USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Підземне озеро під Ківерцями – під екозагрозою

10 Березня 2016 13:08
Вирішити питання реконструкції каналізаційно-стічних споруд у Ківерцях закликають у Волиньраді. Екологічна проблема на яку нарікають мешканці області, може призвести до екологічного лиха.

Про це йшлося під час позачергової третьої сесії Волинської обласної ради 10 березня.

Із запитом до голови облдержадміністрації звернувся депутат фракції «УКРОП» Олександр Омельчук.



З його слів, до нього звернулися мешканці міста Ківерці щодо проблеми – містом пролягає річка Прудник, як впадає у Стир і з якої відбирають воду для технічних потреб лучан. Мешканці Ківерців неодноразово зверталися до органів місцевого самоврядування з питанням очистки зворотних стічних вод «Ківерціводоканалом». Туди ж нечистоти зливають інфекційна лікарня міста Ківерці та районна лікарня.

Проблема призводить до хвороб кишково-шлункового тракту, на що постійно нарікають мешканці міста. Вказана проблема може призвести до екологічного лиха, адже під Ківерцями та прилеглими населеними пунктами розташоване найбільше в Україні підземне прісноводне озеро. На реконструкцію комплексу каналізаційно-стічних споруд комунальних стоків було передбачено коштів у сумі 2,517 мільйона гривень. У зв’язку з цим, депутат вимагав вжити заходів щодо вирішення проблеми та перевірити цільове використання коштів.

Депутати підтримали запит.

Додамо, про проблему біологічного забруднення підземних водоносних горизонтів в районі Ківерець повідомляли і в обласній екологічний інспекції, і в управлінні водних ресурсів області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Rom3n Показати IP 10 Березня 2016 14:14
Та ну на*,давайте бистріше вирішайте цю проблему!!
В. Показати IP 10 Березня 2016 17:00
Доречи, я в інтернеті не можу знайти хоч якої-небудь інформації про підземне Ківерцівське озеро. Наскільки воно досліджене? Може воно доступне якимось чином? Може туди можна камеру яку-небудь запустити, або аквалангіста. Було б дуже прикольно. Люди перший раз туди потрапляють, а там, … памперси з стічних вод. :)
ківерці до В. Показати IP 10 Березня 2016 20:29
Кажуть це озеро на глибині 2 км і там є поклади алмазів.
геолог до ківерці Показати IP 11 Березня 2016 08:25
це ж його відкрив омельчук
Андрій Показати IP 10 Березня 2016 19:05
ніколи не чув про підземне озеро в Ківерцях. це те що на фото? а де воно є?
Олег Показати IP 10 Березня 2016 21:49
Фото зовсім ліве. Здається, воно звідси: http://fcc.su/?p=223 - там пише "Пещера Николаевская". Дуже далеко від нас.
Олег Показати IP 11 Березня 2016 06:37
На фото - печера Ніколаєвская. Росія, Далекий Схід.
Любовь Показати IP 11 Березня 2016 11:42
Александр Омельчук - фантазёр.Все хотят денег...
ВАЛЕРІЙ Показати IP 11 Березня 2016 22:56
НАЙБІЛЬШІ В УКРАЇНІ ПІДЗЕМНІ ВОДОНОСНІ ГОРИЗОНТИ ПРОХОДЯТЬ ПО ЛІНІЇ ДУБНО- КІВЕРЦІ.НАЙВАЖЛИВІШЕ ПИТАННЯ ЯКЕ ПОТРЕБУЄ ТЕРМІНОВОГО ВИРІШЕННЯ-ЦЕ КАНАЛІЗУВАННЯ ВСІЄЇ ТЕРИТОРІЇ МІСТА. ТІЛЬКИ ТАК МИ ЗМОЖЕМО ЗБЕРЕГТИ ЗАПАСИ , ВЖЕ НА ДАНИЙ ЧАС ВІДНОСНО ЧИСТОЇ, ПРІСНОЇ ВОДИ В ПІДЗЕМНИХ ОЗЕРАХ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus