USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волиняни-резервісти повернулися зі зборів додому

12 Грудня 2016 21:48
Протягом останніх двох тижнів, на базі однієї з механізованих бригад оперативного командування «Захід», були проведені навчальні збори резервістів оперативного резерву, на які були залучені й волиняни-резервісти, - повідомляє група по роботі з особовим складом та громадськістю Волинського обласного військового комісаріату.

За словами резервістів, ці два тижні були досить насиченими та цікавими, хтось зустрів своїх бойових побратимів та підвищив рівень своєї військової майстерності, дехто набув нових знань, але всі погодились, що знову занурились в атмосферу військового буття і відчули себе захисниками Батьківщини.

Основний пріоритет на зборах надали заняттям з тактичної та вогневої підготовки. Навчання з тактики здійснювали на тактико-стройових заняттях, бойових стрільбах відділень, взводів, рот, батальйонів. На заняттях з вогневої підготовки резервісти виконували вправи стрільб зі стрілецької зброї і бойових машин вдень і вночі.

Одним з перших було проведене заняття із заходів безпеки. На декількох навчальних ділянках наочно продемонстровано наслідки порушення заходів безпеки під час повсякденної життєдіяльності.На практичних діях інструктори довели кожному військовому-резервісту правила поводження зі стрілецькою зброєю, бойовими гранатами, боєприпасами, мінами, вибуховими речовинами, освітлювальними та імітаційними засобами. Медичні інструктори провели зайняття по наданні першої медичної допомоги. На практиці кожен військовослужбовець спробував свої вміння надати медичну допомогу при кровотечах, вивихах, переломах, непритомності, опіках, обмороженнях. В місцях стоянки військової техніки інструктори демонстрували на практиці правила безпеки під час обслуговування техніки, поводження з технічними рідинами.

Завершенням навчальних зборів стало проведення бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою, в яких взяли участь підрозділи, екіпажі, які були сформовані по змішаному типу, як із діючих військовослужбовців так і з резервістів оперативного резерву.

Під час проведення бригадного тактичного навчання було задіяно близько 4000 військовослужбовців та понад 300 одиниць бойової техніки.

В максимально наближених до бойових умовах, незважаючи на несприятливі погодні умови: туман та сильний дощ, військовослужбовці відпрацювали завдання щодо проведення атаки на противника, бій в оточенні та вихід з нього, відбиття контратак.

Під час зборів резервісти ще раз довели, що вони готові виконати покладене на них бойове завдання за будь-яких умов, набули нових знань та вдосконалили свої професійні навички.

На час зборів кожен резервіст був забезпечений повним комплектом речового майна, екіпірування, штатною та особистою зброєю. Окрім того, по закінченню зборів резервістам було в повній мірі виплачено грошове забезпечення та організована відправка до місць проживання.

Уже по приїзді додому резервісти розповіли, що багато з них вирішили остаточно пов’язати своє життя зі службою і підписали контракт зі Збройними Силами України. Серед них і капітан Олександр Веремійчук, який на час зборів виконував обов’язки заступника командира танкової роти по роботі з особовим складом. З його слів, він позитивно оцінив, ті якісні зміни які відбулись в Збройних Силах України протягом останніх трьох років і після співбесіди з командуванням батальйону та частини вирішив залишитись на контракт в цій частині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus