USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку жінкам показали прийоми самозахисту

11 Квітня 2016 23:05
Лучанки, учасниці Жіночого клубу, зустрілися з головою Громадської організації «Українська жіноча варта» Оленою Білецькою. Під час заходу жінкам показали основи самооборони та навчили, як можна захистити себе підручними засобами.

Зустріч відбулася у Волинській обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.

До війни Олена Білецька працювала адвокатом та разом з чоловіком виховувала трьох дітей, однак з початком революційних та військових подій в Україні не змогла залишитися осторонь. Розповідає, що як аналітик, війну передбачала і переконана, що ця війна скоро не закінчиться і триватимеме близько 5 років.

«Усі ми знаходимося в зоні ризику, навіть якщо здається, що війна далеко. Зокрема, можливі провокаційні заходи. Жіноча варта працює над створенням жіночого руху опору. Кожна жінка повинна нести суб’єктивну відповідальність. Якби жінки були підготовленими до війни, ми б не мали стільки втрат на сході», - переконана очільниця Української жіночої варти.

Спочатку Олена готувалася з чоловіками, але зрозуміла, що це є неефективним для жінки. Запропонувала створити навчання з військової підготовки спеціально для жінок. Їй відповіли, що якщо збере хоча б 20 охочих, тоді можна. Через мережу Фейсбук активістка поширила інформацію, зголосилося біля сотні українок.

Офіційно Українська жіноча варта (УЖВ) створена 14 жовтня 2014 року (що дуже символічно) у складі Української військової варти. За період своєї діяльності УЖВ організувала навчання для понад 15 тисяч жінок.

Дільність організації сконцентрована на проблемі жінки в армії, захисті прав жінок, розповсюдженні медичної, військової та психологічної літератури, а також наданні правової допомоги. Але основним завданням є мобілізація жінок для підтримки війська та опору під час війни.

«Основними принципами діяльності УЖВ є довіра, безпека, співпраця, солідарність, порука», - розповідає Олена Білецька.

Очільниця Жінчої варти зазначила, що ініціюватиме у Луцьку заходи для військової та медичної підготовки жінок.

Під час зустрічі Олена Білецька показала учасницям Жіночого клубу основні прийоми самозахисту.

«Насамперед для самооборони важливий спосіб мислення», - наголошує вона.

Також жінка-боєць показала, як можна захиститися звичайними підручними засобами – книгою, хустиною, ручкою, скріпкою тощо. Продемонструвала Олена й декілька больових прийомів, які кожна жінка без особливої фізичної підготовки зможе застосувати в цілях ефективної самооборони.
Фото Жіночого клубу
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus