USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Розповіли деталі смерті волинянина від лептоспірозу

29 Вересня 2016 16:58
Смертельний випадок від зооінфекції лептоспірозу (хвороба Вейля) на Волині трапився близько місяця тому.

Про це розповів заступник головного лікаря з медичної частини Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський, - інформує Конкурент.

"Це був чоловік поважного віку, близько 50 років. Не пам'ятаю з якого району. Помер в Луцькій міській клінічній лікарні, відділенні детоксикації. В нього відмовили нирки. Перед смертю дві доби чоловік лежав в обласній інфекційній лікарні", – розповідає лікар інфекційної лікарні.

Руслан Морочковський каже, що на його пам'яті смертельних випадків від цієї хвороби на Волині не було вже близько 10 років точно. Про те, чи таку хворобу на Волині не фіксувалищо не 2 десятиліття сказати точно не може.

Лікар наголошує, що виявити цю хворобу не так вже й складно. Людину при зараженні супроводжує температура, головні болі, м'язеві болі, порушене сечовиділення, виникнення жовтяниці, можливий крововилив у шкіру, носові кровотечі.

Вона передається через пошкоджену шкіру, мікротравми. Наприклад, в теплий період, коли косять траву. Але частіше все ж таки при вживанні забруднених продуктів.

Основним джерелом інфекції лептоспірозу Руслан Морочковський називає гризунів. Найкращим методом попередження захворювання є боротьба з гризунами. Хоча додає, що цією хворобою можуть хворіти навіть собаки.

Нагадаємо: раніше повідомляли, що смерть людини від лептоспірозу на Волині зафіксували вперше за 20 років. Також зауважували, що нині масово зростає кількість гризунів та комах, які є збудниками небезпечних інфекційних захворювань. Відповідно до статистики, кожен четвертий мешканець Волині є у зоні ризику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus