USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Діють нові правила реєстрації та зняття з обліку авто

15 Січня 2016 15:50
Нові правила реєстрації (перереєстрації) та зняття з обліку транспортних засобів затверджені постановою Кабміну. Їхня суть, щоб під час цього авто оглянув фахівець експертної служби МВС з метою звірення iдентифiкацiйних номерів їх складових частин з номерами, зазначеними в поданих власником для реєстрації документах.

Про це повідомляє регіональний сервісний центр МВС У Волинській області.

Так, до Постанови № 1388 від 07 вересня 1998 р. були внесені зміни, які затверджені Постановою КМУ від 9 грудня 2015 р. № 1118.

Зміни полягають в тому, що під час проведення державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортні засоби (крім випадків реєстрації нових транспортних засобів, перереєстрації транспортних засобів у зв’язку із зміною найменування та адреси юридичних осіб, прізвища, імені чи по батькові, місця проживання фізичних осіб, які є власниками транспортних засобів, вибракування їх у цілому) підлягають огляду фахівцями експертної служби МВС з метою звірення iдентифiкацiйних номерів їх складових частин з номерами, зазначеними в поданих власником для реєстрації документах.

Згідно з результатами огляду в документах, які подаються для державної реєстрації, робиться відповідна відмітка або складається акт огляду.

У сервісному центрі відзначають, що експертне дослідження транспортного засобу і реєстраційних документів на транспортний засіб (інших документів, які є підставою для реєстрації транспортного засобу) проводиться за заявою власника з метою визначення справжності ідентифікаційних номерів транспортного засобу і реєстраційних документів.

Експертне дослідження проводиться фахівцями експертної служби МВС або судовими експертами державних спеціалізованих установ, які мають присвоєну в установленому Законом України “Про судову експертизу” порядку кваліфікацію судового експерта з правом проведення досліджень за відповідними експертними спеціальностями.

Згідно з результатами дослідження складається висновок експертного дослідження, який додається до документів, що подаються для державної реєстрації.

Установлення вiдповiдностi конструкції, перевірка за Єдиним державним реєстром МВС та автоматизованою базою даних про розшукувані транспортні засоби здійснюється уповноваженими особами сервісного центру МВС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 56
Бе Показати IP 15 Січня 2016 16:01
Нова корупція. Якщо я купляю авто у кума, який при мені купував це авто і зараз розбагатів і купує собі крутіше, а це "віддає" мені за символічну чашку кави, то навіщо мені той експерт. А оголошень в газеті "куплю розвалене, після ДТП але обов'язково на Українській реєстрації авто" валом і це нікого не колише. Там все крито. Тими самими експертами.
Арсен Показати IP 15 Січня 2016 16:08
що спростили -то спростили реєстрацію! тепер на "лапу" за реєстрацію не 1,5 , а 2,5 тис.грн віддати, Експерти офіційно в "темі"(((
Олег Показати IP 15 Січня 2016 17:03
Це реформа міліції??? А потім при досягненні цими експертами 40 річного віку будемо відправляти них на пенсію в 5 тисяч???
Отто Показати IP 15 Січня 2016 20:50
Цей огляд не є обов'язковим. Виключно за побажанням покупця. А цю статтю написали виключно в інтересах крахоборів з МВС, які втратили свою годівничку.
ТОВ "Центр консалтин Показати IP 19 Січня 2016 14:08
МВС України з метою удосконалення процедури реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів, а також урегулювання питання документального оформлення відчуження транспортних засобів через суб’єктів господарювання, які здійснюють комісійну торгівлю підготовлено проект постанови КМ України "Про внесення змін до постанов КМ України від 07.09.1998 р. № 1998 р. і від 11.11.2009 р. № 1200", який ще 30.12.2015 р. оприлюднено на сайті МВС України. Однак, і на сьогодні, громадяни вільні вибирати спосіб продажу-придбання автомобіля, а не використовувати той, який нав`язується сервісними центрами МВС. Оформлення договорів купівлі-продажу транспортних засобів згідно НОВОЇ ПРОЦЕДУРИ, яка діє після відміни довідок-рахунків, можливе спеціалізованими підприємствами на підставі реєстраційного повідомлення МВС України та в порядку, передбаченому Постановою КМ України від 18 листопада 2015 р. № 941 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань реєстрації транспортних засобів", якою відмінено довідку-рахунок. Поряд із відміною довідки-рахунку, Постанову КМ України від 07.09.1998 р. № 1388 "Про затвердження державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів ... інших транспортних засобів та мопедів" ДОПОВНЕНО новим абзацом, який РОЗШИРЮЄ перелік документів, що підтверджують правомірність придбання транспортних засобів, замість скасованої довідки-рахунку: “інші засвідчені та оформлені в установленому порядку документи, що підтверджують набуття, перехід та припинення права власності на транспортний засіб відповідно до закону". Такими документами є договори (угоди) купівлі-продажу транспортних засобів, укладені організаціями, які мають відповідні дозволи та зареєстровані МВС України. Договір купівлі-продажу реєструється у журналі обліку, зареєстрованому МВС України, а інформація про укладення договору в електронній формі передається до НАІС. Територіальні сервісні центри МВС (колишні - МРЕВ) зобов`язані реєструвати транспортні засоби незалежно від того, перша це реєстрація чи друга, на підставі договору (угоди) купівлі-продажу укладеного та оформленого в торговельній організації. У випадку безпідставної відмови працівників територіальних сервісних центрів у реєстрації транспортного засобу, необхідно звертатись до Головного сервісного центру МВС України, регіонального сервісного центру та суб'єкта господарювання, яким укладено та оформлено договір купівлі-продажу. Джерело: http://centre-etalon.at.ua/news/oformlennja_dogovoriv_kupivli_prodazhu/2016-01-14-16
фффф Показати IP 21 Квітня 2016 19:17
як зняти з обліку авто без мотора?запчастину(блок) розікрали,а експерт придовбується до мелочей..Документи,номера,кузов...все в порядку!!Підкажіть як відстояти свої права
Володимир Показати IP 3 Травня 2016 14:00
Чи можлива реєстрація автомобіля на двох власників?
Ольга до Володимир Показати IP 24 Червня 2016 12:18
Ні, навіть якщо є декілька співвласників, держреєстрація проводиться на одного із співласників, за письмовою згодою інших, підпис яких засвідчується нотаріально
костянтин Показати IP 23 Червня 2016 08:43
Авто зареєстроване на жінку, Яким чином можливо переоформити на себе ? В серв. центрах вимагають робити договір куплі -продажу , чи є який інший спосіб?
Ольга до костянтин Показати IP 24 Червня 2016 12:15
Нотаріально засвідчений договір купівлі-продажу, дарування, а також будь-які інші договори, які засвідчуватимуть право власності ваше. В ТСЦ ці договори оформляють печаткою адміністратора, мають вони таку ж саму юридичну силу і нічого не коштують. Ви оформляєте договір із жінкою, і перереєстровуєте автомобіль на себе без зняття із обліку
Андрій Показати IP 28 Червня 2016 16:00
Скажіть будь-ласка як можна переоформити авто на себе якщо власника є тільки тех- паспорт авта і власник помер підсеажіть
Олег до Андрій Показати IP 28 Червня 2016 19:04
Якщо Ви є спадкоємцем - реєструєте, як спадок; якщо чужі люди - шукаєте спадкоємців; якщо маєте генеральне доручення - реєструєте на когось із близьких родичів!
Ігор Показати IP 4 Липня 2016 15:57
Добрий день ,хотів спитатись, я хочу переоформити автомобіль на себе, і оставити номера від старого власника, автомобіль з одного району, просто номера старого зразка(чорні), в якому законі чи підзаконному акті написана процедура заміни номерного знаку і якого він повинен бути зразка?
Олександер Показати IP 10 Липня 2016 16:58
Хочу переоформити на сина автомобіль мінімальна процедура по якій можна це правильно зробити? Дякую
Олександр Показати IP 17 Липня 2016 13:02
Як вирахувати вартість першої реєстрації авто, пригнаного та розмитненого за новими правилами які наберуть чинності з 1 серпня 2016р?
Саша Показати IP 17 Липня 2016 13:06
Як вирахувати вартісь першої реєстрації авто за новими правилами розмитнення з 1 серпня 2016? Скажімо авто 2010р?
Оля Показати IP 18 Липня 2016 13:07
Підскажіть будь ласка р/р за переєрестрацію та послуги експерта
Андрій Показати IP 29 Липня 2016 00:19
Доброго дня завтра маю їхати знімати авто з обліку , але не маю українського паспорта , маю копію ! Я власник авто! Пройде без оригіналу ???
Сергій Показати IP 31 Липня 2016 15:59
який повинен бути прелік документів для реєстрації авто з першого серпня...
Віталій Показати IP 27 Серпня 2016 17:20
Доброго дня! Планую продати свого ВАЗ 2103 1976 р.в. Планую повністю передати право власності. Але без ген.довіреності. Кузов б/н. В техпаспорті такаж відмітка б/н. Будь-ласка, підкажіть яка процедура оформлення документів буде в такому випадку? Завчасно вдячний.
Анонім до Віталій Показати IP 5 Листопада 2016 19:34
Штрафмайданчик або хабар експерту
Вася Показати IP 21 Вересня 2016 18:16
Скільки коштує зробити нові документи на ЗІЛ 131??
Анонім Показати IP 21 Вересня 2016 22:49
Два місяці тому звернулись в ТСЦ 26421для реєстрації автомобіля, в звязку з непродажем.Було проведено експертне дослідження мого автомобіля та свідоцтва про реєстрацію і встановлено, що номер кузова та номер двигуна не змінювались,бланк свідоцтва про реєстрацію ТЗ відповідає бланкам,які є в офіційному обігу,А ОТ В РЕЄСТРАЦІЇ мені БУЛО ВІДМОВЛЕНО.,чим було грубо порушено моі права власника ТЗ,адже всі необхідні документи для реєстрації в мене в наявності.Начальник даного ТСЦ пояснив,що даний,тобто мій автомобіль вже зареєстрований в ТСЦ№5342м.Кременчук .Працівники ТСЦ№5342 поспілкувавшись зі мною в телефонному режимі повідомили,що однією з підстав реєстрації зареєстрованого у їхньому центрі даного автомобіля є моє доручення на відчуження автомобіля до того ж завірене нотаріусом ,який здійснює свою нотаріальну діяльність у Черкаській області м.Христинівка Осикою Людмилою Миколаівною .Хоча я жодних довіреностей не надавала на відчуження свого автомобіля і нікого не уповноважувала.І ще в них є експертне дослідження невідомого Івано Франківського експерта, який ніколи не працював в Івано Франківській області. ,.Як зрозуміло ТСЦ№5342 прийняв до реєстрації документи,отримані в незаконному порядку підроблені та фальсифіковані не перевіривши їх та незаконно зареєстрували т.з. двійника .чим позбавили мене права зареєструвати свій автомобіль.Чому хтось зараз вільно використовує свій автомобіль з явними ознаками підробки кузова ,а я повинна чекати рішення суду ,щоб зареєструвати свій ТЗ і користуватись ним.ТО все ж таки це халатність працівників ТСЦ№5342 чи може винагорода за таку реєстрацію?
Влад Показати IP 27 Вересня 2016 19:21
Заключив договір купівлі продажу автомобіля в МРEВ, за місцeм проживання нe вдалося постпвити на облік так як в базі МРEВ зазначeно, що колишній власник продав авто сам собі. Як такe можливо і що робити в данному випадку?
Роман Показати IP 12 Жовтня 2016 21:23
Цікавть. Чи можу я знати машину з обліку якщо немає номера мотора???
Руслан луцьк Показати IP 12 Жовтня 2016 23:47
Сьогодні перереєстровував рено кенго 1.9д.прийшов о 15.00 зразу з ходу заплатив тільки дві суми 400 та 200 там же в касі (оскільки номери залишив старі зекономивши 500 грн) зробив ксерокопії паспорта та коду, договір та заяву (вартість вказується в з моїх слів ніяких експертиз, сказав 10000грн ніхто й не написали і все), до машини вийшов експерт зробив собі фото ,потім правда ще чекав півтори години оформлення, але о 17.30 на диво все було готове. Вся перереєстрація обійшлась в 620 грн та біля трьох год. Результат ом більш ніж задоволений настроювався на цілий день і біля двох тис витрат . Працівники обслуговували загалом чоловік 20, а черг не створювали
Анонім до Руслан луцьк Показати IP 5 Листопада 2016 19:49
Тобі пощастило, скажжи де це МРЕО ч и ВРЕР чи ЦНП я б тутди стрім голів, а тобі б до НАШОГО до Довгого В.І., в Богодухів, колишнє № 5 цей упирь сидить там вже років з шість так, що танком не випхнеш і експерта з Харкова підкормив КОСЯТЬ ТАК, ЩО МАМА НЕ ГОРЮЙ, а старий сотруднік (алкаш) Рогинський А.А. у них на підхваті (рішало) бабки бере він а Вася ни пичому от вам і люстрація і корубція і хочете сказать шо Дмітрієв (генерал МВС в Харківській області) з кумом Аваковим цього всього не знають про, що, ще можна казати......
Анонім до Анонім Показати IP 5 Листопада 2016 19:51
Жалко тільки, що МОДЕРАТОР це все викине
олег Показати IP 18 Жовтня 2016 14:34
хочу продати автомобіль але є один нюанс автомобіль зареєстрований на мене але і субсидія на мене як правильно його зняти з обліку щоб неврізали субсидію
Ірена Показати IP 20 Жовтня 2016 12:22
Доброго дня! Скажіть будь ласка де зараз роблять довідку купівлі продажу в МРЕО чи у нотаріуса?
сергій Показати IP 23 Листопада 2016 23:30
Доброго вечора. Маю авто , яке оформлене на мене,але хочу поміняти номера (з синьою полоскою). Чи потрібно проходити експерта ?
Вася Показати IP 29 Листопада 2016 13:54
чи можна зняти з обліку авто,у іншій області України????????????
Анна Показати IP 2 Грудня 2016 08:15
скажіть будь-ласка,скільки потрібно часу щоб поставити новий трактор на облік . Чекаємо вже вже 3 тижні,а документи так і не зробили,тому ми відмовились плати хабар за "швидку роботу".
Кирилл Показати IP 23 Грудня 2016 19:04
Здравствуйте! подскажите, есть ли проблемы с переоформление машин на крымских номерах?
іван Показати IP 4 Січня 2017 20:35
чи потрібно знімати авто з обліку при закінченні передоручення якщо авто зареєстроване в обласному центрі а я хочу його переписати на себе в районномуцентрі і що потрібно робити скільки це коштує
Петро Показати IP 5 Січня 2017 21:54
Купили Ниву на фірму які документи потрібні для реєстрації ?
орест Показати IP 23 Січня 2017 19:30
ликвидация справки щет ето проссто передел бизнеса. когда пришел к власти захарченко были ликвидированы биржовые угоды и вместо них пришли справки счет. справки счет ето был бизнес захарченка. захарченко сбежел и его бизнес убрали. сделали новый бизнес договор купли продажи. хотя оформить справку счет было проще быстрее и необязательно ето делать в структурах мвс. справка счет действовала 10 дней . ее можно было анулировать при желании. аваков с яценюком орали что справка счет стояла 2000грн. ето бред. на чапаевке их выписывали по 500-600 грн.
Олександр Показати IP 25 Січня 2017 20:31
Які документи потрібні для того щоб зняти автомобіль з власника який вказаний в свідоцтві про реестрацію та його співвласника (сестру чи брата), а перереіструвати на 3тю особу покупця.?????
Сергій Показати IP 8 Лютого 2017 20:52
Переєрестровував авто в ТСЦ чи законно вони від мене вимагали - витяг від нотаріуса про те що авто не знаходиться під заставою та акт оцінки авто??? Дякую!
Інна Показати IP 15 Лютого 2017 23:50
Купили машину з чоловіком на двох оформили техпаспорт на чоловіка мене ні де не вписали. Який документ зробити, що я теж власник??
Анатолій Показати IP 24 Травня 2017 21:14
Підскажіть будьласка, як правильно поступити- Рішенням РДА було надане право продати автомобіль юридичній особі.Автомобіль був знятий з обліку для реалізації, але через місяць було рішення РДА скасувати попередне рішення і винесено рішення про передачу автомобіля.Як зараз поступити в ТСЦ, щоб зарееструвати авто на юридичну особу?Дякую.
микола Показати IP 17 Серпня 2017 23:21
так вопрос на засипку я хочу переоформити авто на жінку і не співпадають номера двигуна що робити і нотаріально завірене доручення закінчується 3 вересня . раніше не мав змоги бо знаходився в ато. чи можна якимсь іншим способом переоформити без доручення???
/Олег Показати IP 20 Серпня 2017 09:09
/Скажить чи маю я право по генеральний довирености на автомобиль забрбтати \ПТС з банку и поставити на перереэстрацию?
Руслан Показати IP 31 Жовтня 2017 01:03
Чи можу я переоформити авто якщо я по передорученню
Юля Показати IP 6 Листопада 2017 03:53
Підскажіть? Як зняти з обліку авто як що власник (Батько) загинув, машина ненаходу, є покупець!? Швидко!
Сергій Показати IP 20 Листопада 2017 15:34
Підкажіть будьласка. Дуже заплутана ситуація. Купив авто по довідці рахунок 6 років тому але не поставив на облік. Надумав закінчити незавершену справу але довідки відмінили а фірма яка їх видавала вже не має... Як розплутати клубок найпростішим і найшвидшим способом? P.S.(Не поставив на облік тому що були вагомі на це причини вже навіть думав що нічого не буду робити але з'явилось бажання завершити справу.)
Микола Показати IP 17 Січня 2018 18:08
Прошу допомоги , автомобіль був в угоні в1994 році в 1997 повернений власнику з перебитими номерами , документально в МРЕУ в техталон внесені фото і перебиті номери і указано відчудження дозволено. Сьогодні була можливість продати, але при переоформленні документів виявилось що необхідно документ від науово-дослідного інституту експертиз. Підскажіть інші варівнти або зсику на нормативну базу.
Сергій Показати IP 9 Лютого 2018 21:48
Скажіть будь-ласка.Купив авто в людини яка їздила по дорученні але дорученняв нього закінчилося вже 4 роки тому.Я купив в нього те авто,а тепер хочу зареєструвати його на себе але власника знайти взагалі неможу.Підскажіть,-як бути в такому випадку?
Ляна Показати IP 19 Березня 2018 23:26
Доброго вечора, підкажіть як зняти з обліку авто якому 36 років, не на ходу і можливості затянути його до експерта нема.
Саша Показати IP 29 Травня 2018 12:55
Купив авто в 2012 році. В цьому році схотів переоформити але не получилося так як перебитий номер кузова, що робити сам я його не перебивав. як мреу могло поставити на мене такий автомобіль? Як пожна подати на суд підскажіть будь ласка?
ярослав Показати IP 18 Серпня 2018 10:51
купив авто в2013 році доручення закінчилось а власник анулював регістрацію авто і техпаспорт у мене
Світлана Показати IP 25 Грудня 2018 21:37
Підкажіть будьласка, маю авто я власник а також маю на зберігані номера з попереднього авто. Хочу поставити на теперешне авто, яка процидура і що потрібно..дякую.
Сергій Показати IP 13 Лютого 2019 03:23
Я в польші з автомобілем на українських номерах, чи можна оформити генеральну довіреність на іншу особу з правом продажу не виїхавши в Україну, в польських нотаріусах?
Руслан Показати IP 8 Травня 2019 11:31
Підкажіть будь ласка, в мене авто по доручення на мене і на жінку ,( передоручення,). Чи зможу я вписати газ самостійно . Чи потрібний власник. Напишіть будь ласка всі тонкощі цієї процедури..
іван Показати IP 17 Січня 2020 21:55
У мене генеральне доручення.При спробі переоформити на себе,виявилось що власник змінив адрес.Що робити?
Тарас Показати IP 2 Жовтня 2020 22:32
Чи є обовязкова необхідність прходження експерта при купівлі авто?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus