USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинський письменник отримав премію журналу, що виходить в Ізраїлі

25 Грудня 2008 20:09
Журнал «Соборність», який видається Спілкою українських письменників Ізраїлю, присудив знаному волинському письменнику Василеві Слапчуку свою премію. Про це 25 грудня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Інформація про те, що Василь Слапчук став лауреатом літературної премії імені Івана Кошелівця, як зізнався сам письменник, стала для нього приємним сюрпризом. «Просто прислали десь тиждень тому диплом, а потім – електронний лист. І я не знав, що йдеться до того», – розповів він.
Пан Слапчук зізнався: про цю відзнаку (яка, до речі, є вже дванадцятою за рахунком – «ВН») ще мало кому відомо, бо йому «якось не було коли про це говорити».
Довідково:
Василь Слапчук – поет-афганець. Саме в такій іпостасі він увійшов в українську літературу 1991 року першою поетичною збіркою «Як довго ця війна тривала». На сьогодні він автор книг поезії, прози й літературної критики.   
Найпершою візнакою Василя Слапчука була премія «Надія». Лауреат літературно-мистецьких премій імені Василя Стуса, Павла Тичини, Івана Огієнка, Агатангела Кримського, Бориса Нечерди, «Тріумф», Фонду Воляників-Швабінських при Фундації Українського Вільного університету в Нью-Йорку, конкурсів «Гранослов» та «Краща книга року». Окрім цього, Василь Слапчук першим із волинських письменників став лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка.
Спілка українських письменників Ізраїлю була створена 5 липня 2005 року у складі Федерації спілок письменників Держави Ізраїль. Ініціатором створення Спілки виступив Олександр Деко (відомий український письменник і громадський діяч, автор тридцяти книжок українською мовою, член Міжнародного ПЕН-клубу і Національної Спілки письменник в України, лауреат шести українських літературних премій.
Метою членів Спілки є наведення мостів дружби між Ізраїлем та Україною, поширення української мови, поваги до держави, де вони народилися, вчилися й прожили більшу частину свого життя. Спілка українських письменників прагне відкрити Україну Ізраїлю.
У 2005 році вперше за багато років в Ізраїлі почав виходити друком українськомовний літературно-публіцистичний журнал «Соборність», заснований ще у Києві у 1997 році паном Деком, який із того часу є незмінним головним редактором видання. А 1999 року журнал «Соборність» має свою журнальну літературну премію імені видатного українського письменника прозаїка, перекладача, теоретика літератури Івана Кошелівця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus