USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У студентів хочуть забрати стипендії

9 Серпня 2016 16:16
Міністерство фінансів відправило до Міністерства освіти і науки пропозицію – позбавити студентів стипендій з наступного року.

Про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань освіти і науки Олександр Співаковський, - інформує Finance.ua.

До слова, що на сьогоднішній день стипендія становить 830 гривень, але в наступному році її може вже не бути.

Крім того, з його слів, Мінфін хоче перевести навчання в магістратурі на контракт.

У той же час, як зазначив в коментарі «Радіо Вести» експерт реанімаційного Пакета Реформ з питань реформи освіти Володимир Бахрушин, зараз обмірковують варіант з впровадженням двох видів стипендій – соціальної та академічної.

Однак розмір мінімальної стипендії не може бути менше рівня прожиткового мінімуму в країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Бабушка Люда Показати IP 9 Серпня 2016 16:39
Майдануті знайшли " вихід " для збагачення країни : - позбавити пенсій пенсіонерів , стипендій студентів та інші соціальні виплати ...
Анонім Показати IP 9 Серпня 2016 17:00
Я, думаю, що стипендії варто платити за добре навчання. Як за кордоном. Тобто незалежно чи ти вчишся на контракті чи на бюджеті, якщо ти набираєш якийсь певний бал за сесію - отримай стипендію. А не так як тепер. Чи здав сесію успішно чи не здав, але коли пільговик, то все одно отримуєш стипендію. Треба сприймати стипендію, як заохочення до навчання.
Олександр до Анонім Показати IP 9 Серпня 2016 18:25
Вже давно стипендії платять тим хто набирає потрібну кількість балів. А як хто вчиться нікого не хвилює , маєш чим заплатити за екземен чи залік маєш бали ,а ні то пролітаєш. Спочатку корупцію треба викорінити , а потім про добре навчання говорити. А за пільговиків взалі немає про що говорити. Коли сиротам знімуть соціальну стипендію ,ти сука будеш їх годувати ?. А до закордону ще всім дуже далеко. Ти анонім вскрізь пишеш такі коментарі ніби живеш на Марсі або куриш галюциногенну травку.
Лучанка до Олександр Показати IP 9 Серпня 2016 21:07
"Спочатку корупцію треба викорінити , а потім про добре навчання говорити" - а ти не давай хабар, навчайся добре! олт такі "хвілософи" і сприяють корупції.Як повязана корупція з гарним навчанням?! Якщо студент навчається сумлінно, то і бали має високі. тільки не требе мене переконувати, що хтось "переслідує" студентів. які гарно навчаю.ться. Чому ж вони не звертаються у відповідні органи7! А тому, що "рильце у пушку", знань бракує і легше заплатити, а потім під ніком якимсь патякати про корупцію. Якби судили обох - того, хто дає і того, хто бере - був би порядок...
Олександр до Лучанка Показати IP 10 Серпня 2016 14:41
Шановна Лучанка, про які органи ти гвориш.....від наших органів остався тільки один "орган" - ... ! корупція вскрізь . А судячи з того ,що ти написала то ти настоящий "хвілософ". Сумлінність вже давно нічого не вирішує, а той хто бере хабар, бере не тільки для себе -"риба гниє з голови" і коли десь когось звільняють підставивши за це , то тільки для того, щоб комусь звільнити посаду чи місце. Від того , що бракує знань на "рильці пушок не росте", росте в того хто бере хабарі. І повір як би не брали , то ніхто б не давав. А студентів ніхто не переслідує, з них просто вимагають. Ти питаєшся як пов'язана корупція згарним навчанням, дуже просто, працюючи у державних навчальних закладах, які фінансуються з держбюджету не купиш три квартири , авто то дачу. Шановна зніми "рожеві окуляри"!!!!!
Лучанка до Олександр Показати IP 10 Серпня 2016 19:30
шановний Олександре! Більше чверті століття працюю у ВУЗі - за цей час не нажила ні трьох квартир, ні дач... Ні у кого ніколи нічого не вимагала, крім знань...Тому, дитино, рожеві окуляри не у мене... Студенти років двадцять тому і теперішні - абсолютно різні. Більше половини теперішніх студентів на гарматний постріл не можна допускати до ВУЗу - через непридатність... Якщо колись діти йшли навчатись у технікуми, ПТУ, то тепер - у ВУЗи(як то не мати вищої освіти?!!!). Якщо колись був конкурс і вступали кращі, то тепер... Приходить таке "сотворище благих" у ВУЗ - вчитись не хоче і вигнати його неможливо, бо тебе ж заклюють - адже студентів і так мало(а ще, коли навчається на платному....). І приходить таке недоумкувате перед сесією і каже :"А, може, ми з вами домовимось?".. Хочеться взяти за чуба і товкти рилом об стіл, щоб прийло до тями... І таке недотумкувате буде казати, що з нього щось вимагають... І ще одне - мої діти закінчили різні вузи, з відзнакою, спеціальності - престижні, але жоден них ніколи не казав, що хтось від них вимагає мзду - ніколи нікому нічого не платили... Я розумію, що зараз мене тут "постраждалі бовдури" будуть закидати тапками, стверджувати, що їх "обдирали, як липку", але нехай це буде на їх совісті..
Олександр до Лучанка Показати IP 10 Серпня 2016 20:47
Не всі такі як ви справедливі. Ви не берете хабарів , а повірте, що є такі викладачі яким байдуже який в кого рівень знань, їм потрібні гроші і практикується це зі шкільних закладів. В мене троє дітей і всі навчаються. Коли дитина приходить зі школи та плаче ,що вчителька не дозволила переписати контрольну роботу , пояснюючи, що в неї немає часу(була робота написана на 8), а учню який написав на 3 бали посадила на першу парту і дала переписати готове, то як можна реагувати на такий вчинок. І це не поодинокий випадок. В дитини після такого поняття -"справедливість" просто зникає. Різні учні і викладачі також різні. Є не розумні учні та є викладачі хабарники.
Анонім до Олександр Показати IP 9 Серпня 2016 21:11
Так може варто платити тільки тим хто має найвищий бал?
ангст Показати IP 9 Серпня 2016 17:09
Хай міністрам зарплати уріжуть, на ту стипендію і так нереально прожити. З такими реформами освіта стане доступна не розумним, а тільки заможним.
професор Показати IP 9 Серпня 2016 17:26
Ніде у світі не має стипендій у вузах. Є безпроцентні дуже вигідні кредити для малозабезпечених студентів. Є різні фонди, які на основі конкурсу (обгрунтування, характеристика двох професорів, успішність і т.д.) можуть отримати стипендію на певний час.
пна до професор Показати IP 9 Серпня 2016 18:26
запитайте у американців - задоволені вони такою системою, коли студент, закінчивши заклад в боргах як у шовках. Лізете в петлю самі, але навіщо інших туди тягнете?
Вова до професор Показати IP 9 Серпня 2016 18:34
Дивно в мого кума мала поступила у Варшаву (карта поляка) стипендія 700 злоти?
студент Показати IP 9 Серпня 2016 18:18
Не буде стипендій, не буде хабарів. Дуже вірно.
аяяй. Показати IP 9 Серпня 2016 19:07
Вчаться й так безкоштовно,ще й стипенд,!!ю платить держава,,чи не забагато.
Хах Показати IP 9 Серпня 2016 19:25
І правильно студенти почали двіж за "Європейське майбутнє" хай тепер хлєбають не заляпаються.
Студент Показати IP 9 Серпня 2016 21:19
Як ми файно скакали на майданах. Це було так кльово, модно. Янукович-фу, Єуропа-так! Ми - єуропейці, не якась там вата і совок." Хто не скаче-той москаль! " - це ж ми!!! Це круто!!! Ми це здобули!!! Ми щасливі громадяни вільної єуропейської країни!!! Ми доклали до цього власних зусиль!!!
Мама Показати IP 9 Серпня 2016 22:13
Це що знову хочуть студентів на майдан першими виставити ? За кого на це й раз? А не здається нікому що нам просто замилюються очі ,щоб ми відволіклись від чогось що робиться за нашими спинами?можливо потрібно б було б почати з ,,верху,, наводити лад ,,риба ,,псується з голови,, "-забули? Це потрібно пам'тати!!!
колишній студент Показати IP 9 Серпня 2016 22:17
У яких країнах є стільки відмінників як у нас? У школах медалі - хіба можна знати всі предмети на відмінно? У вузах - стипендії, підвишені стипендії. Викладачі шкодують студентів, натягують оцінки. Абсурд!
Лучанка до колишній студент Показати IP 10 Серпня 2016 22:10
З вашим останнім реченням абсолютно згідна, що абсурд... Та ще й виставляють викладача цербером, бо залишає студента без стипендії, а у нього "слабке здоровя(!), важке матеріальне становище, з батьками щось..." і т.ін. А те, що цей "студент" вперше в університеті зявився на сесію(?!)... Є студенти, які нахабно вимагають(!) відмінної оцінки, бо "я вже маю "3" і мені для стипендії потрібно "перекрити"... І сміх..., і гріх...
вітя Показати IP 9 Серпня 2016 22:26
далб**оби
Студент Показати IP 12 Серпня 2016 20:10
Наразі навчаюсь в одному із ВНЗ Луцька. Не перший рік спостерію ситуацію, що до мене, студента який сумлінно виконує навчальний план і не має проблем з відвідуванням викладачі фінансових питань і домовленостей не висувають. Так що не треба кричати, що викладачі вимагають. Вимагають з тих довбнів, які з студентського життя зробили тусовку і відчули себе занадто дорослими. Погоджусь із пані, яка висловилась що таких студентів у внз навіть допускати не треба. Коли там будуть навчатись дійсно люди, які хочуть навчатись в працювати надалі, то не буде і хабарів, бо не буде з кого вимагати. А пільговиків взагалі зрівняти у конкурсі із усіми! Де ви бачили у світі, щоб людина із нижчими балами була серед перших у списку? Чи нашій країні потрібні спеціалісти, які протягом 4-х років навчання ходили у ВНЗ тільки щоб отримати бажаний шматок пластика і потім у селі його обмити? Чи може, дитина-інвалід стане першокласним менеджером? Давайте дивитись правді у вічі. Хочемо будувати країну успішною - будемо будувати на кваліфікованих кадрах. І, панове, починаймо з себе - не будуть давати, і не будуть брати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus