USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Ківерцівські туристи «переселилися» в краще приміщення

29 Грудня 2016 18:30
Вправних вихованців ківерцівського гуртка спортивного туризму добре знають за межами Волині. З 2003 року вони активні учасники всеукраїнського громадського руху «Школа безпеки». В 2006 і 2008 роках зайняли 1-ші місця на міжнародних зборах-змаганнях. Цього року на змаганнях юних рятувальників, які відбулися в Білорусі, вони відвоювали 3-тє місце серед 12 країн-учасників. І це попри те, що належні умови для тренування вони можуть облаштувати тільки в теплу пору року.

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

«Нам дуже важко конкурувати із дуже потужними командами з Харкова, Києва, Миколаєва, Хмельницького. Але ми мусимо із нічого робити результат», - розповідає голова громадської організації «Школа безпеки і виживання дітей «Тивер» Петро Сущук.
Додає: раніше гуртківці займалися на станції юних туристів, в приміщенні колишнього дитячого садочка. Проте, через те, що зараз там планують відродити дошкільний навчальний заклад, гуртківцям довелося шукати інше місце для занять.

Місце підшукали в приміщенні колишнього районного будинку культури, який знаходиться на балансі районної ради. Двоповерхова будівля розділена між кількома структурами – верхній поверх займає дитяча бібліотека, на нижньому – нічний клуб. Кілька кабінетів облаштували для роботи різноманітних установ, а частина залу, яка колись виконувала функції оркестрової ями, стояла пусткою.

«Це було закинуте приміщення, яке використовували як склад для всілякого непотребу. Тут і пляшки, і сміття, і залізяччя різне. Ми про це знали, але вирішили, що воно для нас згодиться. Тут високі стелі, де можна проводити зимові тренування», - розповідає Петро Сущук.

Щоб отримати приміщення в оренду, активісти створили громадську організацію «Школа безпеки і виживання дітей «Тивер», що дало змогу взяти в оренду комунальне майно та почати роботи з його відновлення.
«Ми звернулися до директора центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксані Нікітюк, а потім до голови Ківерцівської районної ради Григорія Недопада. Заяву з проханням дозволу на оренду приміщення написали 2 серпня цього року, а вже 7 жовтня підписали договір, - розповідає Петро Сущук. - З допомогою наших активістів, ми вивезли сміття, побілили стіни, бо вони були закопчені і брудні, провели електрику, тому що освітлення тут не було, встановили двері і зробили вхід знадвору».

«Ми разом із депутатами виїжджали сюди на місце, обдивилися це приміщення. На сесійному засіданні Ківерцівської райради ми погодили пільговий тариф в одну гривню на рік. Це дуже добре, коли дітям є куди подітися. Ми плануємо продовжувати з ними співпрацю і продовжувати їм оренду», - розповідає голова Ківерцівської райради, укропівець Григорій Недопад.

В цьому приміщенні спортсмени хочуть облаштувати навчально-практичний центр для занять гуртківців.

«Хочемо облаштувати тут сучасний скеледром, зробити невеличкий тир, спортивний центр. Плануємо закупити мати, аби діти мали змогу займатися бойовими мистецтвами.

Хочемо тут зробити дуже потужний центр, щоб діти могли займатися спортом в різних напрямках, - розповідає Петро Сущук. – Ми вчимо дітей переборювати свій страх, вчимо не боятися висоти, даємо їм ті навички, які можуть згодитися в надзвичайних ситуаціях».

Одна із вихованок спортивного туризму – Оля Стеценко із захватом розповідає про своє захоплення. Каже: саме завдяки отриманим тут навичкам і вмінням обрала майбутню професію.
«Хотіла займатися спортивним туризмом ще з 6 класу. Тут нас вчать надавати першу медичну допомогу, проводити евакуацію людей і нічого не боятися. Хотіла стати медиком, але вирішила, що саме професія рятувальника це моє», - розповідає Оля.

Гридгорій Недопад обіцяє: районна рада і депутати від партії «УКРОП» завжди будуть вболівати та підтримувати цей спортивний центр. Додає: в бюджеті районної ради обов’язково знайдуть кошти на проведення опалення в цьому приміщенні.

«Завдяки таким зайняттям, дітей забирають з вулиць. Вони ведуть активний спортивний спосіб життя і краще пристосовуються до дорослого життя і ми повинні їх підтримувати», - підсумовує голова райради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus