USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькому зоопарку показово годували тигрів, левів та пеліканів

6 Червня 2016 10:20
У Луцькому зоопарку – свято, у межах якого відбулись показові годівлі тигрів, левів, а також пеліканів.

Найцікавішим було те, що телятину «великим кицям» подавали у закритих пластикових бочках, а воду – у закоркованих пляшках.

«Це ми робимо для того, аби хижаки не втрачали навиків самостійно добувати собі їжу. Звісно, якими б хорошими не були умови утримання тварин, але чотири стіни – це все одно неволя. Й дуже важливо якомога більше наблизити їхнє життя до природніх умов», - пояснює директор КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко.
З її слів, тигри, а це – однорічні «братик» та «сестричка», - надзвичайно грайливі. Саме тому вони залюбки використовують пет-пляшки з водою, як м’ячики. Та й добування м’яса з пластикової бочки для тигренят – свого роду цікава гра.


А ось 12–річний лев та 11-річна левиця - більш «поважні» та менш грайливі мешканці зоопарку. Так, довгогривий «король звірів» та його «цариця» мають характер «з перчинкою».

Що стосується симпатяг пеліканів, то ці птахи охоче ласували рибою, яку їм пропонували працівників зоопарку. Як пояснила Людмила Денисенко, специфічне рожеве забарвлення птахи отримають тоді, коли їм виповниться 3 роки.
Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
не дучанин Показати IP 6 Червня 2016 18:56
на фото звірі та пелікани доглянуті і це прємно.що ЗОО має доброго господаря!)))
Відвідувачка ЗОО Показати IP 7 Червня 2016 02:17
Перший раз в цьому році відвідали зоопарк після реконструкції, дійсно вразило!!!! Так гарно все зробили -по-хазяйськи)))) звірі доглянуті, їжа є, водичка також, сіно, трава ну все що потрібно!!! А хто голодний то мовчати не буде, наприклад мішки сіли біля дверей та давай шкребти по металу, враження було що майстри щось роблять, дали їсти ті заспокоїлисся ))) Все сподобалося ще незабаром прийдемо, тільки більше хлібчика брати потрібно, бо бажаючих багато!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus