USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинський театр виступив у Ківерцях із всесвітньо відомим сюжетом

23 Березня 2016 15:45
Театральний гастрольний тур Волинського академічного муздрамтеатрі у імені Тараса Шевченка, ініційований Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», продовжився у Ківерцях виставою «Кайдаші». Всесвітньо відомий сюжет родинних чвар укотре дав урок злагоди, людяності та вміння досягати компромісу. Символічно, що стежити за перипетіями кайдашівських сварок ішли цілими сім’ями.

Нагадаємо, нещодавно після довготривалої паузи волинський театр приїздив у Маневичі.

Безплатні запрошення отримали поціновувачі театрального мистецтва, яким не так часто доводиться відвідувати театр в обласному центрі. Передусім організатори намагалися, аби ця подія не оминула учасників АТО та членів їхніх сімей.



«Ми - сільськогосподарський район і багато хлопців, які були в АТО, зайняті зараз - працюють на городах, зайняті домашніми справами. Але багато відгукнулись із радістю – а чом би і ні. Можливо, це якось допоможе і в їхній реабілітації соціальній, психологічній», - зауважив голова спілки Ківерцівської районної громадської організації спілки учасників АТО і волонтерів Артур Завальний.

На його думку, це - прекрасна ідея, коли театр іде до людей сам, адже це якраз те мистецтво, що має усі засоби, щоб достукатися до людської душі. Чи то історія схильна до повторень, а чи людська натура не змінюється, але твори класиків не втрачають актуальності. Взаємостосунки у родині, що складається із кількох поколінь – те, що може охарактеризувати і ланку в у суспільстві, і ментальність нації в цілому. На жаль, ситуації, описані в повісті Нечуя-Левицького Кайдашева сім’я, повторюються й нині. Рецепт збереження сімейного комфорту - у кожного свій.

Постановка режисера Миколи Яремківа в доступній та оригінальній формі передала колорит класичного твору, продемонструвала блискучу гру акторів.

Та й вибір тематики вистав не був випадковим.

«У комічній формі нам зайвий раз нагадують, яких якостей треба позбутися, що у відносинах є негативними явищами. Нас закликають до того, щоб ми шукали Бога в собі, щоб ми взорувалися на краще, щоб ми спиралися на християнські цінності, і тоді наше життя буде трохи кращим», - переконана заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ірина Констанкевич.

Рецепти родинної злагоди підходять для утвердження взаєморозуміння і в ширшому контексті. Адже на підвалинах найкращих людських якостей будується і сильна, злагоджена країна. У Ківерцях – друга із двадцяти вистав проекту Фонду Ігоря Палиці «До духовних скарбниць». Наступні районні центри, що прийматимуть артистів – Камінь-Каширський, Стара Вижівка і Любешів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus