USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Ковелі хотіли відмовити чорнобильцям на користь учасників АТО

29 Січня 2015 17:30
У Ковельській міській раді – гучний конфлікт. Так, місцеві громадські діячі виступили проти надання земельних ділянок воїнам-афганцям та ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Про це стало відомо під час засідання 65-ї сесії Ковельської міської ради.

Так, активіста, громадського діяча Олександра Геча обурило те, що до переліку претендентів на отримання безкоштовних земельних ділянок додали ветеранів війни у Афганістані та ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС.
«Всім відомо, що чорнобильці та афганці – це всього лиш бізнес-проект. От і крутяться нині, як «вуж на сковорідці», адже є змога отримати ласий шматок. Чому саме зараз, коли в країні війна, вони настільки терміново потребують цих земельних наділів. 30 років нікому нічого не було потрібно, й тут – можлива «халява», - висловив власну позицію стосовно спірного питання громадський активіст.

Він зазначив, що у залі засідань присутня дружина «кіборга», який захищав донецький аеропорт, Тетяна.
Також пригадав і за ковельчанина, бійця ДУКу з псевдо «Сивий», який приїхав із поля бою з пораненим коліном і, не долікувавшись, поїхав знову на передову у Піски.

«Там він фізично не може написати заяву щодо отримання земельної ділянки. Тож, пропоную внести до попереднього рішення лише одну поправку: надати найкращі ділянки сім’ям загиблих учасників АТО та інвалідам. А решту - розприділити методом жеребкування. Таким чином у вас з’явиться резерв наділів, бо війна не закінчується. Бійці, від яких залежить державність країни, повинні відчути, що їхнє місто піклується за них. Хтось тут «штани тре», а хтось під кулями може не дожити до вечора», - продовжив Геч.

Це надзвичайно обурило голову Ковельської міської ради Олега Кіндера:

«А хто вам надав право принижувати афганців і чорнобильців? Треба совість мати. А чого ви тут сидите і «штани протираєте», чого ви не на передовій разом зі своїм сином і ніколи там не були?» - запитав у громадського активіста міський очільник, назвавши його «псевдопатріотом».

Окрім цього, депутат Ковельради Володимир Матвєєв зазначив, що він і сам воював в Афгані, тому не дозволить принижувати афганців:

«Я служив в Афганістан, мав два поранення. Хто вам дав право відмежовувати афганців на другий план, принижувати їх? В Афганістані хлопці так само гинули, як і під час сьогоднішньої війни», - наголосив обранець громади.
Однак, Олександр Геч не вгавав, й продовжував доводити, що наразі питання виділення землі ветеранам Афганістану та ліквідаторам аварії на ЧАЕС – неактуальне.

Й аргумент депутата Ковельської міської ради Миколи Гнатюка, мовляв, для учасників АТО виділили 106 земельних наділів, тоді як для афганців – 5, а для ліквідаторів й того менше – 3, жодним чином не подіяв на «правосекторівця».
Утім, не зважаючи на це, 24 ковельських обранців громади проголосували «за». Тож, рішеня прийнято.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
1234 Показати IP 29 Січня 2015 17:41
Геч мало накосив бабла на контрабанді автівок, ще й сюди вирішив носа впхати. Сина сховав у Польщу, щоб не призвали, та й сам не поспішає підставляти голову під кулі. Таких "патріотів" розвелось до холєри.
Геч Олександр до 1234 Показати IP 30 Січня 2015 21:07
Ви щось переплутали, якби Геч колись займався контрабандою автівок, його б давно вже прикрили, я серед органів і влади маю дуже багато ворогів, котрі тільки й чекають щоб мене на чомусь підловити. Відносно сина Ви "чули дзвін, але не знаєте де він", моєму сину зараз вже 27років, незалежний він від мене в коштах вже з 14-ти років, працює він не в Польщі а в Німеччині і вже давно...
Андрій Показати IP 29 Січня 2015 17:52
пошліть подалі тих чорнробильців, вже стільки їм дали, а їм все мало!!! 94млн грн. за 2014 рік у Волинській області!!!!
Анонім Показати IP 29 Січня 2015 18:03
Смітник на голову тому "активісту". Чорнобильці,"Афганці" мають совість та свідомість,тому не видирали собі пільги та преференції...
ДЛЯ БАРАНІВ Показати IP 29 Січня 2015 20:16
НІХТО НЕ ПРИНИЖУВАВ АФГАНЦІВ І ЧЕРНОБИЛЬЦІВ,ЦЕ КІНДЕР ЗЛОДІЙ І ЙОГО КОМАНДА,ХТО ПРИ ЯНУКОВИЧУ КРАВ В КОВЕЛІ І ЗАРАЗ КРАДЕ, ХИТРИЙ ЛИС ЇЗДИТЬ НА НОВОМУ МЕРСЕДЕСІ 50 ТИСЯЧ ЄВРО,БУДИНОК 250 000$,КРУТИЙ ПІДПРИЄМЕЦЬ КУПИВ УСЕ ПІД ЧАС РЕВОЛЮЦІЇ, ГРОМАДУ ЗІШТОВХУЄ ЛОБАМИ,КІНДЕР ЗАВЖДИ ТАК НЕ БУДЕ І ДО ТЕБЕ ПРИЙДЕ ЛЮСТРАЦІЯ .
Ковельчанин Показати IP 29 Січня 2015 23:07
Я рахую, що активіст правий! Зараз не час роздавати земельні ділянки афганцям чи чорнобильцям, Вони дійсно заслуговують цього, не менше ніж учасники АТО. Це можна буде зробити пізніше, коли стане спокійно на Україні. Але зараз йде війна, тоді потрібно по-максимуму шанувати та заохочувати САМЕ воїнів АТО.
Коля Показати IP 29 Січня 2015 23:18
Геч красава! Побільше б таких в Ковелі!!!
Безпартійний гицель Показати IP 29 Січня 2015 23:24
Звичайно не подобається владі,що іх контролює громадськість.Всі афери і сумнівні та незаконні оборудки народ знає і бачить.От і гавкають прикормлені хазяїном цепні бобіки проти контролю народу.Почитайте шановні бобіки 5 статтю Конституції України.Ваш типовий жлобсько-рабський менталітет запрограмується і внуками.Боїтеся самі сказати правду в очі чиновникам,так хоч не гавкайте на людей шарікови і бобікови.
за правду Показати IP 30 Січня 2015 00:33
Поки вс1 гризлися к1ндер все одно землю роздеребанив-)))))
6 соток Показати IP 30 Січня 2015 17:45
Хочу поцікавитись чому не виділяють земельних ділянок по вул.Зерова (що ліворуч від станції Вербка,перед Брестським залізничним переїздом).Вулиця закінчується полем і пустирем.Місце для забудови перспективне,високе.Для городів є дачні масиви.Ну дуже цікаве питання.На карті міста чималий резерв для задудовників.
Олександр Геч Показати IP 30 Січня 2015 20:54
З огляду на те що сценарій розподілу ділянок міг бути змінений повне скасування рішення, то все вирішено не так і погано. Перед сесією з приводу цих наділів було два погоджувальних з громадськістю зібрання і все виглядало на те що ці зібрання, саме для скасування рішення про надання такої кількості безкоштовних ділянок. Тепер вже постфактум, можна сказати що це рішення все ж заслуговує великої похвали. Без жодної бюрократії земельні ділянки надано не тільки спритним людям котрі швидко порішали документи учасника АТО, а навіть і чотирьом добровольцям в котрих навіть шансів не було на виготовлення цих паперів, на фоні всіх розчаруваннь наші воїни накінець відчули реальну підтримку свого міста. Без сумніву це великий внесок для підвищення патріотизму наших бійців. Навіть те що трохи своє пропхнули, серед такої кількості ділянок для кращих людей нашого міста, проблема не велика. Як кажуть на москальській мові " И овцы сыты, и волки целы!" Єдина проблема що резерву ділянок тепер навіть для поранених нема. А що до афганців та чорнобильців, навіть якщо мова йшла б про тих котрі діждались своєї черги на отримання, гадаю до закінчення війни з їми можна було почекати. Хотів би я побачити як мер переконає скажімо інваліда війни з Росією, в тому що його ділянку справедливо віддали чорнобильцю, чи афганцю... Дану ситуацію я би порівняв з винагородами Коломойського, коли починалася війна на Донбасі, хоч роздавав обіцяне бійцям і не довго, але патріотизму додав воїнам сер'йозно. Хтозна - може без його хитрощів хутін пуйло, міг нахрапом і до Львова тоді дійти, тоді коли все починалось мутка Коломойського запрацювала не погано.
Гечу Показати IP 1 Лютого 2015 00:33
"...земельні ділянки надано не тільки спритним людям котрі швидко порішали документи учасника АТО" - звучить як звинувачення. А можна список "спритників" в студію?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus