USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Колісника не розібралися, кому належить ліс під Любешовом

7 Березня 2013 11:34
Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник «не заперечив» ДП СЛАП «Любешівагроліс» порубку лісових насаджень, які належать не підприємству, а Любешівській селищній раді.

Про це пишуть у газеті «Волинь нова».

Любешівський селищний голова Петро Хомич у вівторок минулого тижня виявив, що при в’їзді в Любешів, в урочищі «Біля каменя», на території селищної ради лісоруби валили сосни. А зрізані дерева відправляли на лісопереробний цех ДП СЛАП «Любешівагроліс».

Утім, директор ДП Віктор Симонович запевнив селищного голову, що, мовляв, він не має ніякого відношення до порубки. Тож, Петро Хомич відразу ж звернувся до прокурора району Сергія Степанюка, начальника райвідділку міліції Сергія Хвесика та екологічного інспектора Володимира Ольховича.

Так, під час перевірки правоохоронці встановили, що роботи у лісі виконували працівники саме «Любешівагроліс». А вже в середу, наступного дня, лісоруби з допомогою КамАЗа із причепом луцького підприємця Сергія Токарчука, намагалися вивезти рештки деревини, утім, їм перешкодили працівники МВС.

Після підрахунку кількості пеньків у лісі, виявилося, що всього у лісі зрізали 307 дерев діаметром 20-40 сантиметрів на території площею 2,5 гектара.

У директора ДП Віктора Симоновича були й документ від начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Богдана Колісника, в якому значилося: «На основі акта лісопатологічного обстеження всихаючих насаджень… обласне управління не заперечує в проведенні суцільного санітарного рубання…». Сам висновок лісопатологів з Рівненщини про те, що саме ці високі сосни всихають, бо заражені кореневою губкою, Віктор Семенович отримав улітку 2012 року.

А головний лісничий ДП СЛАП «Любешівагроліс» Володимир Ковальчук запевнив, що «цей ліс рахується за нами, ніхто в натурі не визначав меж у лісовому фонді, селищний голова повинен поставити нас до відома».

«Звідки ми маємо знати, чи включені ці землі в межі селища, чи ні? Проект землеустрою з нами не погоджували», - зауважив лісничий. І додав: «У нас державних актів немає, у стадії розробки».

Відразу ж після інциденту керівник ДП Віктор Симонович направив лист до керівників РДА та райради, аби негайно комісійно встановити, що кому належить, і прийняти відповідне рішення.

Та Віктор Симонович як депутат райради особисто голосував на сесії за погодження меж селища, які згодом затвердила облрада.

Так, згідно з проектом землеустрою, який обранці громади затвердили на сесії облради 27 грудня 2011 року, зелені насадження відійшли до території селища. Межі селища розширили на підставі того, що не вистачало землі для будівництва житла молодим сім’ям.

Окрім того, селищний голова Петро Хомич у районній газеті «Нове життя» за 9 лютого 2013 року писав, що «у перспективі плануємо забудувати й заліснену територію з обох боків дороги, яка веде до села Любешівська Воля, з розміщенням тут і відповідної соцінфраструктури, так як ці землі згідно із проектом увійшли до меж населеного пункту селища Любешів».

Та селищний голова запевняє, що допомоги в Симоновича не просив і її не потребує, бо для знесення сухостою є аж два комунальних підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сергій Показати IP 7 Березня 2013 11:53
В колісника ліс закінчується? Пора на пенсію або на "відпочинок"
Лесник Показати IP 7 Березня 2013 12:46
Симонян жжет...
Луцький Показати IP 7 Березня 2013 12:59
Це наслідки низького професійного рівня спеціалістів,що готували дозвіл на рубку інезадовільної кадрової політики.
Мисливець Показати IP 10 Березня 2013 23:32
поки Парака А. буде Колісника кришу-вати доки ліс буде роздаватись .Схема за схемою придумують без податків та витрат . наше з вами що природа дала продають . Гроші з повітря роблять !!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus