USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині визначили найкращих юних туристів

16 Жовтня 2016 09:00
31 команда з різних навчальних закладів Волині взяла участь у Чемпіонаті області з туризму серед юніорів та студентів, який відбувся 11 - 13 жовтня на турбазі обласного Центру туризму, спорту та екскурсій «табір Сонячний» поблизу Луцька у селі Гаразджа.

Про це повідомляють у прес-службі ЦТСЕ.

На урочистому відкритті понад 150 кращих спортсменів-туристівпривітав директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін: "Ці змагання, які мають формат багатоденних, стануть завершальними в цьому сезоні. Туристи завжди були і є сильними й витривалими, тому, незважаючи на погодні умови, тут кожен зможе продемонструвати свої вміння та навички, показати рівень спортивно-туристської підготовки".

Протягом трьох днів спортсмени змагались за першість у різних видах туризму - пішохідному, водному та велосипедному за окремою програмою серед школярів, учнів професійно-технічних навчальних закладів та студентів вищих навчальних закладів.

Згідно з програмою переможців серед юніорів визначали в окремих видах туризму. Так, у водному туризмі, де спортсмени долали різні дистанції, облаштовані на озері табору на катамарані, байдарці та човні, перемогу впевнено здобули представники Маневицького району: І і ІІ місця розділили вихованці Центру дитячо-юнацької творчості та ЗОШ І-ІІІ ступенів села Троянівка, а ІІІ місце дісталось школярам Горохівського району.

Чемпіони з велосипедного туризму визначались за результатами трьох дистанцій – «Фігурне водіння велосипеду», «Велоралі» та «Велокрос». Кращу майстерність у даному виді продемонстрували школярі ЗОШ І-ІІІ ступенів села Гірка полонка Луцького району, ІІ місце у команди Маневицького району і ІІІ місце посіли спортсмени Камінь-Каширського району.

Переможцями з пішохідного туризму стали вихованці Ківерцівської станції юних туристів, які на одне очко випередили юних туристів Луцького району і замкнули трійку лідерів спортсмени Камінь-Каширського району.

На відміну від юніорів, студенти змагались у комплексному заліку, який поєднував дистанції з пішохідного, водного та велосипедного туризму. Згідно з результатами всіх видів переможцями серед вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації стали студенти Східноєвропейського національного університету, ІІ місце у команди Луцького національного технічного університету і ІІІ місце посіли туристи Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна». В групі вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів перемогу святкували учні Луцького педагогічного коледжу, які на шість балів випередили вихованців Коледжу технологій бізнесу і права Східноєвропейського національного університету.

Незважаючи на несприятливу погоду, яка тривала впродовж всього періоду змагань, учасники показали не лише хороші результати та продемонстрували відмінні спортивно-туристські навички, а й довли, що у туристів не буває поганої погоди, вони завжди готові до будь-яких випробувань і здатні їх долати.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus