USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинські волонтери вирушили в зону АТО

11 Серпня 2015 09:58
Чотири екіпажі волонтерського підрозділу «БУГ» із різноманітною допомогою вирушили в зону АТО. Один із бусів відправлявся від Управління МВС у Волинській області в понеділок, 10 серпня. Про це повідомляє Громадське. Волинь.

Ця група із чотирьох волонтерів везе допомогу для міліцейських підрозділів Волині. Як повідомив заступник начальника УМВС у Волинській області Анатолій Шумик, нині у зоні АТО перебувають бійці роти особливого призначення «Світязь», спецпідрозділу «Сокіл», Управління ДАІ у Волинській області і зведений загід обласної міліції.

Серед найбільших потреб, за словами правоохоронця, є форма, яка дуже швидко зношується, їжа тощо. Практично зникла потреба в амуніції та зброї.

Волонтер підрозділу «БУГ» Святослав Савич повідомив, що його екіпаж намагатиметься відвідати усі точки дислокації волинських правоохоронців в зоні бойових дій. Для них волонтери везуть нижню білизну, одяг, їжу, особисті передачі, запчастини для авто. Особливу увагу Савич, як капелан протестанської церкви, звертає на духовну допомогу бійцям. Каже, що окрім доброї їжі, необхідно допомогти хлопцям і добрим словом. Впродовж більше ніж року волонтерських поїздок серед бійців поширили 12 тисяч молитовників.

Самі ж волонтери стараються розмовляти з усіма учасниками АТО, інколи залишаються та допомагають бійцям у нелегких умовах.

Загалом, БУГ-івці плануютьь розвезти допомогу за один тиждень. Зібрати усі необхідні речі «БУГу» вдалося завдяки волинським підприємцям, родичам бійців, громадським організаціям та релігійним громадам. Важливо також, що отримали допомогу й на пальне, адже одна поїздка туди й назад вартує більше, ніж сім тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus