USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинське дзюдо – в трійці найкращих в Україні

15 Жовтня 2015 12:44
Найуспішнішим за всю історію волинського дзюдо став Чемпіонат України серед дорослих, що днями відбувся в Києві. Вперше волинська збірна посіла третє загальнокомандне місце у цій віковій групі.

У змаганнях взяли участь 265 спортсменів з 21 регіону нашої країни.

Вихованка любомльської школи дзюдо 17-річна Валентина Шмаль виборола «бронзу» у ваговій категорії 52 кілограми. Зазначимо, минуло річ спортсменка виступала ще у вазі 44 кілограми.

Ще одну медаль у скарбничку волинської збірної принесла Анна Кухарук з Любомля. На своєму першому дорослому чемпіонаті України Анна здобула «срібло» у ваговій категорії 63 кілограми.

Нагадаємо, цьогоріч Кухарук стала сірбною призеркою чемпіонату Європи.

«На Волині зараз зібрано дуже багато хороших тренерів і спортсменів. Нарешті наша федерація може похвалитися серйозними здобутками. Анна Кухарук та Валентина Шмаль – це наші власні вихованці, яких ми ведемо від наймолодшого віку. За їхні успіхи потрібно подякувати тренеру Олександру Сікорському. Дівчата швидко ростуть і вчаться, але кожен раз успішно акліматизовуються у новій категорії», - розповів виконавчий директор Федерації дзюдо Волині Віталій Терешкевич.

Рівненсько-волинська дзюдоїстка Анастасія Турчин у своїй групі 78 кілограмів здобула безкомпромісне «золото». Її основна суперниця Вікторія Туркс у змаганнях участі не брала, адже майже 100-відсотково гарантувала собі олімпійську ліцензію.

«Від минулого року наша Анастасія своїми перемогами прославляє і Волинську, і Рівненську області. Анастасія – вже сформована і сильна спортсменка. Тепер наше завдання – не розгубити її потенціал і вберегти її. Найбільші її перемоги ще попереду», - продовжив Терешкевич.

У командних змаганнях волинянки зайняли третє місце серед жінок. У Федерації дзюдо Волині зізнаються, що це найкращий результат в історії нашої збірної на республіканських стартах.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
СПОРТ Показати IP 18 Жовтня 2015 20:34
МОЛОДЦИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus