USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Урочисте Богослужіння у Свято-Троїцькому соборі Луцька

1 Травня 2016 10:36
1 травня, на Світле Христове Воскресіння, Пасху, в головному храмі Волині відбулись урочисті Богослужіння, - повідомляє прес-служба Волинської єпархії.

Опівнічну, хресний хід та Ранню очолив декан протоієрей Микола Нецькар. Перед Літургією до храму ввійшов митрополит Луцький і Волинський Михаїл із благодатним вогнем, який він разом з іншими прочанами привіз із Єрусалима.

На завершення Ранньої отець Микола прочитав слова святителя Йоана Золотоустого, а голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко наприкінці Служби Божої – пасхальне послання Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Частина великоднього Євангелія традиційно прозвучала кількома мовами: архієрей розпочав грецькою, а священики продовжили церковнослов’янською, латинською, івритом, англійською, німецькою, французькою, іспанською, російською, польською, і повністю – українською.

Після Літургії високопреосвященний виголосив вітальне слово. Із соборного амвону волинян привітали й високопосадовці.
Закінчилося Богослужіння хресною ходою навколо собору та освятою пасхальних кошиків. Охочих долучитися до Відправи не вмістив ані храм, ані соборна площа. Парафіяни заповнили і Театральний майдан, і частину прилеглої вулиці Лесі Українки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus