USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Помер один із засновників Інтернету

30 Березня 2011 09:23
У віці 84 років у США помер знаменитий винахідник Пол Берен, один з новаторів, що заклали основи сучасного Інтернету.
Автор понад двох десятків запатентованих винаходів і володар медалі за заслуги в галузі технологій та інновацій помер у себе вдома в Пало-Альто, штат Каліфорнія, від ускладнень, що виникли в результаті раку легенів, – інформує ТСН.
Берен зараховувався до плеяди «кумирів світу новітніх технологій» за те, що одночасно з Дональдом Девісом та Леонардом Клейроком розробив принципи пакетної передачі інформації.
Цей принцип передбачає поділ даних на «пакети», які передаються по декількох каналах і об'єднуються в кінцевій точці.
Розробки вченого в 1960-х у корпорації «Ранд» у подальшому були використані в якості концепції створення міністерством оборони США системи Арпанет – більш надійного прообразу сучасного Інтернету.
Серед досягнень Берена також варто згадати методи вдосконалення роботи комп'ютерних модемів, друкуючих пристроїв, супутників зв'язку, інтерактивного телебачення і відомих всім металодетекторів, що стоять у сучасних аеропортах і закритих для доступу широкої публіки установах.
За 60-річну кар'єру винахідник заснував 7 компаній, п'ять з яких набули статусу підприємства відкритого типу і вийшли на фондовий ринок.
У 2007 році ім'я Берена з'явилося в Національній залі слави винахідників. Через рік президент Джордж Буш вручив ученому медаль.
Пол ніколи не шукав слави для себе особисто, «він вважав інновації плодом командних зусиль», підкреслив давній друг покійного футуролог Пол Саффо.
Берен народився 29 квітня 1926 року у білоруському Гродно (тоді територія Польщі). У 1928 році з батьками переїхав до США, ріс і вчився у Філадельфії (штат Пенсільванія).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus