USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку пікетували польське консульство. ОНОВЛЕНО

19 Квітня 2016 13:04
Під стінами приміщення, де розташувалося Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку, зібралося близько 200 осіб. Більшість із присутніх – тернополяни, мешканці міста заробітчан у сусідній державі.

Активісти вимагають впорядкувати черги, або зробити її «живою». На їхню думку, система пропускних талончиків не в змозі прийняти всіх охочих, які подали документи на візу та оплатили послуги консульства.

Люди оточили Генконсульство, утворили тисняву, не пропускають інших людей до приміщення. Активісти вимагають, щоб до них вийшов консул і вони могли з ним домовитись про порядок прийому.


Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, через заблокований сайт та телефон для реєстрації документів на отримання польської візи, волиняни не можуть отримати дозволу для виїзду за кордон.

Під час позачергової сесії Волинської облради 8 квітня 2016 року про цю проблему з трибуни розповів обранцям громади депутат Юрій Цейко. Він звернувся до голови облради Ігоря Палиці з проханням дати протокольне доручення апарату ради підготувати звернення до Кабінету Міністрів України. «Нехай там дадуть роз’яснення: чому польська сторона не хоче приймати документів на візу», - пояснює Юрій Цейко.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Польщі віднесло Тернопіль до консульського округу з центром у Луцьку. Тут тернополяни й повинні вирішуватиусі питання пов’язані з легалізацією, візами.

Отже, від 25 вересня 2013 року Тернопільська область знаходиться у консульському окрузі Генерального Консульства РП у Луцьку.

Активісти своє обурення пояснюють тим, що проблему можна було б вирішити, якби після сплати візових послуг на квитанції вказували б дату прийому документів. З їхніх слів, сьогодні гроші за послуги вони сплачують, а черга стоїть.

Зокрема, Петро Гаврилюк з Тернопільської області каже: «Якщо нам не можна їздити в Польщу як в Росію, то нехай вийдуть і скажуть про це!»

Протестувальники кажуть, що у Львові немає проблем з чергами і електронною реєстрацією. Але вони змушені відкривати візи у Луцьку. А тут багато проблем: сайт консульства не працює, відповіді щодо поданих документів немає, запрошення від роботодавців прострочуються, люди місяцями не можуть повернутися на роботу в Польщі.

Протестувальники вимагають, щоб їх усіх присутніх вже зараз зареєстрували і прийняли. Врешті, ворота консульства відчинили і протестувальники увійшли на територію установи.

Працівники консульства запросили по 10 людей заходити для оформлення документів. Присутні кажуть, що не підуть від консульства доти, доки усіх їх не приймуть.

Ініціативна група з 10 осіб, які зустрілися з представниками Генконсульства у Луцьку, дійшли згоди, що з понеділка установа додасть ще 180 місць на місяць та буде розширювати пропускну здатність в подальшому, аби не виникало проблем з затриманням процесу реєстрації осіб на отримання візи.

Активістка Олена каже, що за $150 через посередників можна обійти чергу і зарєструватися на сайті через хакерів, які мають доступ до адмінки сайту. А зробити це самотужки практично нереально. Адже під час заповнення електронної заявки вибиває помилку і викидає з реєстраційної форми. Люди почали розходитись, так і не відкривши собі візи сьогодні. Хтось вірить, що пікет допоможе вирішити проблему і все буде добре, проте більшість повертаються додому збентежені та незадоволені.

Обіцяють, у разі не виконання їхніх умов, наступного тижня повернуться знову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 42
Ганна Показати IP 19 Квітня 2016 13:11
яцинюк і його друзі гузік і лапін, щоб ваші діти і внуки так мучились
Анонім до Ганна Показати IP 19 Квітня 2016 18:28
А де тут муки, люди тікають з країни в якій вони ж побудували демократію, свободу, щасливе життя .
так модно Показати IP 19 Квітня 2016 13:12
На АТО всых! заробытчан ы черг не буде. В Росию вже не ъздять на заробытки.
Инквизитор до так модно Показати IP 19 Квітня 2016 14:11
А ты побывал в АТО? или сидишь и попукиваешь тут нам в эфир...
цирк до так модно Показати IP 19 Квітня 2016 15:00
чувак ти клоун. завдячуючи тим заробітчанам Україні ще не прийшов кінець. бо бабло везеться сюди.
Анонім до так модно Показати IP 20 Квітня 2016 07:08
Тебе першого чи першу в АТО.
Патріот України до так модно Показати IP 22 Квітня 2016 12:55
Це зрадники і продажні щурі, які продають Україну! За гроші готові лизати чоботи польським панам! Через них поляки ставляться до українців як до бидла! Забули як поляки знущалися над українцями ?! Забули правду про депортацію українців з Холмщини, Підляшшя, Надсяння, Лемківщини и Бойківщини ?! Справжній українець повинен взяти в руки зброю і захищати країну на Донбасі! А прийде час зі зброєю в руках звільнимо наші землі, які Польща окупувала! І поляки ще будуть українцям чоботи чистити!
Bogdzio до Патріот України Показати IP 22 Квітня 2016 21:49
Не через них, а через таких як ви.
Діма Показати IP 19 Квітня 2016 13:16
Краще б поїхали від Верховну раду і до президента щоб знав як люди живуть, змушені їхати на заробітки і там заробляти!Фу дивитись не можу як люди погано живуть через таких які зажираються в своїх віллах
Віза Показати IP 19 Квітня 2016 13:25
ТІльки "нерозумний" міг на щось добре від Європи сподіватися після таких "демонстративних" проявів правового нігілізму (перекладаю для відповідної категорії громадян - беспределу), корупції та соціального егоїзму, як у нас (особливо в останні роки). Завдання стосовно руйнування в особі України і Росії конкурентів (економічних, політичних всіляких) вони "нашими руками" та "за наш рахунок" виконали.
Закон Показати IP 19 Квітня 2016 13:26
Всім не завадило би знати, що кілька тисяч років тому Бог постановив, щоби бізнесменів, які працювали заради зиску, всяких порушників законів і правил, а також чужинців, - не обирали начальниками над народом. Ця постанова не є Божою забаганкою, а оберігає нас від тих бід, які принесла зграя Януковича, чи Порошенка. Їх Бог називає «менше, ніж ніщо», а тих, хто їх обирав до влади – огидою. Більше того, Бог каже, що ті, хто ходить голосувати, не хочуть щоби Він царював і наказує всіх їх привести і на Його очах повбивати. Це страшна пересторога і описана вона в притчі «про 10 мон срібла».
Тарас Шевченко Показати IP 19 Квітня 2016 13:50
Доборолась Україна до самого краю.
Лілька Показати IP 19 Квітня 2016 13:51
Влад це прекрасно, що такі люди поїдуть і привезуь гроші і будуть тратити на олігархів в барах сидять потім -розслабляються, на ремонти домівок на продукти на машини все це в кармани йде владцям!!!!
Педро Показати IP 19 Квітня 2016 13:53
Які всі спрацьовані на 20 років вперед. Владі ці фото али їм до лампочки. Треба у ВР повісити такі фото -хай любуються може совість проснеться?
валера до Педро Показати IP 2 Травня 2016 11:27
Треба усю верховну раду перевішати.А совісті вв них не було і небуде... тому чекати покивона в них проснеться...
Гапонюк Показати IP 19 Квітня 2016 14:18
Налякають такими діями Європу - взагалі про безвізовий забудемо
допитливий Показати IP 19 Квітня 2016 14:21
А чому журналісти не запитають хоча б у кількох людей, чим вони сюди приїхали, хто їх уже вдруге сюди привіз, хто надоумив протестувати. Зареєструватися дійсно важко, але чому не їдуть протестувати мешканці Рівненської чи Волинської області? Чому вони вкінці-кінців не підтримають тернополян. Якщо так усе погано, то де їхні солідарність?
Душман Показати IP 19 Квітня 2016 14:26
Ото наша культура- тепер поляків налякаємо. Що і про безвізовий режим прийдеться забути.
Соня до Душман Показати IP 19 Квітня 2016 15:41
Допитливий, а хто людей веде під Верховну Раду, чи під інші установи на мітинги і демонстрації? Звичайно, сидіти дома, чекати що буде щось краще і нічого не робити -це не вихід. Чому в Львівський консульський округ можна зареєструватися без проблем, а на Луцький округ - реєстрація по 100 і 150 доларів, адже самому - це не реально, знаю з власного досвіду. Молодці. Я їх підтримую. Цьому мають бути якісь логічні пояснення. Скільки вже було скарг на рахунок того, що сайт блокують хакери... Це серйозна установа, чому не приймуть заходів, не оновлюють безпеку свого сайту??? Це люди. які не бояться висловити свою думку. Якби мизавжди відстоювали свої права - можливо б і жили по іншому, а не боялися що передумать про безвізовий режим. Срустіться на землю. Який безвізовий? дивіться тверезо на речі. Нас ніхто туди не візьме.
Мишаня до Душман Показати IP 19 Квітня 2016 18:51
А ви ще сподіваєтесь на безвізовий режим? Це байка...
Павел до Душман Показати IP 19 Квітня 2016 22:27
Консулство построено дла луди,как консул не сможе уладит роботу штоби принят лудини в нормалном термине( а бере за то хороше гроши)нех пише заяву и гет с роботи!Буде други!Чиновник не цар не бог ,улегшити жузн петентом ото его задача.Так бувае в европе а в Росси и краини пост СССР оборотно.Луди правилно протестуют!Как не буде наслидка,пишите скаргу в Министерство Справ Закордонних Польши. Я полак,написал как вмил,думаю зрозумило.Удачи вам!
Просто Супер Показати IP 19 Квітня 2016 14:41
Причом тут культура??? В людей вже терпіння не вистачає терпіти свавілля, черги роблять штучно, що б потім реєструвати людей за гроші, пройдіться біля консульства та візового центру і побачете там "рішал" які загроші зроблять вам любу візу та в любий строк!
Беларус Показати IP 19 Квітня 2016 14:42
Подумать только, выступаете за отмену виз, чтоб в польше работу найти. А страну родную попробывать поднять с руин слабо?
оксана Показати IP 19 Квітня 2016 14:45
проблема в тому що ці люди замість того щоб вимагати від влади достойного життя та умов роботи масово втікають з країни. а владі нашій то тільки і потрібно. випуск пару. от так і живемо. якщо не здатні навести лад в себе вдома, то нема чого нарікати на візи та Європу.
гузик Показати IP 19 Квітня 2016 15:07
На фото однi РАБИ
Соня до гузик Показати IP 19 Квітня 2016 16:02
а ви, гузик, як паразит, живете за рахунок тих рабів. Вони боряться - а ви відлежуєте дома всі боки на дивані, замість того щоб якось діяти...
1111 Показати IP 19 Квітня 2016 15:13
Платять не за послуги консульства, а за послуги візового центру - як посередника
Дуб Показати IP 19 Квітня 2016 15:33
Замість того щоб пікети влаштовувати у Києві за підняття зарплат на рівень підняття цін у супермаркетак та комунальні послуги вони пікетують Польське посольство яке не бажає приймати Українців на роботу котрі збивають ціни своїх громадян.
лучанка Показати IP 19 Квітня 2016 15:50
Пижити по новому! Тотальна безнаказана коррупція.
народ України Показати IP 19 Квітня 2016 16:11
Шапка- бирка, зверху дірка, а в кармані - воша на аркані... Так живемо при нашій владі наУкраїні 25 років незалежності.
вsзовий ценр Показати IP 19 Квітня 2016 16:43
а ми проти безвізових поіздок в европу. де ? ще так можна заробити ? от стійте в черзі щоб наші денежки не пропали.
Анонім Показати IP 19 Квітня 2016 16:49
А я дав 1500 грав і мене поставили на чергу без проблем
глядач Показати IP 19 Квітня 2016 17:14
просто стадо
Чомучка Показати IP 19 Квітня 2016 18:19
Підтримую тернополян! якщо б кожний зі свого міста приєднався до такої акції, то можливо й навели б порядок, а то всі мовчать, от і думають, що проблем немає. А проблема з реєстрацією існує вже не перший рік.
123 Показати IP 20 Квітня 2016 00:17
Похоже що пшекі в тємі. Біля посольства постійний бардак. який нікому непотрібен
Доброволець Показати IP 20 Квітня 2016 06:45
Женіть їх в шию звідти, нічого не хочуть робити, але гроші мати, причому від чужої країни, я на половину по крові поляк, але воював за Україну на сході рік, і на майдані відстоював права Українців які тепер втратили все через свою тупість і продажність, ви нічим не кращі від сиріїських біженців, тмоу що ви проміняли волю на хліб і лишилися всього придурки.
Лучанка до Ганни Показати IP 20 Квітня 2016 13:12
До чого тут Яценюк і його друзі. Вони не можуть диктувати умови роботи іноземному представництву. А візовий центр це приватна структура, яка погоджена консульством. А клянуть тільки люди...... Ви не задуиквались над тим, що Ваші прокльони перейдуть на Ваших дітей і онуків?
Alex Показати IP 20 Квітня 2016 15:03
Доброволець Пр*д*рок - это ты! Как же задолбали эти псевдогерои, которые во всю, рвут глотку о том, как они воевали на Донбасе. Жаль что не все видели, как они ганяют понты на полигоне или в тылу, а в первом же серьезном бою бросают своих же товарищей. Нормальные пацаны, которые там побывали не кричат об этом на всю страну (какие они герои), а вспоминают лишь собираясь вместе в память о погибших товарищах. А ты, не позорь их светлую память своими тупыми высказываниями... А по теме.. Кто придерживается такого же мнения, что и этот, пусть попробует поехать в ту же Польшу и поработать там хотя бы с пол года, вернутся и сказать что он получили свои деньги "ничего не делая". Это Вам не Украина, там не пошаришься. И те у кого есть дети, или неработоспособные близкие, пусть попробуют накормить их "свободой" вместо хлеба!
Доброволець до Alex Показати IP 20 Квітня 2016 20:49
Так їдь зароболяй що ти тут забув? Не забудь тільки свій паспорт тут залишити, а за рахунок достовірності був, не був, різним шавкам не маю за мету доводити, а те що замість того аби добиватися своїх прав тут всі втікають за кордон о це факт, тому що НЕ ХОЧУТЬ НІЧОГО РОБИТИ, я працюю за освітою (Товарознавець комерсант) і отримую 1000 доларів в місяць і мені не потрібно їхати за кордони аби заробити, це називається хто на що вчився, тому перед тим як відкривати свій писок подумай що з іншого боку сидять люди навчені досвідом, просто кожен для себе обирає сам, а нити як погано і нічого не можна добитися в нас в державі так кожен з громадян цієї самої країни в цьому винен. У нас люди думають як що вони народилися в Україні то їм відразу усі винні, а що ти зробив для своєї країни аби вона тобі щось дала? Родився ? Так тобі уже ця земля дала життя! Так і ти зроби щось корисне аби твоїм дітям і внукам завтра жилося краще, а не тільки п***диш які всі фейкі а ти єдиний і не повторний, і в Авдіївці на пром. зоні я таких розумних і великих в лапках ораторів як ти не бачив може сам розповісиш де був? Чи ти в нас суто диванний воїн?
Доброволець до Alex Показати IP 20 Квітня 2016 20:55
Взагалі в мене виникає враження що ти далеке від поняття війна ти швидше всього з тих хто наприклад возить контрабас, або ганяє лівак в Україну прикриваючись що він піде на АТО а потім баригуєш ним гарно приплативши сбушнікам і митникам, а сам тут підскакуєш бо як не будуть давати візи то ти здохнеш з голоду бо крім як обкрадати державу шляхом даних економічних злочинів більше ні на що не здатний, тому краще промовчи а як маєш духу то можемо зустрітися я подивлюся тобі в очі розповісиш мені хто там де був і де псевдогерої, ну ще мене цікавить запитання чому ти взагалі розмовляєш російською? Може ти з Авдіївки? Може ти з тих лугандонівських біженців які там махали прапорами окупанта а коли зрозуміли що накоїли втікли на захід звідки тепер намагаєшся вибратися в цивілізовану Європу як більшість твоїх земляків??? Дай мені відповідь будь ласкавий.
Правда!!!!!!! Показати IP 20 Квітня 2016 23:30
Шановні читачі і ті які не розбираються в суті цих речей що відбулися у Луцьку біля генерального консульства республіки Польща в Україні! Суть в тому що наші люди західного регіону які зібралися тут біля стін консульства вимагають речі (дати можливість подати документи на розгляд справи про відкриття візи в Польщу) для відкриття візи. Мета у кожного різна: гості, туризм, шопінг і сама основна маса людей у відкриті робочої візи на пів року. Робоча віза- це підтримка нашої безпонтової економіки і засіб для виживання наших людей в Україні! Гроші зароблені цими людьми осідають в Україні і дають хоч якось стабілізувати курс валюти, підтримувати на плаву нашу економіку, навчати дітей, годувати і підтримувати своїх рідних і батьків! Полякам накласти на проблеми які є в Україні!!!!!!! Тільки розвиток економіки ( заводи, фабрики, сільське господарство, інвестиції , іт технології ,....) зможуть завоювати авторитет і повагу усіх народів! Мені не зрозуміло скільки людині необхідно грошей щоб заспокоїтися - це питання до наших кровосісів?????? Ганьба владі! Слава Україні !!!!
Анонім Показати IP 22 Квітня 2016 11:22
За що боролись то і маємо ,це наша демократія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus