USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Спілка архітекторів – проти підземного переходу в центрі міста

12 Липня 2016 19:28
Спілка архітекторів міста Луцька вважає проект забудови на вулиці Ковельській, 17 таким, що не відповідає чинному законодавству, а будівництво підземного переходу з торговими бутіками в межах Театрального майдану – недоцільним.

Такі рішення були прийняті під час засідання Спілки архітекторів міста Луцька сьогодні, 12 липня, - написав на своїй сторінці у Фейсбуці голови фракції «УКРОП» в міськраді Ігор Поліщук.

Як пише депутат під час засідання Спілки архітекторів міста Луцька розглядалося 2 питання:

Щодо забудови по Ковельській, 17.

Як я вже писав раніше, в цілому відношення спілки до вказаного проекту негативне, в окремих архітекторів, членів спілки різко негативне, проект називають "жахом" і "катастрофою архітектора". Спілкою відзначено численні порушення щодо щільності забудови, поверховості, відсутності конкурсу, відсутності проведення експертизи і багато іншого. Окрім того, вказане будівництво закриє панораму на історико-культурний заповідник "Старе місто".

Щодо даного проекту спілкою ухвалено рішення про невідповідність проекту чинному законодавству, вимогам ДБН та рекомендовано оголосити конкурс на новий проект.

Щодо будівництва підземного переходу з торговими бутіками в межах Театрального майдану.

Більшість членів спілки не бачить необхідності у вказаному переході та вважають, що такий перехід не вирішить проблеми транспортної завантаженості центру міста, більше того, підземні торгові бутіки тільки збільшать кількість транспорту у вказаній частині міста. На думку архітекторів, вказаний перехід негативно вплине на архітектурну композицію Театрального майдану і центральної частини міста. Окрім того, для організації транспортної схеми на період будівництва необхідно буде вирізати сквер поруч з управлінням поліції. Правда, були окремі члени спілки, що частково підтримували даний проект.

У підсумку щодо цього питання спілкою прийнято рішення про недоцільність будівництва вказаного переходу з торговими бутіками в межах Театрального майдану та рекомендовано міській раді розробити детальний план центральної частини міста з транспортною схемою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
СВС Показати IP 12 Липня 2016 22:58
А що,у Луцьку є архітектори?????Мабуть один непотріб.........................
Лучанин Показати IP 13 Липня 2016 01:20
Що значить архітектори проти? Якщо проти даного проекту, то я теж проти нього. Потрібен, вкрай потрібен підземний перехід, але без будь-яких бутіків. Спонсорів на це не знайдеться. Для простого переходу, як в багатьох містах не треба буде вирізати сквери, лише пернести комунікації, перекрити дороги на певний час і все. Один вихід біля ЦУМу (простий), один біля скверу (між сквером та зупинкою, теж простий) та біля клумби біля світлофора на площі (можна дуже гарно оформити і цілісність, і вигляд площі не зруйнується). Що, ці архітектори не можуть таке розробити? Тоді для чого вони людські гроші крадуть (їх праця не йде на користь міста, займають посаду на яку може прийти здатна людина)?
Наталка до Лучанин Показати IP 14 Липня 2016 14:47
У тому місці підземний перехід не так уже й потрібен, оскільки ця дорожня розв'язка регулюється світлофором. Є місця більш небезпечні. А секрет криється не в турботі про безпеку і зручність громадян, а у тому, що за цю земельну ділянку давно вже сплачується оренда до міської казни (про використання цих коштів можемо лише здогадуватися) і тепер орендар вимагає передати йому цю земельну ділянку у користування для будівництва підземних торгових рядів. Так що підземний перехід - не головне, тому Ваша пропозиція буде не цікава тим дядькам від комерції.
Лучанка Показати IP 13 Липня 2016 01:24
Краще б фонтан до ладу привели в центрі, а то руїни стоять.... Позорище
ідіот до Лучанка Показати IP 14 Липня 2016 21:19
фонтан це буде ОБІЦЯНКА-ЦЯЦЯНКА на наступних виборах нового Ісуса Христа
Лучанин Показати IP 13 Липня 2016 06:56
Молодці архітектори ! Висловили думку більшості здравомислячих лучан. Поставили на місце продажну недолугу владу і тих новоспечених нуворишів - шпекулянтів забудовників. А оте їхнє СВС-квакання з болота і є підтвердженням вашої правоти.
Волиняка Показати IP 13 Липня 2016 13:46
В Рівне більше 10 підземних переходів по місту!!!
Рівняка до Волиняка Показати IP 13 Липня 2016 19:55
Луцьку - 1000 років, а Рівне - 250 !! Що ви порівнюєте?
речник до Волиняка Показати IP 14 Липня 2016 21:17
там не має таких СКОТИНЯК при владі і в архітектурі як у нас

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus