USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна стає інкубатором дітей для Європи. ВІДЕО

18 Листопада 2013 12:30
Сурогатне материнство стало однією з найоплачуваніших професій українок. В Україні - це бізнес, який квітне, адже в більшості країн Євросоюзу комерційне виношування дитини заборонене, йдеться у сюжеті ТСН.

У нас же навіть закон визначає: батьками дитини є не та, хто її виносила, а ті, хто, дитину зачав. Так, в інтернеті є безліч форумів, де українки пропонують своє лоно для таких послуг. Однак, попри великий вибір, знайти «вільну» сурогатну маму виявляється непросто - їх швидко розбирають.

Марія, одна із потенціальних сурогатних мам, розповіла, скільки вона хоче отримати за виношену дитину: «Після пологів $ 13 тисяч. Щомісяця, якщо з переїздом - $ 500, якщо буду жити вдома - по $ 400». Жінка розповіла, що 5 років тому вже успішно народила дитину для подружньої пари із Молдови. Каже, що віддавати дитину було не шкода: «Ви знаєте, шкода було, що сама вагітність завершилася. Я ж коли вдома лежала, практично нічого не робила. Тільки лежала і командувала».

«Мені якось байдуже, тому що знаю, що це не моє. Ну, як робота», - поділилася інша сурогатна мати зі стажем. Рідну доньку Марія народила у 18 років. Саме стільки, каже, дівчині зараз. А ще Марія каже, що донька знає, чим займається її мама. Розповідає, що саме заради доньки і спробувала це вперше - щоби заробити на вищу освіту, якої не мала сама. Марія досі мешкає з власними батьками. У технічному котеджі на околицях маленького шахтарського містечка на Донеччині. Професійна сурогатна мама вже знає, на що поміняє народженого малюка. «Ви знаєте, в мене була мрія, що я собі і доньці куплю шубу гарну. Вдома зроблю ремонт. Я все порахувала», - запевнила Марія.

Професія, якою тисячі українських жінок тихо годують свої сім'ї, ощасливлюють знедолених громадян Євросоюзу, і абсолютно легально заробляють доходи для офіційних репродуктивних клінік та непорахованих приватних кишень, де-юре не існує. Проте може з'явитися у майбутньому. Внести сурогатне материнство до офіційного переліку професій запропонував нардеп Ярослав Сухий. Проте ця професія має свої підводні камені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus