USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку з’явиться пам’ятник загиблим бійцям «Світязя»

23 Грудня 2015 11:16
Встановити пам’ятний знак загиблим бійцям АТО, зокрема бійців роти «Світязь», хочуть у скверику навпроти Головного управління Національної поліції.

Про це у своєму запиті до міського голови Миколи Романюка повідомив під час 2 сесії міськради 23 грудня депутат Ігор Поліщук. З його слів, до нього звернулися представники профспілки ГУ Національної поліції у Волинській області, які виявили бажання провести благоустрій у сквері на вулиці Винниченка,11, зі встановленням пам’ятного знаку бійцям АТО, загиблим за незалежність та територіальну цілісність України, зокрема правоохоронцям, замість скульптури, що зараз встановлена у сквері.

Зі слів депутата, проект пам’ятника авторства скульптора Василя Рижука посів третє місце на всеукраїнському конкурсі «Територія гідності». Депутата просив міського голову посприяти в отриманні дозвільних документів на здійснення благоустрою та встановлення пам’ятного знаку.

Запит підтримали депутати міськради. Своєю чергою, Микола Романюк повідомив, що «питання вже в роботі».

Пропозиція встановити пам’ятник міліціонерам, полеглим у зоні АТО, вже неодноразово звучала у міській раді, проте довго вирішували, чи доцільно робити пам’ятник, відокремлюючи міліціонерів від інших силових структур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Архітектор Показати IP 23 Грудня 2015 14:35
Є загальноукраїнська процедура встановлення памятників у містах. Обовязковою умовою якої є проведення конкурсу. Вже в Луцьку є багато "творчих доробків" Ірини Дацюк. Тому без обговорення проекту на художній раді памятники в місті не можна встановлювати.
сестра Показати IP 23 Грудня 2015 15:46
Це неправильно, так не повинно бути, що пам'ятник тільки загиблим міліціонерам. Тоді, де буде пам'ятник моєму брату, він не зі "Світязя" ?
Андрій Показати IP 23 Грудня 2015 16:12
Нехай встановлять на території УВС.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus