USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У селі поблизу Луцька встановили сонячні батареї

11 Червня 2016 18:02
Модерні ліхтарі вже рік вже освітлюють дорогу у селі Прилуцьке Ківерцівського району. Чотири вуличні світила живляться від сонячної енергії. До ноу-хау вдалися, аби заощадити кошти по проведенню освітлення у селі. Чи виправдали сподівання сонячні батареї дізнавались журналісти ТРК Аверс.

Освітлення на одному з перехресть працює від сонячної енергії, на електроопори встановили спеціальні елементи, які перетворюють сонячне світло в електроенергію. Ця енергія накопичується в акумуляторах протягом дня, а з настанням темного часу доби живить лампи ліхтарів. Проте схоже, що безкоштовна енергія не дуже себе зарекомендувала у селі.

«На перехресті трапляються аварії і тому ми вирішили освітити його своїми силами, тобто за кошти сільради. Стоїть чотири ліхтарі і чотири сонячні батареї, це обійшлося нам близько 60 тисяч гривень», - розповідає голова Прилуцької сільської ради Валентин Арчибасов. Та переконує, що при стабільній роботі таке освітлення себе виправдовує, оскільки не вимагає великих затрат.

Так, щоб провести лінію електропередач від останнього стовпа у селі до перехрестя треба було заплатити втричі більше.

Проте, зі слів голови, є певні нарікання на роботу таких ліхтарів, та й у західного сусіда вони, мовляв, світять яскравіше.

Детальніше дивіться у сюжеті:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
полюх Показати IP 11 Червня 2016 19:09
і не забудьте біля кожноі встановити цілодобову охорону з правом стріляти без попередження!
що це за стовби Показати IP 12 Червня 2016 10:10
втрічи дорожчі за 60 тисяч
Саня до що це за стовби Показати IP 13 Червня 2016 09:55
А Ви зверніться в РЕМ з проханням електрифікувати об'єкт - побачите який Вам рахунок виставлять!
селянин Показати IP 12 Червня 2016 10:46
а якщо іі вкрасти та поставити на будинку -то чи вистачить енергі для освітлення хати?
Володимир до селянин Показати IP 16 Липня 2017 12:42
Залежить від потужності сонячної електростанції, якщо шукаєте вигоду то Беріть під зелений тариф, більше https://prel.prom.ua/p413315355-ses-dlya-zelenogo.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus