123 Показати IP 25 Квітня 2016 11:55
красуля - ананас продажний!!!
Ромашка Показати IP 25 Квітня 2016 12:04
Людям вже набридло тепыти це свавілля. От і вийшли! І нехай ті чинуші вклоняться доземно народу за те що не просто мирний пікет... бо розгнівний народ то страшна сила... а подорозі до кордону ліхтарів багато. на кожного митника-хабарника хватить
Проплаченим тролям Показати IP 25 Квітня 2016 12:07
Задовбали вже, вийдіть і поспілкуйтеся з людьми, це вам не відсиджуватись в теплих кабінетиках і бурштин толкати
Афганець до Проплаченим тролям Показати IP 25 Квітня 2016 12:33
Ти!!! Троль Перешпівський!!! За 100 гривень продався Терещуку?
Аіс Показати IP 25 Квітня 2016 12:18
Перешпа!!! Микитюк!!! Вгамуйтеся!!! Від корита відірвіться!!
Вася Показати IP 25 Квітня 2016 12:25
Правильно не активісти, а контрабандисти
СТОП ОТКАТ Показати IP 25 Квітня 2016 12:29
Пан Красуля дає "люстраційний" оцінку Шавлаку спираючись на статтю в ресурсі "СТОП ОТКАТ" (інших даних, офіційних тим більше в нього немає) ...., а чому ж тоді останній "активіст" не керується даними з цього ж Інтернет ресурсу стосовно осіб якими так "опікується" (мається на увазі Терещука та Микитюка), а що до останніх на Інтернет ресурсі "Стоп ОТКАТ" теж є немало цікавої інформації, силку наводжу нижче..
СТОП ОТКАТ Показати IP 25 Квітня 2016 12:31
http://stopotkat.net/news/view/50300
Правдоруб Показати IP 25 Квітня 2016 12:45
А хтось пояснить що за свавілля на митниці, в чому проблема! Чому перекривають дорогу, чому платять гроші за вказану акцію.
ХХХ до Правдоруб Показати IP 25 Квітня 2016 13:19
Свавілля жодного не має, люди просто хочуть займатись контрабандою як займались раніше і не хочуть жити за законом, от і влаштовують всякі проплачені "масовки"! Ось така гірка правда!
ХХХ Показати IP 25 Квітня 2016 13:10
От вам і реванш попередників! Одні люди хочуть жити по закону пройшли майдан і війну(АТО)! А іншим це й закон не писаний бо їм і так добреживеться, а буде по закон "лавочку" з контрабандою(цигарки, бурштин,алкоголь) прикриють, от і хочуть щоб були місцеві "керовнікі" з яким все можна "порішати" на місці і далі собі кармани набивати!!!!!!!!!!!
добряк Показати IP 25 Квітня 2016 13:10
ти дивись,як ця нечість активізувалась,такі гарні транспоранти поробили,місцевих баранів проплатили, цікаво за який кошт.(бідні) митники- видно добре вам на горло наступили
розумний Показати IP 25 Квітня 2016 13:47
Цікавить одне питання???---чому коли Шавлак при митниці потік дорогих машин набагато зменшився ні кузова не везуть, ніхто даже не розбирає їх ---перекрили кислород Юріку який вганяв нелегально авто і багато кому іншим! Шавлак так і тримати потрібна допомога можем виступить! Стару банду до корита ніхто не пустить!
Степан Бандера Показати IP 25 Квітня 2016 14:10
Мабуть, той шавлак таки непоганий чоловік, якщо так припекло баригам, які найняли тітушок. Я думаю, що треба, щоб митницю очолювали немісцеві, бо місцеві давно корумповані, їх залякати і купити до четвертого коліна легко можна.
інспектор Показати IP 25 Квітня 2016 14:22
микитюк та його банда буде лізти любими шляхами-- ім підставити інспектора під кримінал запросто так- щей зроблять його винним
обалдеть Показати IP 25 Квітня 2016 15:08
а за яких Хр@н ви всі живете, на заводах працюєте га, чи якби ще не та Польша то мабуть і хліба не було б за що купити
Знайомий до обалдеть Показати IP 25 Квітня 2016 16:22
За що живем? Працювати треба а не фурами цигарки і бурштин толкати, а якщо ця бідна людина 2 чи 4 блоки везе цих цигарок найдуть, а буси затарені шурують і їх не колбасять ці терещуки-перешпи....Мільйонером він став за яки шиші в такому віці мати такі статки.....?
Нормальний до Знайомий Показати IP 25 Квітня 2016 20:03
В західних областях вже давно пора вводити щось подвібне до АТО (я б назвав її АКО - антиконтрабандна операція). А набрати для проведення АКО необхідно патріотів з Донбасу. Слава Україні!
Антон Бугайчук Показати IP 26 Квітня 2016 16:09
Ви тут всі писаки герої, під чужими ніками писати. Хоч би один запропонував людям РОБОТУ, а не за компами обливаете всіх лайном!!!!
Нормальний до Антон Бугайчук Показати IP 27 Квітня 2016 23:04
А ви що сам не такий?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus