USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Навколо садиби Косачів розгортається небезпечне будівництво

12 Травня 2015 11:52
Наступ на садибу Лесі Українки у селі Колодяжному продовжується. Як повідомляє «Музейний простір Волині», наразі тут планують здійснювати повномасштабну забудову.

Донедавна Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки мав цілком недоторкану охоронну зону, на яку ніхто, ні за яких перемін влади, не посягав. Вона була доглянута: підкошена, підрізана... Музейні сусіди у 1978 році віддали частину власних земельних ділянок для побудови літературного музею; взамін отримали земельні ділянки, які розміщенні в охоронній зоні музею (без права забудови та приватизації).

Ситуація почала змінюватися із сумнозвісною операцією „ТОПОЛІ”. Було вирізано 140 тополь, які росли на землі, яка належить музею, і добровільною здачею земельних ділянок під забудову.

Зараз планується повномасштабна забудова охоронної зони музею в районі парку, ставка і кадуба Лесі Українки (7 ділянок).

Забудова загрожує втратою частини парку ім. Лесі Українки, Косачівського ставка, екологічною небезпекою від стоку каналізаційних вод, які будуть потрапляти у ставок.



До слова, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Волинь може втратити ще одну пам’ятку історії. Так, днями жителі Любомля стали свідками знищення будинку, де народилась відома акторка театру і кіно Наталія Ужвій. ФОТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Читач Показати IP 12 Травня 2015 12:16
Виправте будь-ласка, в кінці: Любомль уже 100% втратив будинок,де народилась Н.Ужвій. Сьогодні він повністю розібраний.
Волинянка Показати IP 12 Травня 2015 13:06
Таке враження, що воно діється само собою і нічого зробити не можна! Під кожним рішенням є підпис, за кожною дією чи бездіяльністю стоїть конкретна особа - до відповідальності! То ж потім не дивуйтеся, коли через безчинства посадових осіб до справи візьмуться небайдужі громадяни і люди у камуфляжі і балаклавах!
А до Волинянка Показати IP 12 Травня 2015 14:23
".... до справи візьмуться небайдужі громадяни і люди у камуфляжі і балаклавах!", щоб відкусити і собі від того пирога. А "люди у камуфляжі і балаклавах" це не громадяни?
Жити Показати IP 12 Травня 2015 14:59
по-новому
123 Показати IP 13 Травня 2015 06:27
Ми живемо по новому, у нас немає корупції, держава дбає за громадян......., влада супер

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus