USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Театр існує не заради розваги, – вважають юні ялтинські театрали

5 Квітня 2009 10:00
Ялтинський народний аматорський театр «Сім муз» першим показав своє розуміння драматургії Лесі Українки, виступивши 3 квітня із драмою «Щастя» на фестивалі аматорських колективів  «Блакитна троянда», – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Фестиваль «Блакитна троянда» урочисто відкрили керівники аматорських театральних студій, які прибули до Луцька продемонструвати свої здобутки та розуміння драматургії Лесі Українки. Адже, як висловила свою думку заслужений діяч мистецтв Ірина Волицька, п’єси цієї письменниці досить складні і не кожен може побачити у них сценічність. Відповідно, потрібно «рости, щоб ставити драматургію Лесі Українки».
 
Тому, як поділилася своїми емоціями керівник Ялтинського народного аматорського театру «Сім муз», їхній колектив переживав велике хвилювання, що їм випало першими представити своє розуміння Лесі Українки. «Ми привезли із собою не лише свій виступ, а й цілий шлейф думок щодо творчості цієї письменниці», – розповіла вона.
 
Перед виступом ялтинського колективу луцька театральна студія «Гармидер» обіграла репризу про театр та щастя, що стало якби передмовою. «Сім муз» також висловили свою думку про театральне мистецтво, яке, як вони вважають, існує не заради розваги. Тому інтерпретація легенди Лесі Українки «Щастя» виглядала досить своєрідно у поєднанні із творами Хорхе Луїса Боргеса, Семюель Бекет, Єжи Гротовського та Івана Малковича.
 
Однак глядачі досить позитивно оцінили творчу роботу «Семи муз» та по завершенню їхнього виступу гучно аплодували їм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus