USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Створити об’єднані громади на Волині планують ще дві сільради

25 Квітня 2016 08:31
Над перспективами та вигодами децентралізації у Маневицькому районі замислилися ще рік тому. Щоправда, після виборів питання трішки забуксувало, але нині до нього повернулися знову. Мовляв, гріх щось не робити, але потрібно дізнатися, чи дієвим і життєздатним буде те чи інше об’єднання.

Отож, консультанти Офісу реформ у Волинській області поспілкувалися із двома сільськими головами із Маневиччини – Троянівки та Нової Руди, - повідомляють у Офісі реформ у Волинській області.

Очільники Троянівки та Нової Руди уже бачать готову історію успіху – у ці краї заходить потужний інвестор і можна говорити про численні робочі місця для населення. Є й інфраструктура – пожежна, амбулаторія, дитячий садок і навіть будинок обрядових подій. Створено туристичний маршрут Маневицьким краєм.

Згідно з перспективним планом, у Маневицькому районі має утворитися шість громад. До однієї із них мала б увійти Троянівка, Нова Руда та Городок. Щоправда, Городок тяжіє до Прилісного.

Тому сільські голови із Троянівки та Нової Руди цікавилися, чи буде дієздатним утворення лише цих двох сільських рад, які у нього перспективи, що робити далі і чи варто зайняти позицію очікування.

Консультанти Офісу реформ розповіли про різноманітні конфігурації та їхнє майбутнє. Експерт Анатолій Пархом’юк нагадав про можливість договору про співробітництво поміж громадами, котрий вони уже можуть укласти заради співпраці для кращого майбутнього. Також він повідомив і про дедлайни – ті терміни, котрі є у громад, які таки захочуть об’єднуватися.

У підсумку очільники населених пунктів отримали важливу інформацію про децентралізацію, далі – справа за ними та їхніми громадами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
волинянам Показати IP 25 Квітня 2016 09:59
одне говоріння. а ніхто не хоче обеднуватись, кожен хоче царювати
)))) Показати IP 25 Квітня 2016 10:01
не поймали -общипали!))
полюх Показати IP 25 Квітня 2016 10:06
таки так! інвестиціі прямо потечуть рікою прямо на другий день! і інвестори будуть пахать .а ви будете панувати і курить бамбук!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus