USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинському Герою Михайлу Ілляшуку відкрили меморіальну дошку

3 Грудня 2015 18:00
Сьогодні відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки та пам’ятне віче на честь загиблого Героя Михайла Ілляшука.

Про це на сторінці ГО «Об’єднаний активіст» у мережі Фейсбук написала Ольга Жигунова.

«Небесний воїн родом із Свійчіва Володимир-Волинського району був старшим сержантом- контрактником у військовій частині, що розташована в Галинівці у нашому районі, неодноразово брав участь в захисті східних кордонів, був єдиним сином в сім’ї. Загинув 10 лютого 2015 року під час обстрілу бойовиками аеродрому міста Краматорськ Донецької області, захищаючи цілісність і недоторканість нашої держави», - пише Жигунова.

З її слів, на урочистостях було багато присутніх: рідні, друзі, колеги по військовій службі, представники влади, громадських організацій, священство, громада, учні та вчителі школи, де навчався Михайло.

До слова, старшого солдата Михайла Ілляшука орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) нагородив Президент України.

Поховали Героя 14 лютого 2015 року у рідному селі.

«Директор школи, звертаючись до присутніх, сказала про Героя багато теплих проникливих слів. Михайло - справжній приклад для нас, завжди пам’ятатимемо про нього, бо не маємо права забувати про тих, хто віддав найдорожче - власне життя, захищаючи Батьківщину, виборюючи спокій... І представники влади, і товариші по службі висловили велику вдячність батькам та його сім’ї, виказали співчуття та жаль від непоправної втрати... Під час урочистості лунав гімн України. Далі відбулося молитовне освячення меморіальної дошки і покладання квітів. Дуже зворушливо було чути, як читає вірш, присвячений батькові, його син Олександр, а біль батьків, які виховали щирого патріота, не виправдати нічим, жодними словами. Це гіркий, пекучий біль...», - пише очевидиця.

До слова, у Володимирі-Волинському заклали Алею Слави на знак вшанування Михайла Ілляшука та ще семи Героїв, які поклали своє життя на полях битв в зоні АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus