USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поблизу Ківерець винищили цілу галявину підсніжників

7 Березня 2016 11:54
Лісові первоцвіти у Ківерцівському районі винищують для продажу.

У районі Білого мосту (урочище Черемошня) - чи не єдиному місці серед навколишніх лісів де ростуть підсніжники, у суботу було справжнє "нашестя" молоді з сіл Холоневичі, Липне, Гораймівки, Майдану-Липенського, - інформує в соцмережі Холоневицький інформаційний обмінник.

Очевидці стверджують, що більшість з тих молодих людей прибули до Білого мосту не подивитись на ніжних провісників весни, чи зірвати кілька бутончиків у подарунок любим жінкам до дня 8 Березня, а по-варварськи зривати цілими оберемками і викорчовувати із цибулинами ці дивовижні рідкісні квіти – для продажу.

Ще років 20-25 тому у тому місці були цілі галявини підсніжників, а зараз можна побачити лише поодинокі "кучки". З таким ставленням до цих червонокнижних квітів - за кілька років вони взагалі зникнуть, і наступним поколінням молоді із навколишніх сіл вже просто не буде куди прийти "на підсніжники".

Як відомо, пік торгівлі первоцвітами припадає на 7-8 березня.

Торгівля первоцвітами (як продаж, так і купівля) є порушенням Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ» та Правил торгівлі на ринках.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу в сумі від 510 до 1700 гривень та конфіскацію рослин (стаття 88-1 КУпАП); ті ж дії, вчинені щодо червонокнижних рослин - від 1700 до 3655 гривень з конфіскацією рослин. Якщо ви стали свідком незаконного продажу, збору чи транспортування ранніх весняних квітів, повідомте про це Державну екологічну інспекцію у Волинській області за телефоном 72-33-96. Екологи закликають не купувати весняні первоцвіти, що дозволить значно скоротити попит. Давайте збережемо первоцвіти для майбутніх поколінь! Знищення первоцвітів – злочин. Зриваючи, продаючи та купуючи первоцвіти, ви обкрадаєте природу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 7 Березня 2016 11:59
Багато-багато поганих слів на адресу д*білів. Невже є такі, хто купує ці квіти?
Продавець до Анонім Показати IP 7 Березня 2016 13:09
В мене їх вже майже всі розкупили.
злий Показати IP 7 Березня 2016 12:04
зробити завтра рейд по всіх ринках і вздрючити продавців-браконьєрів по самі помідори
житель міста до злий Показати IP 7 Березня 2016 14:55
сьогодні------- на зупинці навпроти "Там-Там"
Лорен Показати IP 7 Березня 2016 12:57
Підсніжники можна збирати, тільки правильно!!!! Обрізати їх так. щоб цибулинка залишалась не пошкоджена. А от виривати з корінням- це вже ВАРВАРСТВО!!!!! Д*більні люди за 5 грн вдавляться!
ЗНАВЕЦЬ до Лорен Показати IP 7 Березня 2016 16:41
Підсніжник Білосніжний - занесений до Червоної книги України як зникаюча рослина!!!!!!! Ні зрізати ні викопувати не можна! Якщо бажаєте, щоб ваші діти могли побачити цю рослину в природі......
Ведмідь Карпатський до Лорен Показати IP 7 Березня 2016 19:17
Лорен, чи знаєш ти, що на Волині Підсніжник Білосніжний залишився лише в двох місцях???
Штефан Показати IP 7 Березня 2016 17:44
Якщо гораймівка, а ще цумань, карпиловка, башлики, це не дивина там майже у всіх поїхала стріха, таке враження що всі думають шо зараз комунізм а сталін у відпустці.
Анонім Показати IP 7 Березня 2016 18:52
Соромно мужику купувати своїй коханій такі квіти. Не маєш грошей на щось путнє - купи шоколадку, або балон. Ну в крайньому випадку презерватив. Що то за голота ? Ще б вінки з кладовища несли для своїх милих.
Стьопа Показати IP 7 Березня 2016 20:18
Не варто було цитувати тих екологічно несвідомих Холоневичівців-природолюбів в лапках
Анонім Показати IP 7 Березня 2016 22:43
А в моєї сусідки вже не одну весну радують сусідів підсніжники, килимом вкрили землюв невеликому саду. Так що. кожної весни мов у лісі квітнуть першоцвіти.... Гарно!!!!
Суддя до Анонім Показати IP 7 Березня 2016 23:17
Певно самі виросли, з лісу прибігли і виросли. Підсніжників домашніх не буває. Посадила з цибулинок. А цибулини де взяла? А? В лісі... Ой як гарно! А до речі, це теж браконьєрство. Де ви кажете вона живе??
Вася Показати IP 7 Березня 2016 23:41
А в Ківерцівському районі створена ціла служба- Парк цуманської пущі, аж цілих 12 чоловік, поки що, товчеться в місцевій адміністрації. а гонору в назві то скільки?
Оксана Показати IP 8 Березня 2016 07:53
Голандські цибулини підсніжників восени продають у всіх садових магазинах. А от біля ЦУМа вчора відкрито продавали сотні зрізаних підсніжників, і нікого не штрафували.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus