USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни пропонують вихід з економічної кризи в Україні

13 Грудня 2014 12:12
Волинські економісти кажуть, що є механізм, подібний якому використовували у США, щоб вийти з економічної кризи. Головна ідея: держава стає інвестором, дає кредити під 1% й запроваджує окремий банк для безготівкових грошей, щоб їх не можна було вкрасти.

Про це йшлося під час засідання комісії Громадської ради при облдержадміністрації з питань економічного розвитку, інвестицій, сільського та житлово-комунального господарства вчора, 12-го грудня.

«Нині економіка України - в плачевному стані, її потрібно рятувати. Так, держава повинна стати інвестором. Механізм такий: створюється державна програма, коли дають кредити під 1% виключно вітчизняними підприємствами під товари та послуги, які будуть вироблятися і споживатися вітчизняними підприємствами й населенням. У зв’язку з різними податками прибуток буде державі чималий, це - вигідно. А для того, щоб «ходили» гроші – необхідно створити такий спеціальний банк під цю програму, де буде обіг електронних грошей й щоб їх не могли вкрасти. Подібний механізм використовували в США, коли виходили з кризи», - розповів виконавчий директор Волинської спілки промисловців і підприємців, член громадської ради Юрій Анцух.

З цього приводу голова комісії громадської ради з питань економічного розвитку, інвестицій, сільського господарства та ЖКГ Василь Дутко запропонував скликати наукову конференцію, аби випрацювати певні пропозиції й надіслати їх Уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Дончанин Показати IP 13 Грудня 2014 12:32
коментар було видалено
Лучанин до Дончанин Показати IP 13 Грудня 2014 12:37
Эксперт доморощенный, иди на хутор поребрики перекладывай.
Умноватному Даунецко до Дончанин Показати IP 13 Грудня 2014 13:33
Иными словами, умноватный дончанин не понимает даже такого понятия "Механизмы кризиса и пути выхода из него", зато у него есть понятие гавкать в сторону людей, которые предлагают один из многих путей выхода из кризиса, которые были успешно применены в экономически развитых странах. Я сподіваюся ви зрозумієте, що для мене дончанин і ватний даунбасец - це абсолютно різні люди. Маю друзів з Горлівки, Донецька і Луганська, завдяки їм я знаю, що мозгонапханих ватою там меншість, а даунбасец і лугандон-це діагноз.
Дончанин до Умноватному Даунецко Показати IP 13 Грудня 2014 17:03
коментар було видалено
екскурсовод до Умноватному Даунецко Показати IP 13 Грудня 2014 21:40
Умнік, читай тут. Одне опустили, а друге підняли - http://maanimo.com/news/events/128731-kakie-novye-nalogi-jdut-ukraincev, Сєня, за шо жити??? Де та куля заблукала???
Анонім до Дончанин Показати IP 16 Квітня 2015 20:37
Терміново !!! Вихід із кризи знайдено - нова економічна модель Cyfero Детальніше про реформи читайте на сайті http://www.cyfero.com/lab
Вацык Показати IP 13 Грудня 2014 13:47
Ох, нелегкая это работа - из болота тащить бегемота !
мако Показати IP 13 Грудня 2014 14:25
В Японии, в послевоенные годы, дабы оживить людей после поражения в войне, расшевелить в них желание заниматься бизнесом, власти и банкиры, НЕ ПОВЕРИТЕ - давали кредиты под отрицательные проценты. Т.е. берешь больше, отдаешь меньше!!! Как думаете, можно наших воротил уговорить на столь патриотический шаг?
екскурсовод Показати IP 13 Грудня 2014 14:34
Держава не зацікавлена в розвитку малого та середнього бізнесу, тому і не мрійте про 1%
дідо до екскурсовод Показати IP 13 Грудня 2014 14:55
В Україні багато малого і середнього бізнесу, який успішно працює і без кредитів за 1%.
екскурсовод до дідо Показати IP 13 Грудня 2014 15:51
Діду спустись з неба, сходи на базар спий підприємців як їм живеться.
дідо Показати IP 13 Грудня 2014 14:40
У США економіка основана на приватному бізнесі, а в Україні державна-соціялізована економіка. Тобто кредити розкрадуть чинуші у період розподілу.
Анонім до дідо Показати IP 13 Грудня 2014 17:33
коментар було видалено
Хлоп Показати IP 13 Грудня 2014 15:28
А депозити державний банк буде приймати пiд 0.5%?)) чи грошi на програму з неба (зi станку) упадуть?
Анонім Показати IP 13 Грудня 2014 19:08
"окремий банк для безготівкових грошей, щоб їх не можна було вкрасти" - таким чином автори цієї ідеї не спроможні розуміти того, що готівкою крадуть тільки рядові шахраї, які не мають можливості красти безготівкові гроші. А справжні шахраї крадуть безготівкові гроші.
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 14 Грудня 2014 16:34
РЕПЛІКА, ЦЕ НЕ АВТОРИ ІДЕЇ, якщо це вже мало місце!!! Вийняли із СУНДУКА , і як це МВФ про це ні сном ні духом ? ЯКБИ ЦЕ ДІСНО БУВ ЕФЕКТИВНИЙ МЕТОД В СУЧАСНИХ УМОВАХ ТО НИМ БИ СКОРИСТАЛИСЬ! В НАС УКРАЇНА Є ОЛІГАРХІЧНОЮ, ЗЛОДІЙСЬКОЮ ДЕРЖАВОЮ із ЕЛЕМЕНТАМИ БАНДИТИЗМУ !!! І ТОМУ ЦЯ ІДЕЯ Є НЕЕФЕКТИВНОЮ. КОЛИ БУДЕ ПРОВЕДЕНА СУДОВА ТА ПРАВОВА РЕФОРМА, КОЛИ БУДЕ РЕФОРМОВАНЕ МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ , ОТОДІ МОЖЛИВИЙ ЯКИЙСЬ ТОЛК !
Наташа Показати IP 14 Грудня 2014 02:50
Господи.за что у людей Бог мозги забрал?Всю жизнь за частную собственность люди борются,не живут-дерутся.А потом ...ямка...и ничего не взял...все здесь осталось...И следующий начинает драться.....
Гонять Показати IP 14 Грудня 2014 15:34
Поки олыгархи при владі..ніц небуд...Треба їх мирно попросити видалитися, а хто не хоче видалити..хоть на той світ. А то змінили шило на мило.. 5-10 рулить ящо не зробити зара Україну офшорною зоною і не відмвнити всі податки оставивши 2. 5%- на прибуток і 10% соціалиний...ми ніколи невстанемо це 100%. Ми не перша країна в дефолті..всі це переживали...просто в нас після совєтів нема межі..де той дефолт країни...і то завдяки селу..бо практично в кожного в селі є бабуля..яка датьсь і сала і хліба...(( сумно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus