USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Перевізникам небезпечних вантажів поставили нову вимогу

31 Серпня 2016 17:42
На вимогу євростандартів: небезпечні вантажі перевозитимуть тільки ті транспортні засоби, які обладнані сучасною гальмівною системою.

Йдеться про обладнання до кінця 2016 року автотранспортних засобів та причепів, призначених для перевезення небезпечних вантажів, антиблокувальною гальмівною системою.

Про це повідомили у прес-службі РСЦ МВС у Волинській області.

Така вимога передбачена Європейською Економічною Комісією ООН (Правила № 13 ЄЕК ООН "Єдині технічні приписи щодо офіційного затвердження дорожніх транспортних засобів категорій М, N і О стосовно гальмування").

Нагадуємо перевізникам, що наявність АБС (антиблокувальної гальмівної системи) є обов’язковою при отриманні або продовженні свідоцтва про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів (за результатами перевірки відповідності конструкції та спеціального обладнання транспортного засобу вимогам ДОПНВ).

При відсутності антиблокувальної системи можливі обмеження допуску транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів.

Відповідні вимоги зазначені у п. 6.1. "Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів" (вимоги ДСТУ UN/ECE R 105-00-2002), затверджені наказом МВС України від 26.07.2004 № 822 "Про затвердження Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів".

Довідково. Небезпечний вантаж — речовини, матеріали, вироби, відходи виробничої та іншої діяльності, які внаслідок притаманних їм властивостей за наявності певних факторів можуть під час перевезення спричинити:

- вибух,

- пожежу,

- пошкодження технічних засобів, пристроїв, споруд та інших об'єктів,

- заподіяти матеріальні збитки та шкоду довкіллю,

- призвести до загибелі, травмування, отруєння людей, тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 31 Серпня 2016 21:17
Ото новина так новина! Тобто тепер жодне господарство в районах не зможе привезти собі паливно-мастильні матеріали. Бензовози то в основному старі ГАЗончики. Да, закон про декомунізацію в дії! А хто страждає?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus