USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Близько 1000 українців вийшли на Парад вишиванок у Польщі

22 Травня 2016 15:09
4-й Парад вишиванок за участю українців, які проживають у Польщі, відбувся у Варшаві.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Польське радіо.

Одна з організаторів Наталя Панченко повідомила, що у святі взяли участь близько тисячі осіб.

«Були, наприклад, поляки у вишиванках, була одна польська волонтерша, яка їздила на Схід, там вона купила вишиванку і сьогодні в ній прийшла. Були білоруси, кримські татари, одягнені у свій національний одяг, що теж прикрасило наш парад і зробило його багатшим», - зазначила вона.

Як повідомляється, активісти пройшли по центру Варшави, через усе місто, зупинялися біля Посольства України та біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Потім вони попрямували до одного з міських парків, де робили спільний пікнік.

«Нам дуже приємно, що ми можемо тут проводити Паради вишиванок, показувати свою культуру, традицію і те, що для нас важливо», - підкреслила Панченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus