USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинську трагедію повинні пробачити обидва народи,- греко-католики

11 Березня 2013 17:38
Верховний Архиєпископ УГКЦ Святослав Шевчук зазначив, що прощення Волинської трагедії повинно бути взаємним.

Про це повідомляє інтернет-видання «Zaxid.Net»

Зокрема, коментуючи звернення щодо 70-х роковин Волинської трагедії, Верховний Архиєпископ УГКЦ Святослав Шевчук сказав: «Ми хочемо будувати відносини між українським і польським народом у дусі взаємного примирення та прощення, щоб наше минуле не отруювало нашого майбутнього».

Предстоятель УГКЦ наголосив: «Адже ми є два братніх народи, сини одної Католицької Церкви. І ми разом повинні визнати наші гріхи. Ми разом маємо перепросити один одного, обійнятися і будувати спільне європейське майбутнє»

Також Глава Церкви нагадав, що це справді була трагедія українського та польського народів.
«Завдані тим конфліктом рани болять до сьогодні і українців, і поляків. Тому, звичайно, потрібно просити Господа Бога необхідної благодаті для того, аби загоїти ці рани. Найкращий засіб загоїти рани й вшанувати жертв цього конфлікту з обох боків – правда про ці події, правда перед обличчям Ісуса Христа, який є Правдою», – додав він.

Нагадаємо, Римо-католицькій та Українській греко-католицькій церквам не вдалося досягти консенсусу про спільне звернення до вірних із нагоди 70-х роковин Волинської трагедії, що відзначатиметься в липні цього року, - розповів у Варшаві Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський Римо-католицької церкви в Україні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Александр Показати IP 11 Березня 2013 18:14
А теперь логично представить мнение римо-католиков. Или как обычно, голову в песок?
Берестечко Показати IP 11 Березня 2013 18:37
Розказав би ще, як його поплічники по вірі в Берестечку костел спалили... Вчитель ... Ще й Волинь під себе хоче.
Володимир Показати IP 11 Березня 2013 19:23
Спасибі за мудрість як греко-католики з Львова розпалили на Волині і Холмщині взаємовинищення католиків-поляків і православних українців.
лучанин Показати IP 12 Березня 2013 11:57
ми НЕ є два братніх народи, сини одної Католицької Церкви МИ православні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus